Клінкерна плитка, фасадні термопанелі — гарне рішення для фасаду будинку

fasadnye_termopaneli_s_klinkernoy_plitkoy_-2

При оздобленні більшості сучасних будівель фахівці використовують такий будівельний матеріал, як термопанелі, що набирають все більшої популярності не тільки серед майбутніх власників заміських будинків і котеджів (наприклад будівництво в Києві або області), але і серед засновників будівельних компаній.

Як показує практика, у таких виробів є величезні переваги у подальшому розвитку і популяризації, що обумовлено їх прекрасним зовнішнім виглядом і хорошими теплофізичними показниками. Останні досягаються завдяки використанню пінополіуретану, що є основною складовою даного будівельного матеріалу, і, до того ж, не виділяє токсичних речовин в процесі експлуатації. Що стосується зовнішнього вигляду, то його естетичність обумовлена ​​наявністю верхнього шару, в ролі якого виступає звичайна клінкерна плитка для фасаду, яка, втім, також успішно використовується і окремо, наприклад, при будівництві будинку з цегли.

В цій статті ми розповімо вам про те, якими перевагами і властивостями володіє такий оздоблювальний матеріал, а також поговоримо про особливості його вибору і процедури монтажу. Отже, поїхали.

Термопанелі з клінкерної плиткою: плюси і мінуси

З причини особливостей виробництва такі вироби мають цілу низку переваг, у порівнянні з іншими видами оздоблювальних матеріалів, наприклад, цеглою:

  • простота монтажу;
  • можливість швидкої і легкої заміни пошкодженої секції, на відміну від процедури штукатурення, де відновлення покриття — досить проблематичне і клопітка заняття;
  • відсутність грибка в процесі експлуатації, що обумовлено гарну вологостійкість виробів;
  • підвищений рівень міцності;
  • невелика вага, що не вимагає використання спеціальної будівельної техніки для транспортування і установки панелей, на відміну від процедури оздоблення будинку натуральним каменем;
  • екологічність;
  • простота експлуатації (не вимагає використання спеціальних засобів для очищення верхнього шару від бруду і пилу).

Однак, як і будь-який матеріал, термопанелі з клінкерною плиткою мають і свої недоліки, до числа яких можна віднести:

  • необхідність ретельної підготовки і вирівнювання поверхні стін, на які будуть монтуватися панелі. В іншому випадку, вироби можуть перекоситися або зовсім відпасти;
  • досить висока вартість;
  • деякі особливості монтажу, незнання яких може привести до пошкодження, як матеріалу, так і стін споруди.

При цьому необхідно відзначити, що останній пункт навряд чи можна віднести до недоліків, тому що якщо ви скористаєтеся послугами професіоналів, то ніяких труднощів з монтажем термопанелей у вас не виникне.

Тепер, коли ви знаєте все про достоїнства і деякі мінуси використання такого оздоблювального матеріалу, давайте розглянемо його технічні характеристики і більш докладно зупинимося на критеріях вибору термопанелей з клінкерної плиткою.

Клінкерні фасадні термопанелі: характеристики і критерії вибору

klinkernaja_plitkaЩо стосується технічних характеристик подібних виробів, то тут найбільш розумним буде просто їх перерахувати, не використовуючи зайвих коментарів:

  • стійкість до цвілі, грибку і різного роду хімічних речовин;
    витримує показник розтягування до 300кПа і навантаження на вигин до 500кПа;
  • стійкість до високих температур (до 150 градусів Цельсія);
  • високий термін служби, який, при дотриманні правил експлуатації, становить від 30 до 50 років.

Ну, а тепер перейдемо до найголовнішого питання, яке мучить практично всіх власників будівель, які бажають прикрасити свій фасад за допомогою клінкерних фасадних термопанелей — на що варто звернути увагу при виборі такого оздоблювального матеріалу?

Умовно всю процедуру можна розділити на наступні етапи:

  1. Вибір колірної гами. В даному випадку все буде залежати від загального стилю основної будівлі і ділянки в цілому. Після того, як ви остаточно визначилися з кольором, попросіть продавця розкласти плитку на спеціально стенді, що дасть вам можливість побачити повну картину і звести ймовірність помилки до мінімуму.
  2. Вибір фактури плитки, яка може бути наступних видів:
    • глянсова;
    • матова;
    • шорстка;
    • з ритвінкі;
    • з переливанням кольорів.
  3. Вибір затирочной суміші, що є своєрідною рамкою для клінкерної плитки. На даному етапі дуже важливо, щоб плитка і затирка контрастували між собою. В іншому випадку, кладку буде не видно, а стіна буде являти собою монолітний блок, що, погодьтеся, ніяк не відповідатиме бажаного результату. Також не слід вибирати затирочні суміш різних кольорів, так як це призведе до «кольорової» дисгармонії.

На цьому, можна було б, і закінчити нашу статтю. Однак, для повноти інформації, ми розповімо вам про деякі нюанси монтажу фасадних термопанелей.

Етапи установки

Укладання клінкерної плитки, а, точніше, монтаж фасадних термопанелей, виглядає наступним чином:

  • установка по периметру будівлі єдиного рівня висоти. При цьому необхідно відзначити, що якщо в діагоналях стін присутній відхилення більше 5 сантиметрів, то слід використовувати обрешітку;
  • установка стартовою рейки;
  • монтаж «маяків»;
  • фіксація термопанелей на фасаді.

Кріплення панелей проводиться за допомогою звичайних саморізів, кількість яких, з метою надійної фіксації виробу, має становити не менше 9 штук на одну одиницю будівельного матеріалу.

Як ви самі розумієте, це лише коротка інструкція, що дає загальні поняття про встановлення таких виробів. Тому, якщо ви хочете щоб термопанелі з клінкерною плиткою прослужили вам протягом гарантійного терміну служби, скористайтеся послугами професійних фахівців, які швидко, якісно і за доступними цінами здійснять доставку, а також монтаж виробів на фасаді вашого будинку.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...