Як будувати без електрики і води на ділянці?

stroitelstvo_bez_vodyi_i_elektrichestva_2Найчастіше, при купівлі земельної ділянки на ньому і прилеглій території немає ніяких електричних і інженерних мереж, а чекати, поки проведуть всі необхідні для проведення будівельних робіт комунікації, просто немає часу. Що ж робити в такому випадку?

У даній статті ми розповімо вам, як почати будівництво без електрики і води на ділянці, а також розглянемо способи організації цих необхідних для зведення будівель ресурсів. Отже, поїхали.

Електрика на час будівництва

Електрика при будівництві будинку — це одна з основних складових, без якої проведення робіт зі зведення будинку практично неможливо. Чому? Все сучасне обладнання, необхідне для будівництва, харчується від електромережі і, як можна здогадатися, її відсутність повністю паралізує весь процес, незалежно від того, що ви будуєте — елітний котедж або невеликий дачний будиночок. До того ж, від наявності на будівельному майданчику електрики безпосередньо залежить комфорт робітників, що також важливо при проведенні будь-яких будівельних робіт. Що ж робити, якщо на початковому етапі будівництва на ділянці відсутня електрика? Єдиним вірним рішенням, в даному випадку, буде генераторная електрична установка.

Сьогодні подібні пристрої користуються популярністю не тільки серед приватних будівельних бригад, а й успішно застосовуються великими будівельними компаніями при зведенні будинків за типовими або індивідуальними проектами. Принцип роботи таких установок заснований на перетворенні теплової, механічної та інших видів енергії в електрику. При цьому коефіцієнт корисної дії такого обладнання досить високий і в деяких моделях наближається до показника в 95%.

По виду виробленої енергії, розрізняють однофазні та трифазні генератори, які на виході забезпечують напругу в 220 або 360 вольт відповідно, при частоті в 50 герц. Такі характеристики є ідеальними для правильного функціонування будь-якої побутової техніки та електроінструменту.

Залежно від використовуваного типу двигуна, подібні пристрої поділяються на:

  • бензинові;
  • дизельні;
  • газові.

Давайте розглянемо особливості кожної з різновидів більш докладно.

Бензинові генератори

stroitelstvo_bez_elektrichestvaЗалежно від ступеня мобільності такі генератори підрозділяються на пересувні і стаціонарні, що, відповідно, позначається і на габаритних розмірах пристроїв. Що стосується джерела енергії, то, як можна здогадатися з назви, в ролі нього виступає бензин, переважно 92-ий марки.

Потужність таких пристроїв може досягати 20 кіловат, а використовуються вони, переважно, для подачі електрики на будівельні майданчики, котеджі і торгові точки. Для повноцінної заміни стаціонарного енергозабезпечення бензинові генератори не підходять, з причини своєї невеликої потужності.

Дизельні генератори

Залежно від конструкції, дизельні генератори підрозділяються на наступні категорії:

  • з низькими шумовими характеристиками, що досягається завдяки наявності спеціального кожуха;
  • відкриті;
  • пересувні.

Видається таким обладнанням потужність, варіюється в межах від 2кВт до 3мВт, завдяки чому дизельні генератори можуть використовуватися для повноцінної заміни стаціонарного енергозабезпечення в будинках, побудованих під ключ, або невеликих дачних будівлях. Також до переваг подібних установок можна віднести їх низький рівень шуму в процесі роботи, навіть, незважаючи на відсутність звукоізоляційного кожуха.

Газові генератори

В ролі джерела енергії, як можна здогадатися з назви, в даному випадку виступає газ, а точніше — суміш пропану і бутану. Потужність газових генераторів варіюється в межах від двадцяти кіловат до двох мегават, що так само, як і в попередньому випадку, дозволяє використовувати їх в якості основного джерела електропостачання на будівельних майданчиках і при аварійному відключенні електрики в будинку.

Вода на період будівництва

Наявність електрики на будівельному майданчику — це добре. Але, як співається в одній пісні зі старого кінофільму: «а без води, і не туди і не сюди».

Потреба будівництва в воді (не важливо, чи будуєте ви будинок самостійно або через фірму-підрядника) обумовлена ​​тим, що вона є одним з основних компонентів розчину, який використовується при кладці цегли, бутового каменю, бетонних блоків та інших конструкцій. до того ж, вода входить і до складу бетону, що застосовується для заливки фундаменту або зведення монолітних стін. Також рідина необхідна для охолодження двигунів різних механізмів , поливання грунту з метою його ущільнення і, есте ного, для побутових потреб.

primenenie_vodyi_v_stroitelstveЯк бачите, застосування води в будівництві досить багатогранно. Але що ж робити при відсутності такої на будівельному майданчику?

Якщо на ділянці немає колодязя або централізованої системи водопостачання, існують такі способи забезпечення будівництва водою:

  • поставити ємність і наповнити її привізною водою. Фахівці не рекомендують встановлювати резервуар об’ємом менше трьох кубометрів, так як даний показник відповідає обсягу більшості бочок, встановлених на водовозці;
  • вирити штучну водойму. Даний спосіб не можна віднести до найбільш поширеним на увазі того, що для його організації потрібно досить велика площа, а це, в ряді випадків, виявляється неможливим через обмежені розмірів земельної ділянки;
  • буріння свердловини. Такий варіант пов’язаний з додатковими тимчасовими і фінансовими витратами.

Однак, пробуривши свердловину один раз, ви не тільки забезпечите потреби будівельного майданчика в воді, але і зможете користуватися таким джерелом і після закінчення будівельних робіт.

Висновки

Як бачите, проблему відсутності на будівельному майданчику води чи електрики можна вирішити різними способами. Однак якщо ви хочете, щоб будівництво вашого будинку здійснювалося без перебоїв, зверніться за допомогою в спеціалізовану компанію, яка не тільки організовує постачання необхідних ресурсів на об’єкт, але і якісно зробить все будівельні роботи, згідно заздалегідь складеним кошторисом.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...