Як побудувати екологічно безпечний будинок? (екологічне будівництво)

как построить экологически безопасный домУ наш час велика увага приділяється екології, це стосується насамперед житла. У мегаполісах повітря стає все більш забрудненим від вихлопних газів численних машин, викидів промислових підприємств та ін. Багато міських жителів, рятуючись від запиленості та забрудненості міст, будують заміські котеджі і хочуть, щоб це був екологічний будинок. Компанія «КиївНовБуд» займаєтьсябудівництвом будинків під ключ в Києві та Київській області.

Перед майбутніми забудовниками завжди виникає велика кількість питань, тим більше, якщо вони не мають досвіду будівельних робіт. у статті «Як побудувати енергозберігаючий будинок»  знайдуться відповіді на ці питання.

Вибір екологічно чистого місця

Місце під будівництво екологічно чистого будинку повинне відповідати наступним вимогам:

  • Віддаленість від промислових підприємств, аеропортів, магістралей, залізниць та інших об’єктів, які можуть бути джерелами забруднення повітря, шумів і вібрації.
  • Відсутність в найближчому оточенні високовольтних ліній електропередач, які є джерелом електромагнітних хвиль.
  • Показники чистоти води, повітря і грунту повинні знаходиться в допустимих нормах.
  • Бажано, щоб поруч були зелені масиви і водойма, наприклад, річка або озеро.
  • Місце повинне добре освітлюватися сонцем.
  • Площа ділянки повинна відповідати розмірам майбутнього будинку і господарських будівель.

З одного боку, віддаленість від міста поліпшує екологічну обстановку, але з іншого, знижує комфорт у вигляді інфраструктури. Хоча, хто може собі дозволити будівництво елітного котеджу під ключ, будують будинки в елітних котеджних селищах, де інфраструктура на вищому рівні і підведені всі комунікації. Але навіть, побудувавши недорогий будинок під ключ, можна отримати величезне задоволення від єднання з природою і проживання в екологічно чистій зоні.

Зведення екологічного будинку

Задумуючи зводити екобудинок, будівництво має починатися з розробки проекту. Можна взяти типовий проект чи розробити індивідуальний. На початковому етапі планується:

  • яких розмірів буде майбутній будинок;
  • скільки в ньому буде кімнат;
  • які матеріали використовуватися для зведення коробки та оздоблення.

Будівництво будь-якого будинку складається етапів. На кожному етапі використовуються певні матеріали. Тому для будівництва екологічного будинку слід підбирати екологічно чисті матеріали і знати, як правильно побудувати будинок.

Влаштування фундаменту — Вибір матеріалу

экологический домФундамент будинку — це його фундамент, від якого багато в чому залежить, як довго прослужить будову. Його потужність залежить від навантаження, яке надаватимуть стіни та покрівлю. Для дерев’яних стін і стін із сучасних легких матеріалів достатньо стрічкового фундаменту з бетону. Ідеальним поєднанням ціни і якості є свайно-ростверкових фундамент, що виготовляється з арматури, піску, руберойду і екструдованого пінополістиролу. Його можна влаштовувати на грунтах будь-якого типу.

Для більш важких будинків краще використовувати монолітну плиту. Такому фундаменту не страшна близькість ґрунтових вод і будувати можна на ґрунті будь-якого типу. Монолітна плита зазвичай використовується в якості статі цокольного поверху.

Нові технології дали життя ще одному виду фундаменту — незнімної опалубки. Її відмінність від звичайної в тому, що вона виконує роль опалубки і теплоізолятора. Існує три види незнімної опалубки:

  • з пінополістиролу;
  • з суміші тріски і цементу;
  • фібролітові.

Такий фундамент не боїться води, не вимагає теплоізоляції, довговічний, але досить дорогий.

Екологічно чистий матеріал для стін

Якщо для фундаменту вибір матеріалів більш обмежений, то для стін завдяки новим технологіям будівельний ринок пропонує широкий асортимент. Якщо вести екологічно чисте будівництво, то розглядати матеріали потрібно по їх екологічну чистоту.

На першому місці в цьому відношенні стоїть дерево. Дерев’яні будинки зводяться в основному з хвойних порід дерева: ялина, сосна, модрина. Стіни з дерева добре пропускають повітря, тримають тепло, створюють сприятливий мікроклімат. Недоліком є недовговічність, низька пожежобезпечність, схильність шкідників, боязнь вологи. Існують хімічні засоби, які прибирають ці недоліки, але в цьому випадку втрачається екологічність дерева.

Друге місце займають легкі пористі бетони. Вони виготовляються з натуральних матеріалів з додаванням різних хімічних добавок, які роблять їх структуру пористої. Завдяки пористості ці матеріали володіють хорошими теплоізоляційними властивостями. Легка вага і різноманітність розмірів дає можливість швидкісного будівництва. Мають високу пожежобезпечність. Недоліком є здатність вбирати вологу, що можна уникнути, якщо дотримуватися технологію будівництва.

