Які документи потрібні для будівництва? Дозвіл на будівництво будинку

В даний час стало популярним будівництво заміських котеджів. Багато людей прагнуть переселитися жити загорож в екологічно чисту зону, подалі від шуму і забрудненості мегаполісів. Хоча беруть сумніви, чи потрібно будувати будинок в кризу . Але якщо питання вирішено позитивно — будувати будинок, то перед майбутніми забудовниками виникають наступні питання: коли краще починати будівництво , які необхідно зібрати документи для будівництва будинку. Збір документів починається з покупки та оформлення земельної ділянки і триває протягом всього будівництва аж до здачі будинку в експлуатацію та отримання основного документа на будинок — свідоцтва про право власності.

документи для будівництва будинку

Перш ніж почати будівництво, потрібно зібрати певний пакет документів. На будь-яке будівництво перелік документів залежить від місця розташування ділянки, так як багато питань вирішуються на місцевому рівні. Якщо ви ніколи не займалися самостійним будівництвом, то досвіду оформлення документів у вас немає. Цей процес може бути тривалим у часі, при цьому буде витрачено багато сил і нервів. Тому, коли постає питання,побудувати самому будинок або довіряти будівельній фірмі , починаючому забудовнику краще звернутися до будівельної організації.

Якщо ви знаходитесь в Києві чи області, то можете укласти договір про будівництво котеджу з компанією «КіевНовБуд». Компанія займається будівництвом будинків різній стадії готовності, від цього залежить вартість будівництва. Крім того, компанія надає різні будівельні послуги, в тому числі і оформлення документів. Особливо вигідно укладення договору на будівництво під ключ, так як в цьому випадку дієсупер пропозиція — оформлення документів на будинок.

Дозвіл на будівництво будинку

З чого почати

дозвіл на будівництво будинку

Людина далека від будівництва часто не знає, з чого все починається. Покупка ділянки — це і є початок будівництва: документи на ділянку мають свою специфіку. При оформленні документів на покупку ділянки, слід перевірити, чи є продавець власником ділянки і чи є згода співвласників на продаж. Купуючи землю, потрібно також перевірити, щоб в цільовому призначенні ділянки було вказано, що він призначений для житлового будівництва з подальшим обслуговуванням будов. При оформленні угоди власник ділянки повинен подати такі документи:

  • документ, що засвідчує особу: паспорт;
  • держакт про право власності на землю;
  • експертну оцінку земельної ділянки;
  • документ, що підтверджує право власності на споруди, що знаходяться на ділянці.

Після оформлення договору купівлі-продажу його треба зареєструвати в земельному кадастрі.

проектування

Незалежно від того, з чого буде побудований будинок цегли  или газобетону ,потрібно розробити його проект. Для цього спочатку необхідно отримати у місцевих органів виконавчої влади дозвіл на проектування. Наступний етап — розробка проекту. Тут можливі різні шляхи, купити готовий проект або знайти проектну організацію для розробки індивідуального проекту. Важливо перевірити, щоб вона мала законні права на таку діяльність.

Компанія «КіевНовБуд» має ліцензію на розробку проектів і може запропонувати два варіанти отримання проекту:

Типовий проект дешевше, в ньому враховані всі недоліки, виявлені при будівництві та експлуатації. Замовнику залишається лише прив’язати його до ділянки. Індивідуальний проект дорожче, але в ньому враховуються особливості ділянки, геологія і всі побажання клієнта щодо майбутнього будинку. Розроблений проект слід затвердити у відповідних органах. Крім того, потрібно отримати технічні умови для підключення комунікацій і архітектурно-планувальне завдання. При співпраці з нашою фірмою, ми беремо оформлення документів на себе.

отримання дозволу

Щоб отримати дозвіл на будівництво будинку, необхідно віддати пакет документів до органів держархбудконтролю. Забудовник повинен подати такі документи:

  • заяву;
  • копію паспорта та индикационного коду;
  • документи на право володіння земельною ділянкою;
  • план ділянки та акт топографічного дослідження;
  • затверджений проект.

Дозвіл — документ, який дає право виконувати будівельні роботи, а також фінансувати, підключати будівельний об’єкт до комунікацій. Дозвіл може бути видано на весь комплекс робіт або на конкретні види робіт, а також на все будівництво в цілому з усіма будівлями або на окремі об’єкти.

Крім дозволу на будівництво, необхідно отримати будівельний паспорт. У цьому документі перераховуються вимоги, які пред’являються до індивідуального будівництва. Будівельний паспорт містить не тільки проект будинку, але і розташування всіх допоміжних будівель, а також в графічному розділі план ділянки з озелененням та благоустроєм території.

При будівництві слід врахувати, що всі дозволи видається на певний термін. Якщо забудовник не вкладається за термінами, доведеться отримувати дозволи знову. Якщо в проект вносяться зміни більш ніж на 10% або на ділянці плануються додаткові споруди, яких немає в будівельному паспорті, необхідно брати додатковий дозвіл.

Здача будинку в експлуатацію

будівництво перелік документів

Після завершення будівництва будинку необхідно здати в експлуатацію. Для цього спочатку треба звернутися в управління архітектури з проханням створення держкомісії з прийняття будинку в експлуатацію. Якщо всі документи в порядку, а побудований будинок відповідає проекту, створюється державна комісія, яка буде обстежувати будинок, розташований за адресою, вказаною у поданих документах. Комісія складається з представників органів місцевої влади, державного архітектурно-будівельного контролю, що видавали дозвіл на будівництво будинку, а також представників різних контролюючих інспекцій.

Результатом роботи комісії є акт держкомісії про прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом будинку. Якщо знайдені недоліки, то складається відповідний акт із зазначенням недоліків. Забудовник повинен усунути недоліки в терміни, які вказані в акті. Після усунення недоліків призначається нова комісія з приймання будинку. Коли будинок прийнятий в експлуатацію, видається Свідоцтво про право власності. Завершальний етап — реєстрація будинку з прилеглими будівлями в бюро технічної інвентаризації та реєстраційній палаті.

Таким чином, оформлення побудованого будинку — процес, часом займає часу більше, ніж саме будівництво. Укладаючи договір про будівництво під ключ з компанією «КіевНовБуд», клієнтові не потрібно займатися документами і питаннями, пов’язаними з будівництвом. Якщо виникає питання якості виконуваних фірмою робіт, можна подивитися відео-журнал , в якому демонструються різні будівельні об’єкти нашої компанії.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...