Берегоукріплення

берегоукріплення, укріплення берегів, зміцнення берегової лінії,Вибираючи місце для будівництва заміського будинку, хочеться, щоб поруч були зелені масиви і бажано яке-небудь водоймище. Але його близькість несе в собі не лише естетичну насолоду, а й небезпека осідання грунту в береговій зоні, що тягне за собою ризик обвалу. Уникнути цього можна, провівши укріплення берегів. Природно, самостійно це зробити важко, наша компанія КиївНовБуд  виконує роботи з укріплення берегової лінії.

Займаючись елітним будівництвом, наша фірма зіткнулася з тим, що багато заможні клієнти прагнуть побудувати свій заміський котедж на мальовничому березу озера або річки. Тому при будівництві будинку під ключ в Києві і області на березі водойми, щоб уникнути осідання грунту, наша фірма виконує укріплення берегів. Крім того, популярно будівництво причалів для яхти, що входить в послуги, що надаються компанією «КиївНовБуд». Якщо для будівництва будинку під ключ не вистачає фінансів, ми може запропонувати варіанти зведення коробки будинку або будівництво будинку під чистову обробку, про ціни ви можете дізнатися на нашому сайті. Розрахунки виконуються тільки в національній валюті. Якщо використовуються імпортні матеріали, то ціни фіксуються.

Рішення про зміцнення берега слід приймати ще на етапі проектування, якщо складається індивідуальний проект, то архітектор може підказати, які заходи необхідно виконати для зміцнення берегової лінії. Якщо використовується типовий проект, то краще вибирати проект будинку, зведеного на березі природного або штучного водоймища, де проводилися роботи з берегоукріплення.

Застосовуються різні технології, завдяки яким можна якісно зміцнити берег. Їх можна умовно розділити на три групи.

Капітальне зміцнення берегової лінії

будівництво причалів для яхти, будівництво пірсу для катераКапітальне берегоукріплення здійснюється технологіями, заснованими на застосуванні геоматов, габіонових конструкцій, шпунтів, об’ємних решіток. Габіони являють собою сітку, виготовлену з дроту, покритої цинком з подвійним крутінням. При монтажі вони укладаються в короби і заповнюються природним каменем. Габіони не дають берегів обпливати і розмиватися.

Береги можуть зміцнюватися палями з бетону і металу. Все більшу популярність здобувають шпунтові палі з ПХВ. Цей варіант є найбільш бюджетним і швидким. Палі з ПХВ стійкі до:

  • біокоррозіі;
  • механічних пошкоджень у вигляді подряпин і тріщин;
  • іржі;
  • перепадів температур;
  • стирання;
  • дії ультрафіолетових променів;
  • дії агресивного середовища.

Під час монтажу шпунтові палі вибудовують у вигляді суцільної стіни. Поздовжній реберний виступ, який є на кожному елементі, забезпечує надійність з’єднання паль між собою.

Берегоукріплення природними матеріалами

Наступною групою матеріалів за допомогою якої зміцнюються берега є дерев’яні палі і природний камінь. Брусу палі виготовляються з твердих порід дерева, в основному дуба і модрини. Наприклад, модрина не втрачає своїх властивостей навіть при використанні її у воді протягом 50 років. Берег, укріплений палями з дерева, красиво виглядає з будовами з оциліндрованих колод. Будівництво пірсу для катера також можна виконати з дерев’яних елементів, що буде гармонійно виглядати в загальному ансамблі. Природні матеріали не тільки укріплять береги, але зроблять їх естетично привабливими.

Берегова лінія зміцнюється відсипанням із природного каменю різних розмірів. Такий спосіб застосовується в основному для пологих берегів з великою береговою лінією. Ухил при цьому не повинен бути більше 20 градусів. Валуни при наявності під’їзних шляхів підвозяться транспортом, в недоступних місцях подносятся вручну. Перед укладанням поверхню берега повинна бути підготовлена, щоб каміння не потонули при укладанні їх у вологий грунт. Для основи застосовується геосітка, геотекстиль, або георешітка

Берегоукріплення біоматами і рослинами

Зміцнення берегової лінії за допомогою біоінженерних технологій саме трудомістке і витратна за часом. При цьому використовуються:

  • спеціальні рослини, які сприяють зміцненню берегової лінії;
  • біомати, для виготовлення яких застосовуються кокосові і льняні волокна;
  • дерева і натуральний камінь.

Рослини підбираються згідно кліматичних умов місцевості. З трав’янистих рослин висаджують, наприклад, осоку, очерет, рогіз, аїр та ін., З чагарників — обліпиху, пузиреплодник, з дерев — вербові породи. Ці рослини мають розвиненою кореневою системою і стійкі до підтоплення. Додатково для зміцнення використовується натуральний камінь.

Компанія КиївНовБуд застосовує сучасні технології при берегоукріплень та будівництві. В якості виконаних робіт, на які дається 5 років гарантії, ви можете переконатися, якщо поспілкуєтеся з нашими клієнтами, відвідавши готові та споруджувані об’єкти.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...