Третє місце віддається стінам з цегли та керамоблоків. Основною властивістю цегли є його міцність, вологостійкість і довговічність. Керамоблоки не поступаються в цьому цеглі, але мають більш високі теплоізоляційні показники, простоту і швидкість укладання як у пористих бетонів. Недоліком є крихкість і висока вартість.

Покрівля — захист і екологічність

Дах повинна не тільки захищати будинок від атмосферних опадів і механічних пошкоджень, але й виконувати естетична роль. Вона є прикрасою будь-якого будинку. Найкрасивішою і престижною вважається мідний дах. Термін її служби досягає 100 років, але це один з найдорожчих варіантів.

Не поступається за красою та екологічності черепичний дах. Вона розділяється на цементно-піщану і керамічну (глиняну). Такі дахи не накопичують статичну електрику, пожежобезпечні. Термін їх служби досягає 150 років.

Існує ще три види черепиці з сучасних матеріалів: бітумна, композитна і металочерепиця. Вони володіють хорошими властивостями міцності, низькою вартістю, але поступаються по екологічності і довговічності. Термін їх служби досягає 50 років.

Оздоблення -Безпечна краса

Якщо будувати екологічний будинок, то вибирати екологічно чисті матеріали потрібно не тільки для коробки, але і для внутрішньої і зовнішньої обробки.

Вікна

Природно, ідеальним матеріалом для вікон і дверей є дерево, але це дорогий варіант, який можуть дозволити собі не кожен забудовник. Сучасні ПХВ вікна досить безпечні для людини, надійні і практичні. Вони швидко встановлюються і зручні в експлуатації.

Покриття для підлоги

Вибираючи матеріал для підлоги, слід приділяти увагу не тільки екологічними показниками, але також міцності і довговічності.

Перше місце за практичності і довговічності займає статева дошка. Вона стійка до стирання і екологічно безпечна.

На другому місці стоїть дорогий ламінат, паркетна дошка, паркет і коркове покриття. У дешевому ламінаті міститься шкідливий формальдегід, тому використовувати потрібно дорогою. Паркет і паркетна дошка екологічно безпечні, але потребують захисного лаку, який повинен бути нешкідливим. Коркове покриття ідеально підходить для дитячих кімнат і спалень.

Третє місце займають: керамічна плитка, застосовувана для кухні і вологих приміщень; лінолеум з ПВХ, що укладається на підлогу без застосування клею; керамограніт і натуральний камінь, які перед використанням слід перевірити на радіацію.

Оздоблення стін і даху

экологичный домСамими екологічно безпечними є шпалери. На сучасному ринку дуже великий вибір шпалер як в ціновому, так і в якісному діапазоні. Перевагу краще віддати текстильним і рослинним, виготовленим з природних матеріалів (бамбук, джут, очерет та ін.). Ці матеріали дихають, оригінальні і екологічні. Практичні склошпалери, в них не заводяться шкідники і за ними легко доглядати. Дешевим варіантом є паперові шпалери, але клеїти їх потрібно клеєм на казеїновій або крохмальної основі. Для обробки кухні та ванни практичним і безпечним є кахель. Можливий варіант обробки стін фарбою і штукатуркою на мінеральній основі.

Для обробки стелі практичніше всього використовувати водоемульсійну фарбу. Екологічно безпечними є алюмінієві стелі.

Таким чином, замислюючись над питанням, як побудувати екологічний будинок, треба враховувати такі фактори:

  • місце розташування;
  • вибір матеріалів;
  • внутрішнє облаштування: меблі, комунікації.

Питань дуже багато, а досвіду найчастіше немає. Тому виникає в першу чергу питання: будувати самому або довірити будівництво сторонньої організації. При виборі будівельної фірми клієнтів цікавить вартість і якість надаваних послуг.

Компанія «КиївНовБуд» має репутацію надійної фірми, так як давно знаходиться на будівельному ринку. з відео скільки коштує побудувати будинок, можна оцінити вигоду співпраці з нашою фірмою. Ціни на наші об’єкти залежать від ступеня готовності будинку. Ви можете вибрати будь-який зручний для вас варіант. Найвигідніше укласти договір про будівництво будинку під ключ, так як в подарунок ви отримуєте безкоштовне оформлення документів на будинок і річне обслуговування. При цьому гарантія на виконані роботи складає 5 років, а на використані матеріали — 50 років. Якщо виникають питання, пов’язані з будівництвом, наші фахівці вирішують їх в найкоротші терміни. Ми налаштовані на довгострокову співпрацю. Якщо після будівлі будинку виникне бажання змінити ландшафтне оформлення, побудувати басейн або зробити інші зміни з благоустрою, ви завжди можете звернутися до нас.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...