Скільки коштує побудувати будинок?

postroit dom tsenaОстаннім часом жителів мегаполісів все більше притягує природа і чисте повітря — вони втомилися від міського шуму і загазованості. Кращий варіант зближення з природою — будівництво заміського котеджу. При будівництві приватного будинку виникає багато різних питань, особливо у забудовника, який не має будівельного досвіду. В першу чергу будь-якого майбутнього домовласника цікавить питання вартості будинку, наприклад, скільки коштує побудувати будинок з нуля. Фінансові можливості визначають, де буде розташовано майбутнє будова і з яких матеріалів вибудовано. Всі ці питання вирішуються на етапі проектування.

Вибір земельної ділянки

Перш ніж будувати будинок, природно, необхідно вибрати місце під будівництво, купити земельну ділянку. Це перша стаття витрат при будівництві заміського будинку. Вартість квадрата землі дуже залежить від наближеності до міста. Чим ближче об’єкт розташований до міської межі, тим ціна землі вище.

Нижче перераховані фактори, що впливають на вартість земельної ділянки:

  • віддаленість від міста;
  • транспортна розв’язка;
  • розвиненість інфраструктури;
  • екологічна обстановка (промислові об’єкти поблизу);
  • існуючі комунікації.

При наявності своєї машини питання з транспортом не так актуальне і можна побудувати будинок в екологічно чистому районі, при цьому вартість землі вийде нижче.

Якщо говорити про вартість в межах передмістя, то сотка землі може коштувати тисячі доларів, а на відстані більше 50 кілометрів від міста, ціна опускається до 10 500 гривень за сотку. А далі залежить від перерахованих вище факторів: їх наявності або відсутності.

Проект будинку: варіанти і особливостіpostroit kottedzh pod klyuch tsena

Визначившись із земельною ділянкою необхідно підготувати проект майбутнього домоволодіння. Існує кілька варіантів отримання проекту, кожен з яких має свою вартість.


Варіанти придбання проекту

Найдешевшим варіантом є придбання готового проекту у знайомих або друзів, які вже вибудували свої будинки. Коштувати такий проект може близько 8 500 гривень. Плюс цього варіанту в тому, що можна на власні очі бачити реалізацію проекту і з’ясувати приблизну вартість всього будівництва.

Другим варіантом є покупка готового проекту. Безліч таких проектів пропонується в спеціалізованих журналах і на будівельних сайтах. Ви можете замовити типовий проект  на нашому сайті, де ви знайдете не тільки цікаві проекти різних будинків: середніх, великих, одно- і двоповерхових будинків, а також зможете дізнатися, скільки буде коштувати побудувати будинок під ключ: ціни, правда, вказані зразкові і можуть служити лише для орієнтування. Для уточнення ціни можна зв’язатися з менеджером компанії і обговорити всі деталі. Вартість готових проектів становить приблизно 100-200 гривень за один квадратний метр, тому повна вартість залежить від загального обсягу майбутнього будинку.

Третій варіант найдорожчий — замовлення індивідуального проекту у архітектора. Вартість його коливається від 200 до 1000 гривень за квадратний метр. Перевага такого рішення в тому, що при розробці проекту враховуються всі побажання забудовника, особливості місцевості, де буде зводитися будинок, а також наявність і розташування комунікацій і прихильність до них. Є можливість замовити індивідуальный проект, зв’язавшись з фахівцями фірми, для обговорення всіх умов співпраці.

Особливості етапу проектування

На етапі проектування слід узгодити всі нюанси будівництва з відповідними контролюючими органами, що є додатковою статтею фінансових витрат і часу. Нехтувати цим не слід, оскільки заощадивши на дозволах, в майбутньому це може вилитися у великі штрафи.

За готовим проектом простіше прорахувати кошторис, знаючи розцінки на будівництво будинків. Можна скористатися спеціальним калькулятором.

Вартість зведення заміського котеджу залежить від наступних факторів:

  • поверховості;
  • матеріалів;
  • сторонніх послуг;
  • комунікацій.

Залежно від поверховості та обраного матеріалу стін буде будуватися фундамент будинку. Чим важче будинок, тим більше ґрунтовним повинен бути фундамент, що в свою чергу відбивається на вартості будинку.

