Етапи будівництва будинку

этапи будівництва приватного будинкуДумка про заміський будинок відвідує, напевно, будь-яку людину. Особливо це актуально для нашого часу, коли міські жителі все більше тягнуться до природи. Варіантів придбання заміського котеджу декілька. Можна придбати готовий будинок: був у вжитку або новий. Недоліком цих варіантів є неможливість проконтролювати етапи побудови будинку. Покупцеві залишається довіряти продавцю.

Самим вигідним варіантом є будівництво будинку з нуля. Тут можливі також два варіанти: будувати самостійно або найняти будівельну організацію. Правда, зв’язуючись з будівельною фірмою, є ризик потрапити на недобросовісних забудовників. Компанія «КиївНовБуд» — надійна будівельна фірма, яка давно знаходиться на будівельному ринку і зарекомендувала себе з найкращої сторони. Ми займаємося будівництвом елітних котеджів під ключ, а також можемо побудувати недорогий будинок під ключ. Розібратися з будівництвом під ключ допоможе стаття «Що таке будинок під ключ?».

Який би варіант будівництва з нуля ви не вибрали: за допомогою сторонньої організації або своїми руками, ви зіткнетеся з багатьма питаннями. Якщо ви звернетеся до нашої фірми, то всі проблеми ми беремо на себе і розбиратися, що таке етапи будівництва котеджу вам не доведеться. Якщо ж ви зважилися будувати самі, то доведеться вникати в усі нюанси будівництва, а їх багато. Будь-яке будівництво складається з етапів.

Основні етапи будівництва приватного будинку

Якщо земельна ділянка вже є, то можна починати будівництво, інакше доведеться його вибір і покупка. У багатьох майбутніх домовласників виникає питання, коли краще починати і скільки часу займе будівництво.

Вибір і придбання землі під будівництво

Вибираючи земельну ділянку, слід звернути увагу на наступні моменти:

  • екологічну обстановку;
  • наявність комунікацій:
  • транспортну розв’язку, наявність під’їзних доріг;
  • розвиненість інфраструктури.

Найкращим часом для покупки ділянки є початок весни, коли можна судити про затопляемості ділянки і близькості грунтових вод. Вибір ділянки бажано робити з архітектором, якщо буде розроблятися індивідуальний проект. Важливе значення має площу ділянки. Ідеальне співвідношення площі будинку до площі ділянки — 1:10. Для того щоб на ділянці почати будівництво, він повинен знаходиться у приватній власності і цільовим призначенням має бути житлове будівництво.

Проектування та оформлення дозвільних документів

етапи будівництва будинку під ключЕтапи будівництва приватного будинку включають в себе проектування. На цьому етапі вибирається зовнішній вигляд будинку, внутрішнє планування будинку, будівельні матеріали, а також виконується розбивка ділянки з планом розміщення майбутніх будівель. Можливі різні варіанти розробки проекту:

  • купити типовий;
  • замовити індивідуальний;
  • придумати власний.

Створення власного проекту тягне за собою велику відповідальність. Якщо не мати будівельного досвіду, то можна допустити безліч помилок, які виллються в великі фінансові витрати в майбутньому. Хоча індивідуальний проект дорогий, але в ньому можна врахувати всі побажання клієнта. Типовий виграє тим, що створюється він на підставі готових об’єктів і в ньому враховані всі недоліки і помилки, виявлені при будівництві. Бажано при проектуванні зробити кошторис на кожен етап будівництво. У кошторисі прораховується вартість матеріалу, послуг, механізованих робіт.

Коли проект готовий, необхідно отримати всі дозволи на проведення будівельних робіт. Якщо цього не зробити, то будівництво буде визнано самовільним і стягнуті відповідні штрафи. Проект повинен бути узгоджений з усіма комунальними службами. Оформлення документів займає від 1-2 місяців. При підписанні договору про будівництво будинку під ключ з компанією «КиївНовБуд» ви будете позбавлені від цих клопотів, так як наша фірма дарує оформлення документів в якості подарунка абсолютно безкоштовно.

Зведення котеджу

За готовим проектом починається безпосередньо будівництво будинку. Етапи побудови будинку включають розбивку ділянки, земельні роботи, влаштування фундаменту, зведення стін, перегородок і перекриттів, монтаж покрівлі, внутрішню і зовнішню обробку. Кожен з етапів має свої особливості.

