Що краще: будувати самому або через фірму?

Загазованість мегаполісів і міський шум — часті причини виникнення бажання будівлі власного котеджу де-небудь за межами міста, де екологічно чисті умови проживання.

Будівництво будинку тягне за собою безліч проблем, про які міський житель, що звик жити в квартирі, і не передбачає. Перше питання: З чого почати будівництво будинку? Спочатку необхідно визначитися з місцем розташування майбутнього будинку. При цьому бажано вивчити геологію ділянки, щоб визначитися з видом фундаменту. На наступному етапі готуються дозвільні документи на будівництво, а потім розробляється проект, зводиться будинок і упорядковується територія ділянки.

Загалом, роботи багато і людина, яка ніколи не стикався з будівництвом цілком може розгубитися. Ось на етапі початку слід вирішити питання: Будувати будинок самому, найняти будівельну фірму або бригаду. З цього приводу ведеться багато суперечок. Щоб прийняти правильне рішення, слід вивчити плюси і мінуси кожного з варіантів.

Перший варіант — побудувати будинок самостійно

побудувати будинок своїми рукамиПереваги самостійного будівництва:

  • Побудувати будинок самостійно коштує набагато дешевше, тому що не потрібно платити будівельникам. Природно, не всі роботи можна виконати самостійно, але є можливість заощадити хоча б на тих, які під силу зробити своїми руками. Для виконання складних робіт можна скористатися послугами будівельної фірми.
  • При розробці проекту можна самому придумати планування і зовнішній вигляд котеджу. Прийнявши рішення самостійно будувати будинок, людина прагне втілити в ньому будинок своєї мрії. Він стає обличчям господаря, по якому навколишні створюють враження про домовласнику.
  • Можливість поетапного будівництва. Будівництво будинку вимагає великих капіталовкладень, які не завжди є в наявності. Якщо будувати будинок самому, то будівництво можна розділити на етапи, накопичуючи для кожного етапу необхідну суму грошей. При цьому процес будівництва займає тривалий час, але дає можливість побудувати будинок без великих фінансових труднощів.
  • Повний контроль якості будівництва. Будуючи самостійно заміський будинок, забудовник бере на себе відповідальність за якість проведених робіт. Навіть якщо наймається стороння робоча сила, якість виконаних робіт завжди можна проконтролювати.
  • Повна свобода у виборі матеріалів. Ви можете побудувати будинок:

Недоліки:

  • Прийнявши рішення самостійно будувати будинок, Ви берете на себе вибір ділянки та оформлення всіх документів. Це займає велику кількість часу, так як досвіду в оформленні документів немає і доводиться ходити по інстанціях по кілька разів.
  • При будівництві виникає проблема охорони та обслуговування об’єкту, що будується. Перебувати на будівництві постійно часом немає можливості, тому існує ризик крадіжки будматеріалів. Доводиться або постійно жити на будівництві в тимчасовому приміщенні, наймати сторожа, або ставити тимчасова споруда для зберігання будівельних матеріалів.
  • На самостійне будівництво йде величезна кількість сил і часу, що відбивається на здоров’ї.
  • Одним з недоліків є низька швидкість будівництва. З одного боку, це може бути перевагою, якщо фінансові проблеми. З іншого боку, при сприятливому фінансовому становищі хочеться швидко побудувати будинок, але самостійно це зробити в короткі терміни неможливо.
  • Велике значення для самостійного будівництва має наявність будівельного досвіду. Якщо під час будівництва ви наробите помилок, то потрібно буде наймати людей для їх виправлення і може доведеться робити це протягом всієї експлуатації будинку.

Приймаючи рішення побудувати будинок своїми руками, перш за все, треба оцінити своє матеріальне становище, прорахувавши вартість будівництва будинку. Якщо у вас багато боргів, то не варто починати будівництво. Краще спочатку привести в порядок і зміцнити своє фінансове становище.

