Скільки коштує побудувати приватний будинок у 2020 році: детальний розбір кошторисів з прикладами

Побудувати власне житло вигідніше і надійніше, ніж купити готовий будинок. Ви зможете простежити, яким чином і з яких матеріалів побудований будинок, і будете впевнені, що всі будівельні технології були дотримані. Краще звернутися  за допомогою до будівельної компанії, яка оцінить геологічну ситуацію ділянки, а також підбере оптимальний варіант будівництва з урахуванням всіх побажань.

Щоб мати уявлення про те, скільки коштує будівництво в 2020 році в Києві та Київській області, читайте статтю! Ми не тільки перерахуємо, з чого складається ціна на будівництво, але й розберемо декілька кошторисів для наочності.

Що впливає на вартість будинку в 2020 році?

Ціна на будівництво може змінюватися в залежності від багатьох факторів:

  1. Геологічні та геодезичні роботи. Вони потрібні для оцінки геології грунтів і наявності підземних вод. Без цього неможливо правильно розробити проект. Ціна таких робіт залежить від площі і геологічних особливостей ділянки.
  2. Вартість проекту. Індивідуальний проект житла з урахуванням особливостей місцевості та побажань клієнта коштує від 8490 грн / м2 в залежності від складності. Типовий проект — дешевше, але його доопрацювання може виявитися дорожче індивідуального проектування.
  3. Складність конструкції. Чим більше перегородок і перекриттів, тим вище ціна. Використовувані матеріали є основною видатковою частиною бюджету на зведення житла.
  1. Кількість залученої техніки. Робота техніки є невід’ємною частиною будівництва. Вартість оренди техніки залежить від площі будівлі, а також складності її конструкції.
  2. Ступінь готовності об’єкта до використання. Компанії можуть виконати будівництво будинку за ступенем готовності трьох видів:
  • Будівництво коробки будинку — проводиться облаштування фундаменту, стін, перекриттів, сходів і даху.
  • Будівництво «під обробку» — крім усього перерахованого вище, виконується штукатурка, стяжка, встановлюються віконні та дверні конструкції, прокладаються інженерні комунікації.
  • Будівництво «під ключ» передбачає повне облаштування будівлі для житла, тобто до робот додається внутрішня і зовнішня обробка стін, установка сантехніки, розводка і підключення електрики, облаштування систем опалення та водопостачання тощо.

Ступінь готовності має велике значення при визначенні розміру бюджету на зведення житлового будинку, тому що ціна зведення коробки будинку буде значно нижче, ніж будинок «під ключ».

Розбір реальних кошторисів на будівництво будинку в 2020 році

Як вже було сказано вище, на підсумкову ціну будівництва приватного будинку впливає безліч факторів. В якості прикладу розберемо кілька кошторисів реальних проектів. Кожен з кошторисів має розділи, в яких детально розписані роботи і використовувані матеріали із зазначенням їх обсягу, ціни за м2 або шт.  і прорахунком вартості. Також за кожним розділом прорахована підсумкова вартість робіт і послуг.

Для прикладу візьмемо два кошториси на будівництво двоповерхового будинку площею 213 м2 з використанням різних матеріалів, а також два кошторису на зведення одноповерхового і двоповерхового будинку площею близько 120 м2. Розглянемо, що ж впливає на підсумкову вартість.

Скачати кошториси:

Геологічні та геодезичні роботи

Такі роботи передбачають детальне вивчення будови ґрунтів на ділянці, а також винесення геодезичної основи, розбивку і закріплення осей будівлі з висотними відмітками на майданчику. Як бачимо з прикладів, вартість робіт варіюється в межах 9 000 — 10 000 грн

Підготовка котловану під фундамент і облаштування компенсаційних подушок

На цьому етапі проводяться очищення ділянки від рослинності, виїмка грунту для котловану механізованим способом, доопрацювання стін і дна котловану вручну, влаштування піщаної та щебеневої подушки котловану.

Підсумкова ціна на цьому етапі залежить від площі і глибини котловану і становить в нашому випадку 33 000 — 39 000 грн

Роботи з облаштування монолітного стрічкового залізобетонного фундаменту

Установлюэться опалубка, створюється каркас з арматури, заливаються бетоном стіни і підстава фундаменту, а потім відбувається облаштування гідроізоляції та утеплення.

Як бачимо з прикладів кошторисів, ціна формується за рахунок обсягу використовуваних матеріалів і робіт. Так, вартість фундаменту будівлі загальною площею 213 м2 становить 285400 грн, під одноповерховий будинок площею 120 м2 — 243 565 грн, а під двоповерховий будинок площею 120 м2 — 186 034 грн

Роботи з влаштування монолітної плити підлоги 1-го поверху, тераси і монолітного ганку

строительство дома 2020В кошторисах можна бачити, що пристрій плити першого поверху, тераси і ганку винесені окремими групами витрат. Це зроблено для візуалізації витрат по кожному з пунктів. Однак вони виконуються фактично паралельно.

На цьому етапі проводяться роботи з облаштування щебеневої подушки 1-го поверху, тераси і ганку, монолітної плити, а також первинний монтаж систем водовідведення та каналізації з зовнішнім виводом, встановлюються гільзи під майбутні комунікації.

