Фасад будинку з сайдінга- відмінне рішення для реконструкції будинку

Облицювання фасаду будівлі, будь то заміський будинок  або невеликий котедж  , є одним з найважливіших етапів оздоблювальних робіт. Адже саме від цього залежить не тільки зовнішній вигляд будівлі, але і його здатність протистояти впливу різних негативних факторів, таких як: волога, сонячні промені, незначні механічні навантаження.

Сьогодні, на будівельному ринку представлений великий асортимент всіляких матеріалів для облицювання ,як житлових, так і побутових приміщень. Однак найбільшим попитом серед споживачів користується фасадний сайдинг. А ось чим обумовлена така популярність даного оздоблювального матеріалу, і як правильно його встановити, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Види сайдінгових панелей

облыцювання фасаду сайдингом

Всім відомо, що попит на будь-який будівельний (в даному випадку, оздоблювальний матеріал) формується виходячи з вартості, зовнішнього вигляду і експлуатаційних характеристик виробу.

Щодо естетичної сторони питання можна сказати одне — незалежно від різновиду сайдингу, він стане чудовою прикрасою фасаду будь-якої будівлі. А ось для того щоб розібратися з фінансовою стороною питання і характеристиками сайдінгових панелей — давайте проведемо порівняльний аналіз різних видів даного матеріалу, шляхом виявлення достоїнств і недоліків у кожного з них.

Сталевий сайдинг для фасаду

Основною областю застосування таких панелей є облицювання виробничих будівель і складських приміщень.

До переваг використання сталевого сайдингу відносяться наступні його властивості:

      • довговічність;
      • стійкість до впливу високих температур.

Недоліки — необхідність періодично покривати панелі антикорозійним складом, поява вм’ятин на панелях після механічного впливу на них, велику вагу (що надає додаткове навантаження на фундамент будівлі), висока вартість.

Сайдингові панелі з алюмінію

На відміну від попереднього виду, алюмінієвий сайдинг може використовуватися як для облицювання будівель промислового, так і житлового призначення.

Плюсами даного оздоблювального матеріалу є:

        • невелика вага;
        • високий показник міцності і довговічності;
        • конкурентоспроможна вартість.

З недоліків застосування алюмінієвих сайдінгових панелей необхідно виділити їх погану стійкість до вологи (схильність до корозії) і сильним механічним навантаженням.

Дерев’яний сайдинг

Даний різновид виробів можна по праву назвати «сайдинг для будинку», так як основний областю його застосування є обробка внутрішніх стін житлових і офісних будівель.

До мінусів використання дерев’яних сайдінгових панелей відносяться: невеликий термін експлуатації, висока вартість, необхідність постійно наносити спеціальні просочення (які хоч якось сприяють продовженню «терміну життя» матеріалу).

Переваги — естетичний зовнішній вигляд і здатність добре утримувати тепло.

Цементний сайдинг

Така технологія з’явилася зовсім недавно, а особливість її полягає в тому, що завдяки додаванню волокон целюлози в звичайний цемент, виходить приваблива обшивка, що імітує дорогі сорти деревини. До того ж, завдяки використанню методу опресування, з’являється можливість наносити на поверхню виробів практично будь-який малюнок.

Використовується цементний сайдинг, в більшості своїй, для обробки промислових будівель, а до його плюсів можна віднести:

          • багату кольорову гаму;
          • можливість нанесення малюнка;
          • високий показник пожежної безпеки;
          • міцність і довговічність.

Однак, незважаючи на новизну використовуваних технологій, такий матеріал, як і будь-який інший, має свої недоліки:

            • велику вагу, створює додаткове навантаження на фундамент;
            • складний процес виробництва і, як наслідок, високу вартість;
            • досить складний, і вимагає наявності спеціальних пристосувань, монтаж.

Вінілові сайдингові панелі

сайдинг для фасаду
Даний матеріал є одним з найпопулярніших серед споживачів не тільки завдяки різноманітності представлених фактур, але і ще цілої низки переваг, серед яких:

              • легкість і простота установки;
              • прийнятна вартість;
              • високий рівень надійності і довговічності;
              • невелика вага;
              • можливість монтажу на будь-яку поверхню;
              • взаємозамінність панелей;
              • простота догляду.

Однак обробка будинку сайдингом з вінілу на увазі акуратне поводження з матеріалом, так як він не витримує сильних ударів і тріскається. Але, незважаючи на такий недолік, даний матеріал є найкращим рішенням при облицюванні фасаду будівлі і заслужено користується популярністю на сучасному ринку будівельних матеріалів.

Тепер, коли ви знаєте про різновиди і властивості кожного типу сайдингу, ми дамо вам кілька порад, які допоможуть вам здійснити правильну установку таких виробів. Однак, незважаючи на гадану легкість монтажу, довіряти подібні роботи рекомендується професіоналам. В іншому випадку, ви ризикуєте зіпсувати панелі або укласти їх нерівно, що призведе до утворення щілин і, як наслідок, проникненню руйнуючих чинників до поверхні стіни.

Оздоблення сайдингом: етапи

Для того щоб грамотно провести обробку фасаду сайдингом, необхідно строго дотримуватися технології монтажу, яка включає в себе кілька етапів.

              1. Розрахунок необхідної кількості панелей.

Бажано, щоб цю процедуру здійснили консультанти будівельного магазину, мають певний досвід і знання. А для здійснення розрахунку кількості необхідного матеріалу, вам необхідно надати наступні дані:

                • площа стін будинку (загальну і кожної окремо взятої);
                • кількість і розміри наявних віконних прорізів.

Однак майте на увазі, що купувати матеріал необхідно в кількості на 10% перевищує розрахункові дані . В іншому випадку, матеріалу може виявитися недостатньо на увазі можливого його пошкодження в процесі монтажу.

                1. Підготовка

Цей етап передбачає ретельне очищення стін споруди від бруду, а також демонтаж зайвих елементів, таких як підвіконня, труби, лиштви та інше . Якщо ж ви не підготуєте фасад під сайдинг, то у вас можуть виникнути великі труднощі в процесі установки панелей.

                1. Утеплення

Як утеплювач можна використовувати спеціальний щільний пінопласт, на який, згодом, накладається мембрана, яка служить в якості гідроізоляційного матеріалу . Таким чином, ви не тільки захистите стіни споруди від руйнування, але і здійсните утеплення фасаду сайдингом.

                1. Монтаж

Перед початком процедури монтажу слід запам’ятати основне правило — листи сайдинга встановлюються таким чином, щоб між куточком і торцем панелі витримувався зазор близько 7 мм, а між поверхнею листа і стіною — близько 2 мм.

Сама процедура, при наявності певних навичок, не представляє особливої ​​складності. Так, для початку, необхідно встановити стартову планку, до якої буде кріпитися перший ряд Садинга. Потім, за допомогою саморізів, розташованих на відстані 35-40 сантиметрів один від одного, зафіксувати лист зверху і посередині. Монтаж наступних рядів, відбувається аналогічним чином, а завершує все, установка фінішної планки.

Висновок

У висновку відзначимо, що ми вам описали лише загальну процедуру обробки фасаду сайдингом. Однак існує ще безліч різних нюансів, від яких залежить якість установки сайдінгових панелей. Саме тому якщо ви вирішили обшити свій будинок абокотедж даними будівельним матеріалом, скористайтеся послугами професіоналів, які в повній мірі несуть відповідальність за підсумковий результат.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...