Утеплення фасадів або зовнішнє утеплення будинку

зовнішнє утеплення

Основним напрямком в сучасному будівництві є зведення енергозберігаючих будинків. У відеоролику розповідається про те, що таке енергоефективний будинок . Для його зведення застосовуються новітні технології , завдяки яким створюються теплі, комфортні будинки. Одним з основних складових такого будинку є зовнішнє утеплення стін, завдяки якому зберігається тепло в будинку і економиться споживання енергії на його обігрів.

Всі нюанси будівництва заміського котеджу продумуються на етапі проектування, наприклад, який керамоблок вибрати . На цьому етапі вирішується питання з утепленням фасаду та матеріалом, який для цього краще використовувати. Правда, якщо вибрати варіант типового проекту, то всі матеріали вже вибрані і проект залишається лише прив’язати до ділянки. При цьому є можливість внести зміни в проект.

Якщо ж розробляти індивідуальний проект то, щоб виконати якісне утеплення стін будинку і зробити правильно расчет сметы, необхідно розібратися, які існують утеплювачі і методи утеплення.

Вибір утеплювача для фасаду

Прочитавши статтю про те, скільки коштує побудувати будинок , ясно, що багато в чому вартість будівництва залежить від підібраних матеріалів і дотримання технології будівництва. При виконанні утеплення не обов’язково використовувати утеплювач однакової товщини по всіх стінах. Наприклад, з південного боку утеплювач можна зробити тонше, по кутах зробити більш товстий шар матеріалу. Утеплювач слід підбирати відповідно до кліматичних умов місцевості, де розташований приватний будинок. Для цього потрібно знати, які види утеплювачів існують.

Мінеральна вата

Мінеральна вата являє собою неорганічний матеріал у вигляді волокон, для виготовлення якого використовуються металургійні шлаки, різні розплави гірських порід і суміші осадових порід. Випускається мінеральна вата у вигляді рулонів, плит. Матеріал кріпиться до стіни за допомогою дюбелів і спеціального клею.

Мінеральна вата має наступні переваги:

  • високі теплоізоляційні якості;
  • пожежебезпечна;
  • не вбирає вологу;
  • стійка до хімічних впливів;
  • біологічно стійка;
  • має хороші звукопоглинальні характеристики;
  • термін служби складає 30-40 років.

Завдяки своїми експлуатаційними якостями мінеральна вата широко використовується для утеплення стін з високими властивостями паропронізацаемості.

Пінополістирол

Пінополістирол стали виробляти на початку 30-х років минулого століття і здобув високу популярність. З його допомогою виконують утеплення будинку зовні. Виходить матеріал шляхом спінювання полістиролу і його похідних, в результаті цього з’являються невеликі гранули, заповнені газом. У звичайному пінополістиролі використовується природний газ, існує варіант пожежостійкість пінополістиролу, в якому використовується вуглекислий газ. Гранули збільшуються в обсязі, спікається між собою і заповнюють блок-форми.

Механічні властивості пінополістиролу залежать від його щільності. Чим вище щільність, тим вище влагонепроницаемость, нижче паро- і повітропроникність, вище міцність. Пінополістирол має наступні плюси:

  • невелика вага;
  • влагонепроницаемость;
  • високі теплоізоляційні характеристики;
  • простоту виготовлення;
  • низьку вартість;
  • довговічність складає 60-80 років.

Для забезпечення високої пожежної пінополістирол необхідно обробити антипиреновими речовинами, які не підтримують горіння і чинять опір процесу горіння.

Способи утеплення

Для того щоб зберегти тепло і заощадити на обігріві, як в недорогих будинках, так і в елітних котеджах, необхідно виконати утеплення. У відеоролику про будівництві в селі Новому можна бачити приклад будинку, в якому стіни виконані з газоблоку і облицьовані цеглою з утеплювачем. Можливі три види утеплення:

  • утеплення стін зсередини;
  • розміщення утеплювача усередині конструкції;
  • утеплення зовнішніх стін.

Внутрішнє утеплення має ряд недоліків: зменшує корисну площу приміщень; створює «містки холоду»; можливе виникнення конденсату на кордоні утеплювача і стін, що зменшує теплоізоляційні якості та створює умови для появи грибка і цвілі. Таким чином, внутрішню теплоізоляцію слід використовувати тільки в разі неможливості виконати зовнішнє утеплення стін.

