Як вибрати вхідні двері в приватний будинок

vhodnaya_dver_v_chastnii_dom_1Не дарма існує вислів: «Мій дім — моя фортеця», тому що тільки люди можуть по-справжньому розслабитися і відпочити від навколишньої метушні в будинку. Основним елементом, що охороняє спокій своїх власників, є вхідні двері. Найкраще, якщо ви задумаєтеся про двері ще на етапі планування будинку.  Але як не піддатися на красиві обіцянки продавців консультантів і їх акції і купити якісний продукт? У цій статті ми поговоримо про різновиди дверей, їх властивості та характеристики, щоб ви могли добре володіти інформацією під час придбання.

Вхідні двері в приватний будинок повинна володіти такими властивостями як:

  • надійність. Вона повинна добре виконувати свою основну функцію — не допускати несанкціонованого доступу сторонніх в приміщення;
  • низька теплопровідність. Ця характеристика показує, в якій кількості через цей елемент буде проходити тепло з будинку в навколишнє середовище. Чим нижче цей показник, тим краще. В ідеалі треба прагнути до 0,05 Вт / м * С0;
  • візуальна краса. Від цього фактора буде залежати, наскільки вдало вона впишеться в інтер’єр будинку;
  • простота в експлуатації. Можливо, з часом знадобитися регулювання, так як вона може трохи просісти. Такий процес повинен бути максимально простим і зрозумілим.

Види вхідних дверей в приватний будинок

Розглянемо варіанти вхідних дверей в приватний будинок, і які матеріали для них використовуються і з чого складаються. Розрізняють такі види дверей в залежності від матеріалу виготовлення:

  1. дерев’яні. Це старі і практично непріменяемим конструкції, вони мають малу надійністю і поганою теплоізоляцією. До того ж від зайвої вологи вони можуть деформуватися — дерево просто поведе. Тому цей варіант ми навіть розглядати не будемо;
  2. металеві. Мають високу надійність, добре зберігають тепло і прослужать протягом багатьох десятиліть. Свою високу якість вони довели згодом. Це найбільш затребуваний тип подібних конструкцій;
  3. металопластикові. Відносно новий вид, ця тепла вхідні двері в приватний будинок привнесе в нього затишок і тепло. Високі показники теплоізоляції досягаються за рахунок застосування сучасних теплоізоляційних матеріалів, таких як пінополіуретан. Мають простим регулюванням, а по надійності практично не поступаються попередньому типу.

Металеві вуличні вхідні двері для приватного будинку

Як вже було сказано раніше металеві вуличні вхідні двері для приватного будинку користуються великою популярністю. Загальна частка ринку, яку займає ними близько 70%. Але через такого підвищеного попиту з’явилося і багато низькоякісної продукції з Китаю, як же не помилитися і не придбати її? В основних моментах ми зараз розберемося.

Більшість споживачів замовляють такі елементи через свою високу надійність, яка залежить від таких факторів як технологія виробництва і особливості конструкції. В ідеалі полотно двері повинна виготовлятися з металевого листа з товщиною від 1,5 до 2 мм. Але чим товще він буде, тим тільки краще. Полотно китайських аналогів можна легко розкрити звичайним консервним ключем, з якісною дверима такий номер не пройде.

teplaya_vhodnaya_dver_v_chastnii_domУсередині двері повинні бути ребра жорсткості, виконані з металу, які надають їй додаткову міцність. Ребра можуть бути: поздовжніми, поперечними і комбінованими. Завданням поперечних ребер є не допущення продавлювання полотна і відриву його від коробки. Вертикальні захищають від скручування, а комбіновані містять в собі переваги обох. Всі з’єднання металевих компонентів виконуються точковим зварюванням.

