Утеплення фасадів пінопластом

В даний час стає все більш популярним будівництво енергоефективних будинків. У Західній Європі такі будинки стали будувати ще в 90-і роки. Головним достоїнством цих будинків є відмінні енергозберігаючі характеристики. Вони дозволяють створити комфортні умови для проживання і заощадити на енергоресурсах. існують різні технології будівництва ,в яких застосовується утеплення стін різними термоізоляційними матеріалами. Найбільш практичним і швидким способом є утеплення стін пінопластом.

Для виробництва пінопласту використовуються гранули пінополістиролу. Вони розігріваються газом і збільшуються в обсязі в кілька разів. Чим більша кількість гранул доводиться на один квадратний метр, тим щільнішим буде матеріал, а, відповідно, більш міцним. Це пояснюється тим, що гранулам мало місця для розширення. Вони виходять дрібніше, а матеріал міцніше. У легкому пінопласт гранули виходять за рахунок великого обсягу більшими, але матеріал при цьому отримує пухку структуру.

Переваги і недоліки

 

утеплення стін пінопластом

Якщо вирішуючи питання, що краще побудувати новий будинок або купити готовий ,ви вибрали варіант готового будинку, а він не утеплений, його можна утеплити самостійно. У цьому випадку вигідніше всього використовувати в якості утеплювача пінопласт. Цей матеріал давно використовується в будівництві і з роками його популярність не стає менше. Він має наступні переваги:

  • універсальність: його можна використовувати як для утеплення стін, так і для підлоги і стелі;
  • високі теплоізоляційні характеристики;
  • відмінна шумо- і звукоізоляція;
  • стійкість до біологічних і хімічних впливів;
  • збереження властивостей під впливом низьких температур, що дає можливість його застосовувати не залежно від кліматичних умов, в яких знаходиться обраний земельну ділянку ;
  • невелика вага;
  • не вбирає вологу;
  • швидкість і простота монтажу;
  • екологічна чистота дає можливість використовувати матеріал для будівництва екологічно безпечного будинку ;
  • низька вартість;
  • довговічність.

Крім того, пінопласт добре зберігається, не змінює своїх фізичних розмірів під впливом атмосферних опадів, що не звалюється, як мінеральна вата. Невисока вартість матеріалу робить утеплення фасадів пінопластом популярним при будівництві недорогих будинків .

Поряд з достоїнствами матеріал має такі недоліки:

  • низька пожежна безпека, горючість;
  • під час горіння виділяється їдкий дим, токсичний для людини;
  • низька паропроникність;
  • легко пошкоджується дрібними гризунами.

При виборі пінопласту як утеплювач для будівництва будинків з піноблоків слід враховувати його високу паропроникність. Тому матеріал рідко використовують для утеплення стін зсередини, частіше вони застосовується для утеплення зовні або поміщається всередині стін.

Незважаючи на недоліки, плюсів у матеріалу набагато більше, тому його часто застосовують для виконання теплоізоляційних робіт, щоб зберегти тепло і заощадити витрати на прогріванні будинку в опалювальний сезон.

Види пінопласту і застосування

утеплення будинку пінопластом

При виборі матеріалів для будівництва  слід розібратися, який матеріал краще. Існують наступні види пінопласту:

  1. Листовий пінопласт. Це один з найпоширеніших утеплювачів. З його допомогою утеплюють стіни, підлогу і стелю. При цьому на стелі і стінах матеріал кріпиться пластиковими дюбелями, званими парасольками, або спеціальним клеєм. Невелика товщина пінопласту для утеплення підлоги дозволяє укладати матеріал без крепления.
  2. Екструдований пінопласт. Цей вид має підвищені теплоізоляційні характеристики. Крім того, у нього висока міцність, що дає можливість використовувати матеріал в місцях, де поверхня часто піддається механічній дії, наприклад, при комерційному будівництві.
  3. Пінопласт в вигляді кульок. Він застосовується як утеплювач всередині стін. Його засипають між фасадної обробкою і несучими стінами будинку. Головна його перевага — якісне заповнення порожнин всередині стін.
  4. Пінополістирол аналогічний екструдованого, але відрізняється технологією виробництва. Його кріплять так само, як і пінопласт в листах.
  5. Пінзеля — рідкий пінопласт. Його застосування аналогічно пінопласту в кульках. Відмінність полягає в тому, що процес піноутворення відбувається безпосередньо під час проведення робіт з утеплення. Поки пеноизол знаходиться в наполовину готовому стані їм заповнюють простір між стінами, де рідкий пінопласт заповнює всі порожнини і порожнечі.
  6. Незнімна пінопласт опалубка. Це новітня технологія дозволяє виконувати утеплення пінопластом стін при їх зведенні, це нагадує монолітне будівництво .В стіни вставляються щити або вироби, що нагадують шлакоблок, які скріплюються між собою методом перемичок.