Зовнішнє утеплення стін

утеплення зовні

Утеплення стін зовні має наступні переваги:

  • надійно захищає стіни будинку від температурних коливань і впливу атмосферних опадів, які надають руйнівний вплив на матеріали стін;
  • точка роси знаходиться за межами стін, що перешкоджає утворенню конденсату і подальшого появи цвілі і грибка;
  • захищає стіни від зовнішніх механічних впливів;
  • створює додаткову звукоізоляцію;
  • збільшує термін експлуатації будівлі.

Існує два популярних способу зовнішнього утеплення стін:

  1. «Мокрий» метод. Цей спосіб називають ще «мокрим фасадом» представляє собою монолітну структуру, що складається з трьох шарів. Для першого шару береться утеплювач з низькою теплопровідністю (мінвата або пінополістирол). Другий шар виконується з штукатурно-клейового складу, армованого спеціальною сіткою. Третій шар виконується захисно-декоративною штукатуркою. По завершенню робіт штукатурка може бути забарвлена в будь-який колір фасадними фарбами.

«Мокрі фасади» — це недорогий спосіб, щоб виконати утеплення зовні. При цьому утеплювач можна робити досить тонким, тому стіни будуть легкими, що зменшує навантаження на фундамент і дає можливість заощадити на його зведенні. Тепло в такому будинку розподіляється рівномірно, що створює комфортні умови для проживання.

При підборі матеріалів для «мокрих фасадів», треба враховувати їх властивості водопоглинання, паропроникності і морозостійкості. У багатошаровій структурі у кожного наступного шару паропроникні характеристики повинні бути вище, ніж у попереднього. Наприклад, якщо використовувати мінеральну вату з полімерної штукатуркою, яка погано пропускає пар, це може привести до відшарування зовнішнього шару.

  1. Система вентильованих фасадів. Пристрій такої системи проходить в кілька етапів. Спочатку монтується решетування з металевого профілю або дерев’яних брусків. У обрешітку укладається утеплювач, який кріпиться до стіни клеєм і спеціальними дюбелями. Потім вся конструкція закривається покриттям. Як облицювальний матеріал використовується сайдинг, шифер, дошки або інші матеріали для зовнішньої обробки.

Основною перевагою використання вентильованих конструкцій для утеплення фасадів є наявність вентильованого шару між утеплювачем і облицювальним матеріалом. Влітку ця конструкція не дає проникати тепла через зовнішні стіни, а взимку облицювальний матеріал захищає від вітру, а шар повітря служить додатковим утеплювачем.

Крім того, вентильовані фасади легко і швидко змонтувати, роботи можна виконувати в будь-яку погоду. Це скорочує терміни будівництва, про які можна дізнатися зі статті про те, як довго будується будинок . Облицювальний матеріал захищає від зовнішнього негативного впливу, має широкий асортимент як по використаному матеріалу, так за колірною гамою.

Зовнішнє утеплення повинні виконувати професіонали, так як необхідно правильно підібрати всі матеріали і дотримуватися всі тонкощі технологічного процесу. У будь-якого забудовника є два варіанти будувати будинок самому або купити готовий . Готовий будинок краще купувати взимку, щоб переконатися, що будинок досить теплий і економічний в обігріві.

Самостійне будівництво вигідно тим, що можна побудувати будинок відповідно до своїх смаків і побажань, контролюючи якість виконання робіт. Встановити можна самому економічно вигідну систему опалення і виконати якісне утеплення. Але будівництво власними силами може затягнутися на роки, особливо, якщо немає будівельного досвіду. Тому багато початківці забудовники наймають сторонню будівельну організацію. Правда, в цьому випадку важливо знайти надійну фірму. Такий фірмою є компанія «КіевНовБуд. Вона має багато як готових об’єктів, так і які будуються , тому в якості робіт можна переконатися на власні очі. У відеоролику розповідається про ремонт під ключ офісного приміщення, що знаходиться в м.Києві .

На виконані роботи надається гарантія 5 років. Крім того, компанія «КіевНовБуд» дає можливість заощадити на придбанні матеріалів. Матеріали надходять безпосередньо від постачальника, мають гарантію 50 років. При цьому матеріали реалізуються за цінами постачальника, так як компанія отримує прибуток за рахунок виконання будівельних робіт. При укладанні будівництва під ключ «КіевНовБуд» бере на себе безкоштовне оформлення документів на готовий будинок і надає рік безкоштовного обслуговування.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...