Вхідні залізні двері для приватного будинку повинні мати не тільки якісне полотно, але і дверну коробку. Буде ідеально, якщо її виготовлено зі сталі з товщиною від 30-50мм і матиме форму схожу на букву «П».
Важливо. Якщо вам потрібна серйозна захист, то можливо вам потрібно подумати про покупку броньованих дверей. Їх конструкція схожа з конструкцією сейфів. У внутрішню порожнину дверей заливається бетон, який потім можна пробити навіть з автомата. Замок встановлюється аналогічний сейфів.

Металопластикові види дверей

Такі двері є непоганою альтернативою металевим зразкам. Вони характеризуються прийнятним зовнішнім виглядом, довгим терміном експлуатації і високою міцністю. На відміну від металевих аналогів у них відсутні проблеми криги. Ціна на металопластикові вхідні двері для приватних будинків може варіюватися в залежності від виробника, приблизно на 10-15% менше металевого конкурента.

Що стосується надійності, то вони нітрохи не гірше конкурента, мають теж високою надійністю. Сама технологія виготовлення схожа на виробництво вікон з ПВХ, але до дверей пред’являють більш серйозні вимоги з безпеки і надійності. Саме тому вони виробляються зі спеціального сталевого профілю.

Тепер поговоримо про те, на що варто звернути увагу при покупці. У якісного виробника використовуються тільки п’ятикамерні профілі, які мають товщиною близько 7 см. Процес посилення конструкції ведеться завдяки армуючому каркасу, що розташовується на внутрішній поверхні рами по всьому периметру. Хороша жорсткість каркаса дає можливість застосовувати потужні петлі і антівзломние замки.

Дверне полотно теж володіє металевим каркасом, а для заповнювач застосовується триплекс або броньоване скло. Це дозволяє підвищити безпеку і захист від пошкоджень. Дверна рама за своїм периметру має гумовий гідро- і теплоізоляційні ущільнювач.

Для більшої надійності фахівці рекомендують купувати вуличні вхідні двері для приватного будинку з склінням, що не перевищує третини полотна. Зазвичай в них нижня частина глуха, а верхня скляна.

Установка вхідних дверей в приватному будинку: приблизний план робіт

Незалежно від того який тип дверей буде монтуватися весь процес має практично однаковий план проведення робіт. Отже, установка вхідних дверей в приватному будинку буде мати такий порядок:

  • підготовчі роботи і процес демонтажу старих дверей. Для того щоб в подальшому процес установки пройшов швидко потрібно акуратно демонтувати старі двері. Для цього вона відкривається, знімається, а лутка розпилюється, якщо вона дерев’яна;
  • підготовка отвору. Зайва штукатурка оббивається до цегли, отвір повинен бути в результаті рівний. Якщо десь випирає цегла, потрібно його відбити. І навпаки, якщо є місце з порожниною, то додати;
  • безпосередня установка. Спочатку в отриманий отвір вставляють дверну коробку, робиться це чітко по рівню. Далі за допомогою анкерів її закріплюють в отворі і на петлі навішують двері;
  • заключна установка ручки і замку

dveri_vhodnie_v_chastnii_dom_kakieЦікавий факт. Установка вхідних і міжкімнатних дверей для новобудов може виконуватися відразу після викладання стін. У такому випадку під час штукатурення будуть закладені зазори між дверною коробкою і укосом.

Висновок

У статті ми розглянули, як вибрати вхідні двері в приватний будинок. Залежно від різних факторів на ваш вибір можуть вплинути:

  • виділений бюджет. Китайські двері є досить бюджетними варіантами, хоча і ненадійними;
  • зовнішній вигляд і здатність вписатися в інтер’єр. Найбільш прийнятні в цьому плані металопластикові зразки;
  • надійність. Металеві і металопластикові двері мають приблизно однаковими показниками, але перші трошки лідирують;
  • простота у використанні. Через деякий час двері можуть трошки просісти, це часто спостерігається в металопластикових зразках. Вам буде потрібно внести корективи самостійно або викликати фахівця.

Рекомендуємо звернутися за консультацією до наших фахівців, до того ж у нас завжди є вигідну пропозицію для клієнта.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...