Другий варіант — будівництво будинку сторонньою організацією

побудувати будинок самостійно

  1. Будівельна фірма.
  2. Будівельна бригада.
  3. Наймання конкретних фахівців для кожного етапу будівництва.

При наймі спеціалістів на окремих етапах перевагу в контролі якості. Якщо вирішили будувати будинок повністю за допомогою сторонніх організацій, то є два варіанти: найняти бригаду або звернутися до будівельній фірмі. Наймати бригаду краще через знайомих або друзів, які переконалися в порядності і якості виконуваних робіт.

Надійніше скласти договір про будівництво з солідною будівельною фірмою.

Переваги будівництва будинку за допомогою фірми:

  • Можливість побудови готового будинку під ключ. У цьому випадку фірма бере на себе зобов’язання побудувати будинок відповідно до обраного проекту і вкластися в суму, зазначену в кошторисі, не перевищуючи її.
  • Допомога у виборі земельної ділянки.
  • Фірма повністю займається всіма проблемами, пов’язаними з будівництвом. Фахівці знають, як краще побудувати будинок і зможуть зробити це якісно та невідхиляючись від терміну.
  • Багато фірм беруть на себе оформлення дозвільних документів.
  • Допомога у розробці проекту. Солідні фірми можуть запропонувати типовий проект  або індивідуальне проектування. При створенні індивідуального проекту враховуються всі побажання клієнта.
  • Складання кошторису. Фахівці допоможуть підібрати відповідні матеріали, що поєднують в собі найкращим чином якість і вартість.
  • Будівельний об’єкт постійно охороняється фірмою, що виключає крадіжку на будівництві.
  • Швидкі терміни будівництва. Можливість коригування термінів.
  • Будинки зводяться фахівцями з великим досвідом, на рахунку яких знаходиться велика кількість готових об’єктів.

Недоліки:

  • Досить висока вартість будівельних послуг, що надаються фірмою.
  • Невмотивований зрив термінів здачі об’єкта, на що потрібно приділити увагу при підписанні договору.
  • Ризик найняти непрофесійних будівельників.
  • Є ймовірність побудови будинку з неякісних матеріалів.
  • Можливість злодійства матеріалів і шахрайства самими будівельниками.
  • Неможливість повністю проконтролювати процес будівництва.
  • Можливо навмисне затягування термінів здачі об’єкта для отримання додаткового прибутку.

Всі описані недоліки більше стосуються невеликих фірм-одноденок. Тому перш ніж підписувати договір на проведення будівельних робіт, слід вивчити відгуки колишніх клієнтів, подивитися портфоліо готових об’єктів. При підписанні слід звернути увагу на фінансову сторону питання, обумовити обов’язки підрядника і терміни виконання робіт.

Аналізуючи вищесказане, можна зробити висновок, що основна перевага самостійного будівництва — дешевизна. Що стосується проекту, то фірми надають великий вибір різних варіантів і клієнт може повністю проявити свою індивідуальність.

з чого почати будівництво будинку В організаціях, які мають хорошу репутацію на будівельному ринку, працюють висококласні фахівці, які виконують якісно роботи, що стосуються їх спеціалізації. Не маючи будівельного досвіду, при зведенні будинку можна допустити помилки, які відіб’ються на подальшій експлуатації будинку. Таким чином, незважаючи на те що будівництво під ключ дорого, воно може виправдати себе надійністю і тривалістю терміну служби будинку. Крім того, завдяки сучасним технологіям будівництво будинку здійснюється фірмою в найкоротші терміни.

Якщо Ви задумалися, де замовити будинок під ключ, звертайтеся до нас! Наша компанія займається будівництвом як елітного житла, так і недорогих будинків під ключ. При цьому даються гарантія якості і велика тривалість терміну служби будинку. Якщо виникло бажання співпраці з нашою компанією, можна зв’язатися з менеджерами і обговорити всі нюанси співпраці.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...