Розбивка ділянки та земельні роботи

етапи будівництва котеджаНа плані ділянки слід вказати розташування будинку, господарських будівель, септика, свердловини. Розбити присадибну територію на житлову зону, зону відпочинку, сад, розмітити, де проходитимуть доріжки, перебувати клумби, стоянка для автомобіля. Допомога з ландшафтного дизайну  може надати наша фірма.

При плануванні ділянки слід передбачити прокладку комунікацій, пристрій дренажної системи. Земельні роботи полягають у копанні траншей для прокладання підземних комунікацій для дому та підготовки майданчика під будівництво котеджу. Виконуються також роботи по влаштуванню септика, водозабору, дренажної та очисної систем.

Пристрій фундаменту

Фундамент вибирається залежно від властивостей ґрунту й майбутньої будови. Він є основою будинку, тому повинен витримувати великі навантаження. Чим вище будинок, тим потужнішим повинен побут фундамент. Краще довірити цю роботу професіоналам, так як будь-яка помилка при зведенні фундаменту може призвести непоправних наслідків.

Заощадити на фундаменті можна, якщо використовувати для стін газобетон, пінобетон  або керамоблоки. Це легкі матеріали і не вимагають потужного фундаменту. Бетонний фундамент повинен вистоятися, щоб набрати міцність, в цей час його не можна навантажувати. За часом це займає місяця до двох. Перед зведенням стін виконується гідроізоляція фундаменту.

Зведення стін, перегородок і перекриттів

поетапне будівництво приватного будинкуПісле фундаментальних робіт поетапне будівництво приватного будинку передбачає зведення стін. Для комфортного проживання в будинку стіни повинні бути міцними і теплими. Важливо вибрати підходящий матеріал. Якщо раніше найпопулярнішим матеріалом була цегла, то на сьогоднішній день існують новітні технології, завдяки яким зводять недорогі енергоефективні будинки. При зведенні стін виконується тепло-, звуко- і пароізоляція, які покращують експлуатаційні характеристики будинку. Одночасно зі стінами монтуються перекриття та міжкімнатні перегородки.

Пристрій покрівлі

Слідом за зведенням стін виконується монтаж покрівлі. Спочатку монтується кроквяна система, виконується гідро-, паро- і теплоізоляція. Дах не тільки захищає негоди і механічних пошкоджень, але і служить прикрасою будинку. Існує великий вибір покрівельних матеріалів як натуральних, так і штучних. Для виконання покрівельних робіт слід найняти хороших фахівців, щоб не було сюрпризів, коли почнуться дощі. Наша фірма має сертифікованих фахівців і дає 5 років гарантії на виконані роботи.

Внутрішня і зовнішня обробка

етапи побудови будинкуКоли стіни, перегородки та перекриття вибудувані, монтуються двері та вікна. Після цього виконується зовнішня і внутрішня обробка. Будівельний ринок представлений широким асортиментом оздоблювальних матеріалів. Є можливість реалізувати будь-які фантазії та побажання, все залежить від смаків і фінансових можливостей. Краще всього використовувати натуральні матеріали. Але в даний час існує велика кількість будматеріалів, які зовні нічим не відрізняються від натуральних, при цьому вони дешевші і екологічно безпечні.

На завершальному етапі виконується підключення всіх комунікацій, оснащення приладами та обладнанням, установка меблів і внутрішнє благоустрій будинку. Після завершення всіх робіт будинок здається в експлуатацію.

Етапи будівництва будинку під ключ включають в себе вибір ділянки, отримання дозвільних документів, проектування, зведення будинку, благоустрій території, здачу будинку в експлуатацію. Позбавити вас від проблем, пов’язаних з будівництвом зможе наша фірма, якщо підписати договір про будівництво. Тут можливі кілька варіантів будівництва, про ціни і варіантах можна дізнатися на нашому сайті:

Вид будівництва Тривалість, місяців Вартість, грн./кв. м
Коробка будинку 4 — 6 2990
Будівництво під чистову обробку 10 — 12 4990
Будівництво будинку під ключ 12 — 18 7990

 

Всі ціни у нас вказуються в гривнях. На імпортні матеріали у валюті вартість фіксується. Якщо ви зацікавилися співпрацею з нами, то можна зв’язатися з нашими менеджерами і уточнити всі деталі. Кращою рекламою для будь-якої фірми є відгуки клієнтів. При бажанні ви можете проїхати на готові або споруджувані об’єкти і поспілкуватися із замовниками. Після завершення будівництва під ключ ми забезпечуємо клієнтам річне безкоштовне обслуговування. Фахівці компанії виїжджають за першим дзвінком клієнта в будь-який час доби.

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 оценок, среднее: 1,00 из 5)
Загрузка...