Як вибрати гарну ділянку під будівництво?

участок под строительство дома

Якщо ви замислюєтеся про споруду будинку, то зіткнетеся з декількома етапами здійснення вашої ідеї жити у власному будинку. На самому першому етапі потрібно вибрати земельну ділянку під будинок.

Напевно, це один з найважливіших етапів, так як вирішується питання, де буде жити майбутній власник, якою буде вид з вікна, наскільки розвинена інфраструктура, щоб забезпечити потреби власника майбутнього будинку. Якщо для будівництва будинку виникає питання, коли краще починати будівництво , то ділянку можна вибрати заздалегідь і готуватися до будівництва.

Ділянка може постояти, а от для будівництва будинку потрібні значні фінансові вкладення. Є два варіанти будівництва будинку:

  • поетапне: у міру накопичення необхідних сум;
  • будівництво під ключ.

Якщо будинок будувати самостійно, то зазвичай вибирається перший варіант. Але наймаючи сторонню робочу силу, вигідніше довірити будівництво від початку і до кінця надійної будівельній фірмі. Варіантом такої фірми є компанія «КіевНовБуд», яка займається капітальним будівництвом у Києві та Київській області. Крім того, якщо вибираючи фірму у вас виникли сумніви з приводу цін, ви можете прорахувати приблизний кошторис або замовити її в іншій будівельній фірмі і відправити нам по електронній пошті. У компанії «КіевНовБуд» діє акция , по якій ми запропонуємо вам ціни на 10% нижче цін конкурентів.

При співпраці з компанією «КіевНовБуд» клієнту залишається тільки вибрати земельну ділянку, а будівництвом будинку і його оформленням займеться компанія. Щоб правильно вибрати ділянку під будівництво будинку, потрібно враховувати наступні критерії:

  • фінансові можливості;
  • площа ділянки;
  • комунікації;
  • юридичні нюанси;
  • характеристики грунту;
  • наявність інфраструктури і транспорту;
  • екологічні умови.

Варто розглянути кожен з критеріїв більш докладно.

Фінансовий аспект питання

Вибираючи ділянку, слід добре продумати фінансову сторону питання: яку суму ви готові витратити на покупку ділянки. При цьому треба враховувати, що його потрібно буде в майбутньому благоустроїти. На вартість ділянки сильно впливає близькість міста. Чим ближче ділянку до міста, тим його вартість вище. Найдорожчі ділянки продаються в межах міста. Помилкою багатьох покупців є покупка дешевого ділянки, на якій неможливе будівництво через його непридатності.

Підрахувати суму, яку можна виділити на покупку ділянки, простіше, якщо укладено договір про будівництво з компанією «КіевНовБуд». При цьому є можливість вибору варіанти будівництва залежно від фінансових можливостей клієнта:

Готовність Ціна, грн/м2 Терміни виконання, місяців
Коробка 2990 4-6
Під чистову обробку 4990 9-12
Під ключ 7990 12-18

При укладанні договору про будівництво під ключ клієнт може безкоштовно вибрати типовий проект, а фахівці компанії допоможуть адаптувати його під земельну ділянку або порадять, як вибрати ділянку під будівництво.

Площа земельної ділянки

Для комфортного будівництва та подальшого благоустрою необхідно, щоб площа ділянки була в 10 разів більше площі майбутнього котеджу. Таким чином, для будинку площею 150 м2 бажано купувати ділянку 15 соток. При цьому треба враховувати всі норми будівництва будинку: відстані до меж ділянки, червоної лінії.

Під час будівельних робіт площі ділянки має бути достатньо, щоб розмістити на ньому будівельні матеріали для зведення будинків з цегли , газобетону  или піноблоків . Для будь-якого приватного будинку потрібно відвести місце під госпбудівлі, обладнання для обслуговування будинку, прокладання зовнішніх комунікацій, пристрій зони відпочинку. При бажанні можна обладнати басейн, виділити місце під город.

комунікації

вибрати земельну ділянку під будинок (2)

Сучасна людина не уявляє свого життя без комфортних умов: холодної та гарячої води, системи опалення, електрообладнання та ін. Відсутність комунікацій знижує ціну. У цьому випадку потрібно прорахувати, скільки буде коштувати їх проведення. А далі порівняти вартість ділянки з комунікаціями і без них, включаючи вартість проведення, щоб вибрати більш вигідний варіант.

