Будівництво басейнів

stroitelstvo basseynovВласники заміських будинків, маючи достатню площу ділянки, мріють побудувати басейн. Самостійно його побудувати важко, для цього необхідно багато знань з різних областей, так як басейн — складна гідротехнічна споруда. Його будівництвом повинні займатися професіонали.

Компанія КиївНовБуд вже багато років знаходиться на будівельному ринку і має великий досвід будівництва елітних будинків під ключ, на території яких збудовані басейни. На етапі проектування можна вибрати потрібний типовий проект з басейном. Вигода такого варіанту в порівнянні з розробкою індивідуального в тому, що враховані всі помилки і недоліки, які виявилися під час будівництва. Крім того, будинки, які будуються за цими проектами і готові можна подивитися, зв’язавшись з нашими менеджерами і домовившись з власниками.

Класифікація басейнів

У першу чергу басейни можна розділити за місцем розміщення. Вони можуть бути:

  • відкритими, розташованими на вулиці, якими користуються в теплу пору року;
  • закритими, збудованими всередині будинку або лазні, що використовуються цілорічно.

Крім того, басейни можуть бути заглиблені, частково заглиблені і знаходяться на рівні землі.

Відрізняються басейни матеріалом виготовлення чаші:

  • залізобетонної;
  • цегляної;
  • пластикової з поліпропілену;
  • збірно-розбірний, складається з металу і пластика.

За принципом водообміну і заливки басейни поділяються на:

  • наливні з періодичною заміною води;
  • проточні;
  • рециркуляційні, які діляться в свою чергу на:
    • скімерние: завдяки скимеру вода збирається з поверхні і очищається через спеціальні фільтри, а потім надходить назад через форсунки, які розташовані на стінках чаші звичайно навпроти скимерів;
    • переливні: вода постійно переливається через край, збираючись у спеціальні ємності, з яких вона проходить через фільтруючі елементи і знову надходить у басейн через поворотні форсунки, розташовані по дну чаші для кращого перемішування води.

Етапи будівництва басейнів

Вибираючи місце для басейну, необхідно врахувати такі чинники:

  • поруч не повинно бути дерев, щоб листя не забруднювала воду;
  • навколо басейну має бути достатньо місця для організації зони відпочинку, приблизно 2-3 метра від чаші;
  • слід врахувати рельєф місцевості, щоб дощові води не потрапили в басейн;
  • найкращим підставою для басейну буде піщаний грунт.

Будівництво басейнів починається з вибору форми чаші і риття відповідного котловану. Форма чаші може бути прямокутної, квадратної, овальної, довільної або у формі бобу. Котлован риється згідно розмірів чаші. Для глибокого котловану слід передбачити, щоб не обсипався грунт зі стін.

Дно вирівнюється піщано-щебеневої підсипанням. Будівництво бетонних басейнів передбачає армування чаші сталлю, покритої антикорозійною мастикою. Всі елементи каркаса з’єднуються за допомогою в’язальної сталевого дроту. При армуванні слід враховувати всі штроби і ніші для розміщення закладних елементів, якщо вони необхідні для встановлення обладнання.

Після армування монтується опалубка. У місцях, де вони необхідні технологічні отвори закладається герметик або пінопласт. Коли зніметься опалубка, пінопласт легко демонтується, а на його місці залишаються отвори. Для бетонування застосовуються важкі бетони. Бетонування виконується в 1-2 прийоми. Через 2-3 дні після повного застигання бетону опалубка знімається.

Коли бетон повністю застигне поверхню чаші вирівнюють і покривають спеціальним водовідштовхувальним ґрунтовкою. Далі монтаж басейнів передбачає підведення труб і герметизацію, яка виконується за допомогою полівінілхлоридної плівки або водно-полімерної емульсії. Після герметизації необхідно перевірити басейн на предмет протікання, якщо вони виявлені їх треба ліквідувати.

Для обробки басейну використовується ПХВ-плівка, мозаїка, плитка, штукатурка. При цьому використовуються еластичні суміші з гідроізоляційними властивостями. На заключному етапі затираються шви і виконується прибирання.

Якщо вам будуть будувати басейн наші майстри, ви уникнете помилок, які допускають некваліфіковані фахівці. Крім того, вартість басейну обходиться в значну суму, що треба враховувати при проектуванні і складанні кошторису. Наші фахівці можуть прорахувати необхідні витрати і запропонувати варіанти будівництва, які підійдуть за фінансовими можливостями. Після здачі об’єктів, побудованих нашою компанією під ключ, надається річне безкоштовне обслуговування.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...