Існує ще два види спеціального пінопласту: армований і фасадний. Армований є пиріг, що складається з шарів пінопласту і іншого матеріалу (фанери, металу, інших полімерних матеріалів), що підвищують жорсткість вироби. Для утеплення стін зовні використовується фасадний пінопласт, який є одним з видів армованого. З його допомогою можна не тільки утеплити, але і декорувати фасад. Якщо вдатися до ландшафтного дизайну ,що можна зробити заміський котедж з прилеглою територією ексклюзивним.

Технологія утеплення стін пінопластом

Для того щоб утеплення стін зовні пінопластом виконувало повністю свої функції, необхідно правильно підготувати стіни і дотримуватися технологію при монтажі. Компанія «КіевНовБуд» має ліцензії на всі види робіт, тому будівництві під ключ  — найвигідніший варіант співпраці. При цьому компанією проводяться постійно акції , які роблять співпрацю взаємовигідною.

Підготовка стін і монтаж цокольного профілю

Стіни, на які буде кріпитися пінопласт, повинні бути рівними і чистими. Перепади висот не повинні перевищувати 1-2 см, занадто великі виступи слід збити молотком і вирівняти. Вирівняну поверхню потрібно прогрунтувати будь сумішшю, призначеної для зовнішніх робіт, що відповідає даному виду поверхні.

На фасад будинку пінопласт кріпиться за допомогою спеціального кріпильного матеріалу і клею. Щоб перший ряд пінопласту був ідеально рівним, необхідно по всьому периметру встановити цокольний профіль. Профільна планка не тільки буде основою для першого ряду пінопласту, але і захистить матеріал від гризунів.

При кріпленні профілю слід використовувати будівельний рівень, щоб проконтролювати правильність укладання. Для цього по всьому периметру будинку відкладається нижній рівень утеплюваної поверхні. Потім ця операція повторюється для кожного кута. Поєднавши позначки шнуром або ниткою, по ним починають укладати плити.

Поклейка та фіксація пінопласту

uteplenie penoplastom

Монтування пінопласту краще довірити фахівцям, так як від якості укладання залежить подальша експлуатація будинку. При неправильно виконаному утепленні можливі теплові втрати. Фахівці компанії «КіевНовБуд» мають великий досвід утеплення фасадів. Щоб переконатися в якості виконуваних робіт, можна поспілкуватися з власниками готових будинків , які були побудовані компанією.

Клеїть, готується безпосередньо перед монтуванням пінопласту і в необхідній кількості, так як він через пару годин загусне. Приготована суміш повинна постояти близько п’яти хвилин, а потім протягом роботи постійно перемішуватися, наприклад, дрилем.

Клей наноситься в залежності від перепадів на площині. Якщо вони складають від 1,5 до 2 см, то склад наноситься по периметру і центру. При цьому площа нанесеного розчину повинна складати трохи більше половини від усієї площі плити. Потрібно пам’ятати, що клей після притиснення розподілиться між утеплювачем і поверхнею стіни. Якщо перепади складають не більше 0,5 см, то клей наноситься суцільним шаром по всій площині плити.

Утеплення будинку пінопластом краще виконувати знизу вгору. Плита з нанесеним клеєм повинна бути приклеєна протягом 20 хвилин. Надлишки складу при наклеюванні повинні негайно забиратися. Перші листи впираються в цокольний профіль і повинні бути покладені ідеально рівно, так як від цього залежить якість подальшого укладання. Кожен приклеєний аркуш слід перевіряти будівельним рівнем.

Після приклеювання плити додатково кріпляться за допомогою тарілчастих дюбелів. Їх потрібно вбивати або в пінопласт, або в кутах, де сходяться плити, таким чином, будуть зафіксовані відразу три плити. Перший дюбель забивається по центру, а решта по кутах. Зазори між плитами слід ліквідувати, щоб не виникало містків холоду, через які можливі теплові втрати. Якщо зазори невеликі, то їх можна закрити за допомогою монтажної піни.

Оздоблення фасаду

Після монтажу плит і ліквідації всіх зазорів необхідно виконати оштукатурювання. Для того щоб штукатурка добре трималася, вона наноситься на попередньо приклеєну синтетичну армовану сітку. Сітка на стиках накладається внахлест. Штукатурка наноситься так, щоб сітка перебувала всередині розчину і була трохи видно. Після висихання виконується зачистка поверхні. На висохлий шар наноситься новий шар штукатурки товщиною близько 3 мм. Коли фінішний шар штукатурки висохне, фасад покривається фарбою, призначеної для зовнішніх робіт.

Если по типовим проектом утеплення не передбачено, то його можна виконати самостійно або вдатися до послуг будівельної бригади. Правда, це може коштувати дорожче, ніж виконання утеплення при будівництві під ключ. Компанія «КіевНовБуд» надає різні варіанти будівництва будинків в залежності від фінансового стану клієнта:

Ступінь готовності Термін виконання, місяць Вартість, грн. За кв.м
Зведення коробки будинку 4 — 6 от 2990
Будівництво під чистове оздоблення 9 — 12 от 4990
Будівництво під ключ 12 — 18 от 7990

На всі виконані роботи надається гарантія 5 років. При укладанні договору на будівництво під ключ, надається безкоштовне річне обслуговування.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...