На чому можна та на чому не можна заощаджувати при будівництві будинку

строительство дома как сэкономитьПитання про заощадження у будівництві житлового будинку завжди є актуальним. Ще перед початком будівництва варто розібратися, на чому можна заощаджувати, а на чому заощаджувати категорично не можна.

Як заощадити на будівництві будинку при виборі ділянки

Раціональна витрата коштів на будівництво житлового будинку починається задовго до початку. Зокрема, багато залежить від якості та основних параметрів земельної ділянки, на якій планується побудувати будинок.

В ідеальному варіанті будинок варто будувати на височині. Це дозволить уникнути проблем, пов’язаних зі скупченням вологи. Крім того, ґрунтові води будуть знаходитися на комфортній для будівництва глибині.

У будь-якому випадку, варто приділити певну увагу геологорозвідувальним роботам. Саме їх результати дозволять спроектувати комфортний будинок за вигідною ціною. А це означає, що заощадження у будівництві не може здійснюватися шляхом відмови від таких робіт.

Обираючи ділянку, варто віддавати перевагу ділянкам з мінімальними перепадами висот. Тоді не доведеться оплачувати додаткові матеріали та роботи, пов’язані з монтажем фундаменту на такій ділянці. Хоча, у даному випадку, все залежить від того, як саме будуть використані перепади. Досвідчені фахівці можуть перетворити цей недолік ділянки у перевагу.

Заощадження у будівництві на етапі проектування

как сэкономить при проектировании домаБезумовно, будівництво будинку повинно здійснюватися при наявності проекту. Саме проектант, озброєний професійними знаннями та інформацією про параметри та геологію ділянки, може зробити точний розрахунок, завдяки якому будинок вийте надійним та безпечним. Хороший проект дозволить уникнути перевитрати коштів на придбання матеріалів та на оплату зайвих робіт.

Якщо у необхідності проекту немає сумнівів, то питання про його отримання можна вирішити різними способами.

  • Використання безкоштовних типових проектів, які легко знайти в Інтернеті. У багатьох випадках, таке рішення виправдане. Але обов’язково проконсультуйтеся з досвідченим спеціалістом, бо проект може не підходити для використання у конкретному випадку.
  • Придбання типового проекту у спеціалізованих організацій. Вони допоможуть підібрати підходяще рішення для ділянки з певними параметрами та з урахуванням побажань клієнта.
  • Отримання проекту у якості бонусу. Досить часто будівельні компанії при отриманні замовлення «під ключ» організовують й проектні роботи. Безперечно, це дуже хороший варіант для заощадження коштів.

Заощадження у будівництві при закупівлі матеріалів

Заощадження на матеріалах – питання непросте. Проект та специфікація до нього дозволяють придбати «все й одразу». Але, намагаючись заощадити, можна придбати неякісні матеріали. Крім того, в процесі будівництва можуть виникати певні нюанси, які будуть вимагати змін у складі використовуваних матеріалів. Доволі часто будівельним компаніям пропонують більш вигідні умови у місцях продажу матеріалів, у зв’язку з постійними закупівлями у великих обсягах. З цієї причини не варто намагатися самостійно закупити всі матеріали заздалегідь. Ретельно вивчіть всі пропозиції на ринку та робіть вибір із залученням фахівців-будівельників. Та, звісно, завжди звертайте увагу на сезонні розпродажі. Втім, не варто забувати також про вартість їх зберігання та ризиках, пов’язаних з цим зберіганням.

Заощадження у будівництві при проведенні робіт

Якість робіт – одна з головних складових успішного будівництва. Є три основних способи проведення будівельних робіт:

  • Будівництво виключно власними силами;
  • Будівництво власними силами із залученням найманих працівників;
  • Будівництво з допомогою професійної будівельної компанії.

Экономия при проведении строительных работПерші два варіанта використовуються досить часто. Але якщо замовник сам не є професійним будівельником, йому буде доволі важко визначити рівень кваліфікації робочих та якість виконаних ними робіт. До того ж, покладаючись на так званих «досвідчених майстрів», можна стати жертвою непорядності. Допущені дефекти не завжди візуально помітні, а їх наслідки можуть проявитися через багато років після закінчення будівництва. Та й пред’явити будь-які претензії буде проблематично з-за відсутності будь-яких домовленостей у письмовому вигляді.

Набагато вигідніше та безпечніше побудувати будинок руками справжніх професіоналів. Перш за все, будівельна компанія має кваліфіковані кадри з необхідними допусками та дозволами. Розглядаючи варіанти, як заощадити на будівництві будинку, не варто економити на безпеці. Житловий будинок являє собою складну інженерну систему, яка складається з багатьох підсистем. Всі підсистеми повинні бути пов’язані між собою. А вся конструкція в цілому повинна відповідати вимогам українського будівельного законодавства.

Варто зауважити, що укладаючи контракт із будівельною компанією, можна розраховувати на певні знижки. Зокрема, знижка може бути надана виходячи з передбачуваного обсягу робіт або сезонною. Не є таємницею, що будівельний бізнес піддається сезонності. А значить, у періоди, коли ресурси будівельної компанії не завантажені, можна розраховувати на зменшення вартості будівництва.

Будівництво житлового будинку дає широкі можливості для заощадження коштів. Їх можна заощадити й на етапі проектування, й на етапі закупівлі матеріалів, й при фінансуванні будівельних робіт. Однак завжди слід пам’ятати про те, що економія не повинна бути причиною зниження якості виконуваних робіт. Приймаючи те чи інше рішення, варто отримати консультацію досвідчених фахівців.

Наші ціни
Коробка
від 8490 грн/м2
Під оздоблення
від 12490 грн/м2
Під ключ
від 15990 грн/м2
З нами вигідно і
безпечно будувати будинок!
НАДІЙНІСТЬ
  • 5 років гарантії на роботи
  • більше 10 років досвід
  • 50 - 70 років гарантії на матеріали
Чесність
  • кошторис з реальними цінами
  • фіксація цін в договор
  • всі об'єкти можна відвідати
Оперативність
  • будуємо за 6-12 місяців
  • у договорі вказуємо строки здачі
  • штраф 1% від загальної вартості
    при простроченні
Прозорість
  • щотижневий фотозвіт
  • можливість без погоджень в
    будь-який момент приїхати на будівництво

НЕМАЄ ВСІЄЇ СУМИ, ЩОБ ПОБУДУВАТИ ДІМ ВІДРАЗУ?
БУДЕМО БУДУВАТИ ПОЕТАПНО, ПО МІРІ НАЯВНОСТІ ГРОШЕЙ!

Проекты домов
Залишилися питання?
Замовте професійну консультацію прямо зараз!