В даний час на будівельному ринку широкий вибір сучасних матеріалів. Стіни можуть бути побудовані з дерева, цегли, пінобетону, газобетону та ін. Вибір матеріалу залежить від:

  • кліматичних умов місцевості, де буде вибудовуватися будинок;
  • фінансових можливостей забудовника;
  • особистих переваг домовласника.

розцінки на будівництво будинкуНа будівництво будинку вартість котеджу і його термін служби великий вплив має також вибір матеріалу покрівлі. Вона повинна бути надійною і відповідати фундаменту. Не мале значення має обробка як внутрішня, так і зовнішня. Від її якості залежить наскільки буде затишним майбутній будинок. На нашому сайті ви зможете знайти інформацію, як побудувати котедж під ключ (ціна вказана в національній валюті і не є незмінною). На ціни великий вплив робить сезонність, до зими ціни падають, а навесні починають рости.

При будівництві будинку слід враховувати чи буде будуватися будинок самостійно або за допомогою сторонніх організацій, що є додатковою статтею витрат. Наша організація надає сторонні послуги на різних етапах будівництва. Вартість цих слуг можна подивитися у прайс-листі. Всі виникаючі питання можна з’ясувати, зв’язавшись з фахівцями нашої компанії.

Скільки коштує побудувати будинок: вартість залежно від готовності

Скільки коштує побудувати будинок з нуляЯкщо самостійно побудувати будинок — вартість його буде найнижчою, але цей варіант доступний не багатьом, тому що для цього необхідно мати великий будівельний досвід, причому в різних областях будівництва. При будь-якому будівництві не обійтися без сторонньої допомоги.

Приклади готових котеджів , побудованих нашою фірмою, а також тих, що знаходяться на стадії будівництва можна подивитися на нашому сайті.

У наш час простіше заплатити фахівцям, ніж побудувати будинок, а потім протягом всієї експлуатації виправляти помилки, допущені при будівництві. Існує кілька варіантів побудови будинку різного ступеня готовності.

Найбільш дешевим варіантом є зведення коробки будівлі. Будівельні роботи складаються з розмітки ділянки, пристрої фундаменту, зведенні стін, перегородок, пристрої покрівлі. Виконуються найвідповідальніші етапи будівництва, від яких залежить тривалість служби будинку. Ціна зведення коробки будівлі починається від 6000 гривень за квадратний метр.

При бажанні своїми силами робити чистову обробку, краще вибрати варіант будівництва будинку під чистову обробку. Вартість такого котеджу починається від 9000 гривень за квадратний метр. Набір виконаних робіт при цьому істотний, в нього входить:

  • створення проекту будинку;
  • вивчення геодезії ділянки і влаштування фундаменту;
  • будівництво зовнішніх стін і міжкімнатних перегородок;
  • покрівельні роботи;
  • пристрій тепло-, гідро- і звукоізоляції;
  • підводка комунікацій;
  • встановлення вікон та дверей;
  • підготовка стін і стель до чистової обробки;
  • оздоблення фасаду котеджу.

Замовивши такий варіант готовності, домовласник остаточну обробку може виконати самостійно або відкласти ці роботи при нестачі коштів на більш пізній термін.

Кращим варіантом є будівництво котеджу під ключ, але він і найдорожчий. Ціна такого будівництва починається від 13000 гривень за квадратний метр. При будівництві під ключ виконуються повністю всі будівельні роботи, в які входить:

  • надання допомоги при виборі земельної ділянки;
  • проведення геодезичних робіт;
  • розробка проекту будинку;
  • отримання дозвільних документів;
  • зведення коробки будівлі;
  • влаштування інженерних мереж;
  • внутрішня і зовнішня обробка;
  • благоустрій земельної ділянки із застосуванням ландшафтного дизайну;
  • підготовка всіх документів на домоволодіння.

Якщо Ви замовте будівництво будинку під ключ в нашій компанії, ми беремо на себе всі витрати, пов’язані зі здачею будинку в експлуатацію.

З’ясувати всі виниклі питання можна зв’язавшись із менеджером нашої компанії. Додатковою послугою нашої фірми є безкоштовний прорахунок кошторису.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...