Що краще: купити готовий будинок або побудувати новий?

побудувати будинок придбатиПроблема придбання житла рано чи пізно постає перед будь-якою людиною. Люди втомилися від суєти міст, загазованості мегаполісів, тому все більшою популярністю користується заміська нерухомість. У бажаючих придбати заміський будинок виникає в першу чергу питання: що вигідніше купити будинок або побудувати. Звичайно, цікавить питання, скільки коштує побудувати будинок і коли краще починати будівництво. Для правильного вибору необхідно вивчити всі плюси і мінуси обох варіантів.

Готовий будинок: з історій або новий

Купівля готового будинку має в свою чергу два варіанти: будинок, який мав уже господаря, і новий будинок. У кожного з цих варіантів свої переваги і недоліки.

Будинок вторинного ринку

Купуючи котедж, в якому вже жили, можна сказати, що це покупка «кота в мішку». Переваги будинку вторинного ринку наступні:

  • покупець бачить, що набуває і може оцінити нерухомість;
  • вартість нерухомості вторинного ринку дешевше нового житла;
  • земельна ділянка вже розроблений, доглянутий, посаджені насадження;
  • документи всі оформлені, залишається тільки перевірити, щоб вони всі були в порядку і правильно переоформити власність.

що дешевше купити або побудувати будинокАЛе недоліків, напевно, у будинку, що був в експлуатації значно більше. Часом вони спливають після того, як нові власники починають у ньому жити. Насамперед це стосується комунікацій. Проблеми звичайно виникають під час експлуатації. Можуть виникнути проблеми з водопостачанням: нестача води, проблеми з насосом. Перевірити працездатність опалювальної системи можна тільки взимку. Можуть з’явитися і проблеми з електромережею, якщо проводка стара і не може не витримати великого навантаження. А при сучасному використанні побутової техніки, навантаження може бути дуже велика.

Старий будинок має вже якийсь знос і потребує ремонту. Часом в будинках старого планування зручності знаходяться на вулиці, тому доводиться робити ремонт, щоб провести їх до хати. При бажанні змінити планування, знову потрібно брати дозволу та ремонт обходиться в копієчку. Таким чином, можна заощадити на покупці, але зробити значні вкладення, щоб привести будинок в належний вигляд. У що можуть вилитися витрати, можна порахувати за допомогою калькулятора.

Придбання будинку під ключ

 побудувати або купити готовий будинокБільшість вирішуючи питання: побудувати або купити готовий будинок, приходять до висновку про покупку готового будинку, особливо, якщо це дозволяють фінанси. Такий варіант має значно більше переваг перед вторинним житлом і за термінами має більшу перевагу перед будівництвом з нуля. Головним його недоліком є ​​висока вартість, але вона виправдовується тим, що власник може в’їхати в будинок і відразу почати в ньому жити без додаткових витрат. Другий недолік — неможливість зміни планування. Можна, звичайно, перемістити якісь перегородки, зробити додаткові входи-виходи, але зазвичай це не входить у плани людей, що купують житло під ключ. Можна зробити невеликий ремонт під свій смак..

Недоліком є ​​неможливість проконтролювати якість виконаних робіт: під обробкою неможливо визначити, наскільки якісно викладені стіни, збудований фундамент. Якщо будинок купується в літній період, то навесні може проявитися підтопляємість.

Наша компанія може запропонувати елітні будинки під ключ і варіант недорогих будинків. Купуючи будинок на нашій фірмі, ви придбаєте житло, яке не принесе вам неприємних сюрпризів, так як ми даємо 5 років гарантії на роботи та 50 років на матеріали, які використовувалися при будівництві.

Значно більше у готових будинків переваг:

  • будинок готовий до експлуатації;
  • всі комунікації нові, щоправда, можуть виявитися помилки монтажу різних систем;
  • розроблений земельну ділянку, виконані ландшафтні роботи;
  • оформлені всі документи, а зважаючи свіжості споруди, вони відповідають чинному законодавству;
  • немає дискомфорту, що в будинку хтось проживав.

Такий будинок цілком може стати затишним сімейним гніздечком. Купуючи готовий будинок, не треба думати ні про яке будівництво та благоустрій території, достатньо внести невеликі коректування для підвищення комфортності.

