Оформлення побудованого будинку

дозвіл на будівництво будинкуДля того щоб надалі не виникло проблем з оформленням та експлуатацією заміського котеджу, слід знати з самого початку, як оформити будівництво будинку. Процес оформлення документів часом займає більше часу, ніж на саме будівництво, при цьому витрачаються значні грошові кошти і нерви. Уникнути цих проблем можна з компанією КиївНовБуд.

Уклавши договір з нашою фірмою на будівництво будинку, документи оформляються паралельно залежно від етапу будівництва. Зиск від співпраці з нами не тільки в оформленні документів, але в економії коштів, що йдуть на будівництво. Наші фахівці безкоштовно можуть прорахувати кошторису на кожен етап, підібрати матеріали для будівництва будинку з цегли, керамоблоків , газобетону, піноблоків. Ви можете заощадити на матеріалі, так як у нас немає націнки, ми заробляємо лише на виконанні робіт. У цьому можна переконатися, відвідавши об’єкти, які будуються та вже готові котеджі.

Етапи оформлення документів

Починати будівництво слід зі з’ясування, які документи для будівництва будинку потрібні.

Оформлення земельної ділянки

На першому етапі оформляються документи на землю під будівництво. Простіше оформляється земельну ділянку в дачному селищі або садовому товаристві. Якщо ж земля перебуває у приватній власності, то вона повинна мати цільовим призначенням забудову під будівництво приватного будинку. Щоб оформити землю у власність, треба подавати заяву у відповідні органи влади, надавши попередній план будинку. Рішення виноситься приблизно через місяць.

Дозвіл на будівництво

Після отримання дозволу на будівництво будинку можна приступати до проекту, який розробляє або архітектор, або спеціалізована фірма. Готовий проект повинен бути погоджений в містобудівній раді та затверджений головним архітектором. Під час будівництва необхідно повністю дотримуватися проекту і дотримуватися будівельні норми, що й робиться нашою компанією.

Здача в експлуатацію

які документи потрібні для будівництва будинкуПісля завершення будівництва, виникає питання, як оформити побудований будинок. Для цього він повинен бути зданий в експлуатацію. Спочатку потрібно звернутися в БТІ для складання техпаспорта на готову будову. Технік виїжджає на місце і виконує відповідні заміри.

Після отримання техпаспорту на будинок власник повинен подати заяву в державні органи про створення робочої комісії. До заяви мають бути додані:

  • будівельний паспорт, який стверджує головний архітектор;
  • договір з будівельною фірмою, якщо будівництво велося сторонньою організацією;
  • копія ліцензії фірми-підрядника.

 На підставі поданої заяви створюється комісія, до якої входять учасники всіх етапів будівництва: хто проектував, давав дозволу і будував, а також представники держконтролю.

Здача готового об’єкта проходить у два етапи. Спочатку виноситься рішення про готовність до здачі будинку, а потім об’єкт приймається комісією. Комісія складає акт, в якому робиться висновок про придатність або непридатність будинку для експлуатації. Акт держкомісії повинен бути підписаний усіма вхідними в неї членами. Якщо були виявлені недоліки і будинок не прийнятий в експлуатацію, власник повинен виправити всі зауваження, зазначені в акті. Нова комісія може бути створена не раніше, ніж через місяць після завершення роботи попередньої.

Оформлення прав власності

На завершальному етапі слід оформлення будинку у власність. Для цього подаються документи до реєстраційного органу, який видає Свідоцтво про право власності на будинок і наявні на ділянці госпбудівель.

Таким чином, процес оформлення будинку складний і довгий. При укладанні договору про будівництво під ключ наша фірма зробить так, що власник будинку торкнеться цього процесу лише підписанням відповідних документів. Якщо ви не маєте можливості побудувати будинок під ключ, наша фірма може запропонувати інші варіанти: зведення коробки або будівництво будинку під чистову обробку. Про ціни на будівництво будинків можна дізнатися на нашому сайті. Крім того, ми надаємо різні будівельні послуги.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 2,25 из 5)
Загрузка...