Як довго будується будинок?

побудувати котедж швидкоПитання житла — один з основних в житті кожної людини. Хтось живе в квартирі, хтось в приватному будинку. Останнім часом люди втомилися від «коробок», галасливих сусідів і воліють будівництво приватного будинку подалі від міської межі: де-небудь біля водойми, біля лісового масиву. При будівництві заміського будинку виникає велика кількість питань: як довго будувати будинок, які краще використовувати матеріали, будувати самому або найняти будівельну організацію.

Етапи будівництва котеджу

Будь-яке будівництво складається з етапів. На виконання кожного з них потрібен певний час і фінанси. У першу чергу необхідно отримати дозвільні документи на нове будівництво або реконструкцію старих будівель. Не варто уникати цього етапу, оскільки в майбутньому це може вилитися у великі штрафи. Можливо, що будівництво доведеться заморозити до отримання дозволів. Коли всі дозвільні документи є, можна приступати до поетапного будівництва.

Вибір земельної ділянки

Перший етап — придбання земельної ділянки. Тут можливі два варіанти: ділянку без будівель і з будовами. Якщо будов немає, то необхідно просто розпланувати ділянку і провести підготовчі роботи. При наявності будов подальші дії оцінюються від їх стану.

Якщо ділянка купувався лише заради землі, то старі споруди зносять. Для цього зазвичай наймають спеціальну техніку. Якщо роботу зі знесення виконувати своїми руками, це буде дешевше, але займе більше часу і сил. Природно, терміни будівництва скорочуються, якщо на ділянці будинок у стадії реконструкції чи недобудований, так як відпадає необхідність у земельних роботах.

Проектування

Після вибору земельної ділянки складається проект будинку. Існує кілька варіантів придбання проекту:

Від обраного виду проектування залежить, скільки часу піде на розробку проекту. Готовий проект досить прив’язати до ділянки. Найбільше часу йде на розробку індивідуального проекту, при якому враховується геодезія ділянки, розраховується вартість майбутнього будівництва, вирішується питання, з яких матеріалів будувати будинок і його поверховість. До етапу проектування слід підходити розумно і врахувати наступні фактори:

  • свої фінансові можливості, у тому числі не забувати про майбутньої експлуатації будинку;
  • оптимальне створення комфорту для проживання;
  • кліматичні умови місцевості.

Поетапне зведення будови

Будівництво будь-якого об’єкта передбачає етапи.

Земельные работы

Будівництво будинку починається з земельних робіт: копання котловану, прокладання зовнішніх комунікацій. При використанні спеціалізованої техніки можна побудувати котедж швидко, ручна праця займе набагато більше часу. Якщо ділянка набувається з підведеними комунікаціями, це значно скорочує час. Земельні роботи займають близько тижня.

Устрій фундаменту

Після земельних робіт виконується влаштування фундаменту, природно, терміни його зведення залежать від обраного типу. Найпростіший фундамент, який не потребує великих фінансових і тимчасових витрат, — стрічковий, але його можна використовувати не для всіх будов. Тип фундаменту залежить від стану ґрунту, поверховості та матеріалу стін, чим більше поверхів і важче стіни, тим потужнішим повинен бути фундамент. Пристрій фундаменту займає близько двох місяців. Але при наявності часу бажано, щоб фундамент вистоявся, на це необхідно близько року.

Зведення стін

термін будівництва будинкуТермін зведення стін багато в чому залежать від обраного матеріалу. Самий простий і швидкий варіант — будівництво котеджу з оциліндрованих або профільованого бруса або колоди. Такі будинки зводяться за технологією паз-шип і не вимагають багато часу. Будівництво будинку з бруса займає тижні. Найтривалішим будівництвом є зведення будинку з цегли. За рахунок великих розмірів і простоти кладки швидше зводяться будинки з газобетону і піноблоків. Можливі варіанти побудови будинку з керамоблоків, монолітного та кам’яного. Якщо найняти будівельну бригаду, то зведення стін і перекриттів займає близько трьох місяців.

Пристрій покрівлі

як довго будувати будинокВажливий етап зведення котеджу — пристрій покрівлі. Її функцією є захист від зовнішніх впливів і атмосферних опадів, тому вона повинна бути міцною, водонепроникною, довговічною і стійкою до перепадів температур. Крім того, вона виконує естетичну роль і визначає зовнішній вигляд всього будинку. Тривалість пристрою покрівлі залежить від її складності. Найпростіша складається з зведення кроквяної системи, решетування і покрівельного матеріалу. Крім цього, можуть виконуватися різні додаткові роботи: теплоізоляція, пароізоляція, системи снігозатримання, гідроізоляція та ін. Дах може мати складну форму, що також впливає на швидкість її зведення. На влаштування покрівлі йде близько одного місяця.

Оздоблювальні роботи

Після зведення коробки можливі два варіанти подальшого будівництва. Бажано, щоб коробка так само, як і фундамент, простояла рік. Після цього можна приступати до опоряджувальних робіт. Якщо терміни будівництва хочеться скоротити, то оздоблювальні роботи виконуються відразу ж після зведення коробки.

Етап оздоблювальних робіт залежить від матеріалів і підготовки поверхні стін. Дерев’яні будинки майже не вимагають обробки, вони привабливі своєю природною красою. Для будинків з піноблоку і газобетону необхідна обробка. Фасад можна обштукатурити, облицювати цеглою, сайдингом, керамогранітом або каменем. При обробці виконується гідроізоляція, пароізоляція стін, ці роботи залежать від кліматичних умов, в яких буде експлуатуватися будова.

Терміни, вказані вище зразкові і дані з урахуванням, що будівельні роботи будуть виконуватися сторонніми силами.

Терміни будівництва і фактори

Від якості виконання кожного етапу будівництва залежить надійність всього будинку, подальша його експлуатація та термін служби. При будівництві повинні бути витримані всі норми і вимоги по влаштуванню фундаменту, кладці стін, влаштування покрівлі.

Проаналізувавши всі етапи будівництва можна виділити фактори, що впливають на терміни будівництва будинку:

  • наявність будівель на ділянці;
  • фінансове становище;
  • розміри будинку;
  • технологія будівництва, використовуваний матеріал стін, покрівлі;
  • рівень обробки;
  • погодні умови;
  • наявність комунікацій;
  • самостійне будівництво або наймання будівельної організації.

При зверненні до будівельної фірми, власників земельних ділянок цікавлять реальні терміни, за які можливо побудувати заміський котедж. Наша фірма має великий досвід готових об’єктів, тому може гарантувати такі строки будівництва:

  • зведення коробки — 3 місяці;
  • будівництво будинку під обробку — 6 місяців;
  • будівництво будинку під ключ — від 12 місяців.

будівництво будинку під ключ терміниДанні терміни, природно, є орієнтиром, оскільки при будівництві можуть виникати різні обставини. Але ми гарантуємо, що терміни будуть узгоджені із замовником і при невиконанні взятих на себе зобов’язань за договором, фірма виплачує 1% від загальної вартості при простроченні.

Самим вигідним варіантом будівництва є будівництво будинку під ключ — терміни обговорюються при підписанні договору. Таким чином, домовласник знає заздалегідь, коли буде побудований будинок. Якщо Ви хочете побудувати будинок швидко, звертайтеся в нашу фірму. Всі необхідні контакти можна знайти на сайті. Менеджер компанії розповість вам всі переваги співпраці з нами. Скориставшись нашими послугами, Ви уникнете багатьох неприємностей і значно скоротите терміни будівництва.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...