Побудувати будинок з нуля краще покупки готового

що вигідніше купити будинок або побудуватиБудівництво будинку з нуля дає можливість створити будинок своєї мрії, звичайно, наскільки це дозволяють архітектурні та фінансові можливості. Тут вже можна втілювати всі свої фантазії. Ви можете самі побудувати будинок: купити потрібні матеріали, скласти проект і втілювати свою мрію страждаючи з кожним етапом будівництва. Існує думка, що самостійне будівництво дешевше. Але з цим пов’язано багато клопоту і проблем, а часом через некомпетентність в питаннях будівництва, це виливається в додаткові фінансові витрати, що вигода від будівництва за допомогою будівельної фірми очевидна.

Чим же будівництво сторонніми силами вигідніше, ніж своїми руками? Краще розглянути це питання на прикладі нашої компанії — «КиївНовБуд». Наша фірма займається будівництвом у Києві та Київській област і може запропонувати будівництво:

  • будинків під ключ: вартість — від 7990 7990 грн. / м2, термін виконання — 12-18 місяців;
  • під чистову обробку: вартість — від 4990 грн. / м2, термін виконання — 9-12 місяців;
  • зведення коробки будинку: вартість — від 2990 грн. / м2, термін виконання — 4-6 місяців будинку.

Якщо ви вирішили будувати самі, то, не маючи великого будівельного досвіду, все одно доводиться звертатися за деякими послугами до стороннім організаціям. Різні послуги надає і наша фірма.

Якщо ви укладаєте договір про будівництво під ключ з нашою фірмою, то ми беремо на себе всі турботи, пов’язані з будівництвом:

  • вибір і розбивка земельної ділянки;
  • розроблення проекту (типовий або індивідуальний) зі складанням поетапної кошторису;
  • оформлення дозвільних документів;
  • повне будівництво будинку та інших будівель;
  • блаблагоустрій присадибної території з використанням ландшафтного дизайну;
  • оформлення всіх документів із завершення будівництва з урочистим врученням.

Одна з переваг будівництва своїми руками — контроль якості. Але наша фірма гарантує, що протягом 5 років ви навіть не задумаєтеся про ремонт. У цьому ви можете переконатися, подивившись готові и споруджувані об’єкти. При бажанні поспілкуватися з власниками побудованих і споруджуваних будинків ви можете зв’язатися з менеджерами фірми і вам нададуть необхідну інформацію

Природно, при вирішенні обзавестися заміським майном виникає питання, що дешевше купити або побудувати будинок. Будівництво будинку за допомогою нашої фірми буде набагато дешевше покупки готового. По-перше, на кожен етап складається кошторис і ви можете контролювати свої витрати. По-друге, матеріали ми закуповуємо самі, але у нас немає націнки, оскільки заробляємо ми лише виконанням робіт. При цьому на свої матеріали ми даємо 50 років гарантії. Всі розрахунки проводяться в гривнях, при використанні імпортних матеріалів ціни фіксуються.

При покупці готового будинку є ймовірність того, що недоліки будівництва можуть проявитися при подальшій експлуатації і усувати їх доведеться новим власникам, природно, несучи непередбачені витрати. Наша фірма не кидає своїх клієнтів після завершення будівництва і протягом першого року експлуатації ми надаємо безкоштовне сервісне обслуговування. Ми чуйно відносимося до кожного клієнта і при необхідності наші фахівці можуть виїхати на об’єкт в будь-який час доби.

Коли будинок купується готовим, це позбавляє від турбот, пов’язаних з будівництвом. Коли будинок будується з нуля, то можна побудувати будинок, який може стати фамільним особняком, перехідним з покоління в покоління. Який варіант віддати перевагу — справа замовника. При вирішенні питання: будувати будинок самому чи звернутися в будівельну фірму, прочитайте статтю «Що краще — купити готовий будинок або побудувати новий?» Самостійне будівництво може затягнутися на роки. При укладенні договору з нашою компанією обумовлюються точні терміни будівництва і при їх невиконанні виплачується 1% від загальної вартості. Співпрацюючи з нашою фірмою ви точно залишитеся задоволені.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...