Ландшафтний дизайн

ландшафтний дизайн ділянкиБудівництво елітного котеджу припускає ландшафтний дизайн ділянки. За зовнішнім виглядом заміського будинку судять про добробут і характері домовласника. У доброго господаря не тільки будинок знаходиться в ідеальному стані, але і прилеглі до нього територія. Останнім часом стало модним влаштовувати на ділянці альпійські гірки, водойми та інші елементи ландшафтного дизайну. Людині без досвіду таких робіт важко домогтися, щоб все виглядало гармонійно. Наша компанія КиївНовБуд давно перебуває на будівельному ринку і має великий досвід будівництва будинків під ключ з благоустроєм території ділянки.

Замислюючись про будівництво власного котеджу, багато людей вирішують для себе питання: будувати самому або довіритися будівельної організації. Виникає боязнь в професіоналізмі найнятих робітників. Співпрацюючи з нашою фірмою можна не сумніватися в якості виконуваних робіт, на які дається 5 років гарантії. На всі види будівельних робіт є ліцензії, у тому числі і на ландшафтні роботи. Але краще всяких слів говорять приклади. Зв’язавшись з нашими менеджерами, ви можете відвідати поточні  та готові об’єкти, побудовані нашою компанією.

Про благоустрій земельної ділянки слід задуматися ще при його плануванні. При розробці проекту наші фахівці допомагають правильно розташувати на ділянці житлову зону, сад, зону відпочинку, підсобні будівлі та ін. Всі ці питання вирішує ландшафтний дизайн будинку.

Стилі ландшафтного дизайну

Існує кілька стилів для оформлення території ділянки:

  • Класичний. При цьому стилі використовуються чіткі форми і лінії, прямі кута, різні поєднання геометричних фігур: квадратів, кіл, зірок та ін. До будинку, розташованому по центру ділянки, йдуть прямі доріжки з посадженими поряд з ними стриженими деревами та чагарниками. На ділянці переважають великі газони з парадними клумбами, водоспадами, скульптурами та іншими декоративними прикрасами.
  • Ландшафтний (пейзажний). Цей стиль відображає єднання з природою, так як головне при оформленні ділянки — природність: звивисті доріжки оточують неостріженние чагарники і дерева. При цьому котедж — не центр композиції, а гармонійне доповнення навколишнього ландшафту.
  • Етнічний (східний). Яскравим прикладом такого стилю є японський сад. За допомогою каменів, рослин і водойм створюється відчуття умиротворення, така обстановка змушує задуматися про місце людини в природі.

Вибір стилю залежить від смаків власника ділянки. При цьому ландшафтний дизайн котеджу повинен гармоніювати з усіма будівлями, що знаходяться на ділянці, створюючи єдиний стиль.

Благоустрій території: компоненти, архітектурні форми, освітлення

благоустрій території приватного будинкуКомпонентами ландшафтного дизайну є все, що знаходиться на ділянці: будови, зелені насадження, великі декоративні елементи, художні деталі, освітлення. Основою для благоустрою території ділянки є газон. Газон може бути англійською та мавританським. Англійська складається з низькорослих злакових рослин. Мавританський включає не тільки траву, але й польові квіти, тому має більш привабливий вигляд. До зеленим насадженням відносяться дерева і чагарники, які або строго оголений, або ростуть вільно, це залежить від обраного стилю.

Важливим елементом ландшафтного дизайну є вода. Журчанье струмків заспокійливо діють на психіку людини. В даний час є велика кількість засобів, за допомогою яких на території ділянки можна створити водойми, струмки, садові акваріуми, каскади і водоспади. Гарним доповненням до них є різні малі декоративні форми, до яких відносяться:

  • світильники;
  • садово-паркові споруди;
  • фонтани;
  • вуличні меблі;
  • декоративні фігурки.

При організації освітлення слід враховувати, де розташовані основні джерела електроенергії, найбільш відвідувані місця, ділянки, які вимагають додаткового освітлення: доріжки, лавочки, сходинки.

Наша компанія має в своєму штаті висококваліфікованих ландшафтних дизайнерів, які перетворять територію вашої ділянки. Благоустрій території приватного будинку — один з етапів будівництва заміського будинку. Кожен етап має свої особливості. Заходьте на наш сайт, там ви знайдете статті, в яких можна дізнатися більше про будівництво: етапах, термінах, вартості та ін.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...