Будинок з газосилікатного блоку — переваги і недоліки

gazosilikatnih_blokov_2Все більша кількість майбутніх власників заміських будинків вибирають в якості будівельного матеріалу для зведення свого «гніздечка» газосиликатні блоки. Така популярність, в більшості своїй, обумовлена ​​хорошим співвідношенням ціна / якість, яка властива даного роду виробам. Однак не тільки цим славиться матеріал.

У даній статті ми розглянемо плюси будинків з газосилікатних блоків, а також поговоримо про деякі їхні недоліки. Але перед тим як ми перейдемо до розгляду характеристик такого матеріалу і виконаних з нього будівель, давайте розберемося з питанням про те, що ж таке газосиликат і як його виробляють. Тож почнемо.

Що таке газосиликат і з чого його роблять?

Насправді, газосилікат, це не що інше, як один з різновидів газобетону, з технологією будівництва будинків з якого ви можете ознайомитися тут. Використовується даний матеріал для зведення споруд різного функціонального призначення. Залежно від щільності і місця використання, такі блоки підрозділяються на два види:

  • стінові;
  • перегородкові.

Перші, як можна здогадатися з назви, застосовуються для зведення несучих стін будівлі. Вони здатні витримувати більш високі навантаження, але і вартість їх на порядок вище, ніж ціна на перегородкові їх аналоги.

Для виготовлення газосилікатних блоків, незалежно від їх типу, використовуються наступні матеріали і хімічні сполуки:

  • вапно;
  • суміш піску та цементу;
  • вода;
  • гіпсовий камінь.

Після того, як всі перераховані вище компоненти перемішані до однорідної маси, в неї додається алюмінієвий порошок, який, вступаючи в реакцію з вапном, сприяє утворенню бульбашок повітря. Саме завдяки цьому і забезпечується пористість матеріалу. Потім, вже спінену масу витримують, розрізають в відповідно до необхідних розмірів і поміщають в автоклав для остаточного затвердіння.

Основною перевагою такої виробничої технології є те, що в процесі її реалізації не залишається практично ніяких відходів, а сама вона повністю безпечна для навколишнього середовища.

Ну а тепер, коли ви володієте інформацією про те, що таке газосиликат, давайте перейдемо до розгляду плюсів і мінусів зведення будівель з даного матеріалу.

Будинки з газосилікатних блоків: плюси і мінуси

dom_iz_gazosilikatnih_blokovСкажімо прямо, переваг у газосилікату, як і у побудованих з нього будинків або елітних котеджів, на порядок більше, ніж мінусів. До переваг використання даного матеріалу можна віднести наступні його технічні та експлуатаційні характеристики:

  • Мала вага. Газосилікат приблизно в п’ять разів легше бетонної суміші. Завдяки цій властивості, можна не тільки значно заощадити на транспортуванні матеріалу, а й істотно знизити трудомісткість робіт з його монтажу. До того ж, для зведення будинків з газосилікатних блоків, не потрібно потужний фундамент. Досить буде, наприклад, звичайного стрічкового мелкозаглубленного фундаменту;
  • Хороша міцність. Газосиликатні блоки мають хорошим показником міцності на стиск, що дозволяє успішно використовувати матеріал для кладки несучих стін в будівлях з малою поверховістю. Також газосиликат прекрасно справляється з роллю заповнювач при каркасному будівництві, а також активно застосовується для зведення внутрішніх стін і перегородок;
  • Високий показник теплоізоляції. За своїми теплоізоляційними властивостями газосиликатні блоки в кілька разів перевершують керамічну цеглу та, тільки уявіть собі, в ВІСІМ раз, бетон. Така перевага газосиликата дозволяє істотно заощадити на теплоізоляції будинку або котеджу;
  • Хороші звукоізоляційні характеристики. Житловий будинок з газосилікатних блоків має в десять разів кращу звукоізоляцію, ніж будова, зведена з цегли. Це стає можливим завдяки пористій структурі матеріалу, яка ефективно поглинає сторонні звуки.
  • Пожежна безпека. Незважаючи на наявність «пустот», газосилікат здатний «протистояти» вогню протягом декількох годин;
  • Екологічність. Для виготовлення матеріалу застосовуються тільки натуральні компоненти, що робить газосиликатні блоки безпечними, з точки зору екології;
  • Забезпечення хорошого мікроклімату в приміщенні, що досягається завдяки особливій пористої, структурі матеріалу.

Однак будинок з газосилікатних блоків, переваги яких ми тільки що розглянули, як і будови з будь-якого іншого матеріалу, має і деякі мінуси. До недоліків будівель з даного матеріалу можна віднести наступні моменти:

  • Відносно низькі показники міцності і морозостійкості. Так, наприклад, на стіну, виконану з газосилікатних блоків, повість що-небудь з предметів інтер’єру — досить важке завдання, так як пластиковий дюбель просто-напросто розкришити матеріал;
  • Високий показник гігроскопічності (поглинання вологи). Теоретично, газосилікат здатний увібрати велику кількість вологи, внаслідок чого в його порах може утворитися грибок. Саме тому матеріал слід ретельно захистити від контакту з вологою середовищем;
  • Можливість значної усадки з плином часу, що може привести до появи тріщин в стінах.

jiloi_dom_iz_gazosilikatnih_blokovВисновок

Сподіваємося, що з даної статті ви дізналися всю цікаву для вас інформацію щодо газосилікатних блоків і будинків, зведених з них. Справедливості заради відзначимо, що для того щоб ваш будинок став дійсно вашою фортецею, довірте роботи з укладання газосиликата фахівцям. У такому випадку, ви можете бути впевнені в тому, що будівництво вашого майбутнього особняка відбуватиметься якісно і з дотриманням всіх необхідних технологій, порушення яких може спричинити катастрофічні наслідки.
До того ж, поважають себе будівельні компанії завжди допоможуть вам розрахувати попередню вартість робіт, організують доставку матеріалу до місця зведення вашого будинку, а також нададуть гарантію на всі виконані роботи.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...