Електропостачання та газопостачання звичайно забезпечується підключенням до центральних магістралей. Що стосується електрики, то необхідно уточнити, скільки кіловат виділяється споживачам і як далеко розташована підстанція. Якщо виділених кіловат не буде вистачати для обслуговування будинку, то потрібно задуматися про індивідуальну підстанції або альтернативні джерела енергії.

Водопостачання

Великим плюсом ділянки є можливість підключення до центрального водопроводу. Правда, при великому навантаженні, особливо влітку, падає тиск води. Кращий варіант — буріння свердловини. У цьому випадку має значення глибина залягання водоносних горизонтів, характеристики грунту, що впливає на вартість свердловини. Якщо вода знаходиться не глибоко, то можна викопати .

Каналізація

Для відведення стічних вод також ідеальним варіантом є підключення до централізованої каналізаційної системи. У більшості випадків влаштовується септик в межах ділянки. Його вартість залежить від ступеня очищення. Якщо поблизу розташована водойма, то доведеться організовувати дорожчу каналізаційну систему, щоб виключити потрапляння стічних вод у водойму.

Юридичні питання

Перед покупкою ділянки слід перевірити всі правовстановлюючі документи. Перешкодою для покупки може бути:

  • згоду на продаж співвласників або наявність правових спорів;
  • арешт;
  • знаходження ділянки в заставі;
  • наявність заборгованості перед контролюючими органами;
  • обмежені права користування.

Варто уточнити межі ділянки, щоб не виникло в майбутньому проблем з сусідами. Слід перевірити цільове призначення ділянки, він повинен бути призначений для приватного будівництва.

Характеристики грунту

Властивості грунту і глибина залягання підземних вод впливає на вибір фундаменту та облаштування підвалу. Близьке наявність ґрунтових вод унеможливлює пристрій підвалу, збільшує вартість фундаменту, так як збільшуються видатки на його гідроізоляцію. На відео можна подивитися приклад будівництва підвалу на одному зі споруджуваних об’єктів компанії «КиївНовБуд».

Існує спосіб, як перевірити ділянку під будівництво на близькість грунтових вод. Для цього потрібно вирити глибокі лунки і через час перевірити наявність води в них. Якщо вони швидко заповнилися водою, значить грунтові води близько.

Варто замовити геологічне дослідження ділянки. Бувають ситуації, що для якісного будівництва, потрібно повністю міняти верхній шар грунту. Якщо в районі, де хочеться мати ділянку, немає землі з відповідними характеристиками грунту, можна пошукати способи поліпшення його якостей.

Транспорт і наявність інфраструктури

Купуючи ділянку потрібно з’ясувати:

  • наскільки розвинена інфраструктура: чи є поблизу магазин, аптека, все те, що може знадобитися для комфортного проживання;
  • уточнити транспортну розв’язку: наявність громадського транспорту, якість доріг;
  • якість мобільного зв’язку, так як при віддаленості від міста це стає важливим, на випадок непередбачених ситуацій;
  • віддаленість від міста.

Екологічні умови

Екологічна обстановка в наш час відіграє велику роль при виборі земельної ділянки. Важливо, щоб в найближчому оточенні не було великих промислових об’єктів, підприємств з шкідливими викидами. Бажано, щоб поруч були зелені масиви, але не затінюючі будинок і присадибну територію. Не зайвим буде наявність природного водоймища, правда не занадто близько розташованого, щоб не виникло проблем з СЕС.

Якщо вибирати ділянку повинен сам власник, то будівництво будинку краще довірити фахівцям. Прочитавши статтю про те, як довго будується будинок , можна зробити висновок, що найбільш вигідним варіантом є укладення договору про будівництво будинки під ключ з компанією «КіевНовБуд». Всі питання, пов’язані з будівництвом і оформленням документів на будинок, бере на себе компанія. Після здачі будинку в експлуатацію надається безкоштовне обслуговування протягом року. Компанія дає можливість заощадити на будівельних матеріалах, так як укладає договори про прямі поставки з постачальниками, при цьому, не роблячи націнки на матеріал. На матеріали дається 50 років гарантії, а на виконані роботи — 5 років.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...