Тут ми можемо спостерігати різницю вартості в різних проектах, обумовлену площею першого поверху. Так в проекті будинку на 213 м2 вартість склала 170: 462 грн, в проекті одноповерхової будівлі площею 120 м2 — 166 231 грн, в проекті двоповерхового — 112 854 грн Економія в останньому випадку досягається меншою площею першого поверху.

Улаштування стін будинку

Перш ніж приступати безпосередньо до кладки стін, потрібно виконати горизонтальну гідроізоляцію фундаменту. Потім виконується кладка зовнішніх і несучих стін, перемичок, а також колон, монтаж димоходів і вентиляційних каналів, кладка внутрішніх перегородок, а після — влаштування монолітного поясу під мауерлат.

Тут ми можемо спостерігати різницю за вартістю в проектах, обумовлену не тільки площею робіт, але і різницею у вартості матеріалів. Так в проекті будівлі на 213 м2 з використанням для кладки стін керамоблока загальна вартість становить 554 095 грн, в той час як схожий проект з використанням газоблоку має вартість 486 428 грн

Також ми можемо бачити різницю у вартості при будівництві одно- і двоповерхового будинку, стіни яких складені з газобетону: 321 325 грн і 265 425,00 грн відповідно. Менша сума витрат на будівництво двоповерхової будівлі обумовлена ​​меншим периметром будівлі.

Облаштування перекриттів і сходів

дом под ключ в 2020 годуПерекриття можуть виконуватися з монолітних залізобетонних конструкцій або ж з дерев’яної обрешітки. При монтажі залізобетонних перекриттів проводиться установка опалубки, армування і заливка бетоном. Дерев’яні перекриття передбачають необхідність укладання балок перекриття, накату, нижньої обрешітки, а також парогідроізоляцію, утеплення.

Повернемося до розгляду кошторисів на будівництво. Тільки під час зведення одноповерхового будинку використовувалося дерев’яне перекриття. В інших випадках використовувалися залізобетонні конструкції.

Вартість облаштування дерев’яного перекриття в одноповерховій будівлі площею 120 м2 склала 117 305 грн Монтаж залізобетонних перекриттів і сходів в будинках площею 213 м2 має загальну вартість 178 279 грн, а площею 120 м2 — 104 615 грн.

Монтаж покрівлі будинку

цена строительства частного дома в 2020Облаштування покрівлі починається з установки мауерлата і кроквяної системи. Потім встановлюється решетування, проводиться гідропароізоляція, а також утеплення. Всі дерев’яні складові повинні бути оброблені складами вогнебіозахисту. Після цього укладається черепиця, облагороджуються звіси покрівлі, встановлюється водостічна система.

Ціна покрівлі залежить від її площі, складності конструкції, а також вартості використовуваних матеріалів. Так, наприклад, використання керамічної черепиці призводить до подорожчання проекту — 629 706 грн в порівнянні з 521 747 грн при використанні металочерепиці.

Порівнюючи конструкцію даху в одно- і двоповерховому будинку, можна побачити, що відсутність мансардних вікон в проекті одноповерхової будівлі призвело до економії, незважаючи на велику площу покрівлі (285 758 грн проти 313 477 грн для двоповерхового).

Установка дверей і вікон у будинку

Двері і вікна є готовими конструкціями, тому їхня установка не займає багато часу. На вартість в основному впливає якість виготовлення самих конструкцій, а також використовуваної фурнітури.

Утеплення й облицювання фасаду будівлі

На цьому етапі відбувається утеплення зовнішніх стін ізоляційними матеріалами, виконується армування поверхні для нанесення штукатурки, а також облицювання декоративною штукатуркою. Також наводяться в порядок всі укоси і димоходи.

Ціна визначається складністю конструкції, кількістю необхідних матеріалів, а також їх вартістю.

Висновок

Ціна на зведення власного житла залежить від багатьох факторів, які іноді складно врахувати з першого погляду. Одним з ключових факторів є ціна будівельних матеріалів.

Фахівці нашої компанії допоможуть прорахувати різні варіанти проектів з різним набором матеріалів, що допоможе вибрати оптимальний для вас.

Наші ціни
Коробка
від 8490 грн/м2
Під оздоблення
від 12490 грн/м2
Під ключ
від 15990 грн/м2
З нами вигідно і
безпечно будувати будинок!
НАДІЙНІСТЬ
  • 5 років гарантії на роботи
  • більше 10 років досвід
  • 50 - 70 років гарантії на матеріали
Чесність
  • кошторис з реальними цінами
  • фіксація цін в договор
  • всі об'єкти можна відвідати
Оперативність
  • будуємо за 6-12 місяців
  • у договорі вказуємо строки здачі
  • штраф 1% від загальної вартості
    при простроченні
Прозорість
  • щотижневий фотозвіт
  • можливість без погоджень в
    будь-який момент приїхати на будівництво

НЕМАЄ ВСІЄЇ СУМИ, ЩОБ ПОБУДУВАТИ ДІМ ВІДРАЗУ?
БУДЕМО БУДУВАТИ ПОЕТАПНО, ПО МІРІ НАЯВНОСТІ ГРОШЕЙ!

Проекты домов
Залишилися питання?
Замовте професійну консультацію прямо зараз!