Який тип фундаменту обрати?

Мріючи про будинок, багато потенційних забудовники навіть не припускають, скільки питань виникає при будівництві: вибір проекту, який тип фундаменту обрати, з чого зводити стіни і безліч інших. Не маючи будівельного досвіду, варто замислитися, що краще: будувати самому або укласти договір з будівельною фірмою . Наприклад, при співпраці з компанією «КіевНовБуд» та укладанні договору про будівництво будинку під ключ, ви в подарунок отримуєте супер-пропозиція — введення будинку в експлуатацію. Це економить ваші фінанси, час і вберігає нерви.

Надійна основа — довговічність будови

тип фундаменту

Власник майбутнього будинку мріє побудувати будинок, який простоїть багато років і може стати фамільним гніздом. Для цього необхідно, щоб біля будинку було надійне підгрунтя — фундамент. Якщо неправильно вибрати фундамент, в майбутньому це загрожує тріщинами в стінах, підвищеного витраті матеріалів, нерівномірної усадкою.

Дізнатися про основні технології сучасного будівництва можна з видео на сайті нашої компанії. Що стосується фундаментів, то про існуючі типи і фактори, що впливають на вибір конкретного типу фундаменту, розповідається в цій статті. Вибір фундаменту, будівельних та оздоблювальних матеріалів здійснюється на етапі проектування. Якщо укладається договір з компанією «КіевНовБуд» про будівництво під ключ, то розробка проекту йде в подарунок . Щоб визначитися з вибором типу фундаменту, потрібно знати переваги та недоліки кожного з них. Нижче розглядаються найбільш популярні типи фундаментів.

Стрічковий фундамент

Стрічковий фундамент — це своєрідні підземні стіни, які повинні витримувати навантаження від несучих конструкцій будівлі. Цей тип фундаменту використовується для зведення як важких, так і легких будов зі стінами з різних матеріалів, з підвалом і без нього. Якщо стрічковий фундамент спирається на фундаментальну плиту, то навантаження від стін і перекриттів рівномірно розподіляється по всій площі грунту. Це скорочує земляні роботи.

Стрічкові фундаменти поділяються на два види:

  • Монолітний. При його пристрої на дні котловану споруджується опалубка, між стінами якої заливається бетон.
  • Збірний. Споруджується з ж / б блоків.

Стрічковий монолітний фундамент має такі переваги:

  • простота виконання робіт;
  • використання для стін з будь-якого матеріалу (висока несуча здатність);
  • можливість використання фундаменту в якості стін для підвалу.

недоліки:

  • великий обсяг земляних робіт;
  • використання спецтехніки (кран, бетономішалка та ін.);
  • трудомісткість;
  • необхідність влаштування опалубки.

Незважаючи на недоліки, стрічкові фундаменти популярні при будівництві недорогих будинків.

плитний фундамент

Ці фундаменти зводяться під усім будовою. Плитний фундамент — це суцільна плита або зроблена у вигляді решітки, яка споруджується з монолітного залізобетону або збірних ж / б балок Стики між конструкціями жорстко закладаються. Щоб вирівняти грунт під укладання плити, на піщану подушку заливається шар бетону малої міцності. При використанні плитного фундаменту навантаження рівномірно розподіляється по всій площі, при цьому вирівнюються переміщення грунту, як по вертикалі, так і по горизонталі. Застосовується на слабких грунтах (пучинистих, пливунах, просадних).

При зведенні плитного фундаменту необхідна велика кількість бетону, тому має сенс використовувати такий фундамент для будівель з невеликою площею підстави, а також де не потрібно зведення високого цоколя. Плита може служити підставою для підлоги.

Гідності плитного фундаменту: простота зведення, можливість використання для слабких грунтів, майже виключається ймовірність утворення тріщин і деформацій стін і перекриттів, використання в якості підлоги. Мінус — велика витрата бетону, що підвищує вартість підстави.

Стовпчастий фундамент

монолітний фундамент

Популярний варіант при бюджетному будівництві — стовпчастий фундамент. Його використовують для пучинистих грунтів з великою глибиною промерзання. Застосування цього фундаменту обмежено в грунтах, що мають низьку несучу здатність. Для виключення горизонтального переміщення при зведенні фундаментів з використанням стовпів необхідно монтувати ростверк із залізобетону.

Найбільше фундамент зі стовпів підходить для дерев’яних, щитових і каркасних будинків. Якщо порівнювати з стрічковим, то зведення стовпчастого фундаменту обходиться в два рази дешевше. Недолік даного підстави — труднощі зі зведенням цоколя. У цьому випадку необхідно заповнення межстолбового простору. Це вимагає великих трудовитрат. Стовпи встановлюються в місцях основних навантажень. Між ними відстань варіюється від 1,2 до 2,5 метрів, по верху виконується обв’язка з балок. Якщо відстань між найближчими стовпами перевищує 2,5 метра, то укладаються рандбалки з металу або залізобетону.

Гідність стовпчастих фундаментів — економічність і невеликі трудовитрати. Недоліки: нестійкість в грунтах з горизонтальною рухливістю, обмеженість використання на слабких грунтах при зведенні важких будов, труднощі зі зведенням цоколя.

фундамент пальвий

Фундамент пальвий застосовується на слабких грунтах і відноситься до стовпчастим фундаментам. Він складається з окремо розташованих паль, з’єднаних бетонними або ж / б балками, званими ростверком. Застосовуються палі при зведенні потужних будов. При будівництві заміських будинків палі з дерева або залізобетону невеликої довжини використовуються, якщо не підходить інший тип фундаменту.

За матеріалом виготовлення палі можуть бути:

  • дерев’яні, оброблені спеціальним розчином;
  • із залізобетону;
  • металеві;
  • комбіновані.

Переваги пальового фундаменту: невеликі обсяги земляних робіт, мала витрата матеріалу. Недоліком є складність виконання робіт, залучення спецтехніки.

Альтернативні види фундаментів

Альтернативний тип фундаменту — бутовий фундамент. Він зводиться з бутового каменю і цементного розчину. Головні його переваги — висока міцність, надійність і довгий термін служби. Використання бутового каменю в приватному будівництві виправдовується, якщо в місцевості, де знаходиться будівництво, це поширений природний матеріал.

Недоліком є складність кладки, яка полягає в тому, що камені потрібно підбирати за формою і розміром. Бутові масиви стійкі до промерзання. Більш економний варіант і легкий в укладанні — бутобетонний фундамент. При цьому він має всі переваги бутового підстави.

Бетонний фундамент виконується шляхом заливання бетону з наповнювачем з щебеню або гравію в опалубку з легким утрамбовуємо. Цей тип фундаменту не поступається за технічними характеристиками бутобетонную. Мінусом є висока вартість, тому що на його пристрій йде велика кількість бетону. При зведенні элитных будинків не має сенсу заощадити на фундаменті, тому використовують бетонний фундамент для підвищення надійності та довговічності будови.

Цегляний фундамент виконується з повнотілої червоної цегли, бажано обпаленої. Він найбільш стійкий до впливу грунтових вод, але гідроізоляція в будь-якому випадку необхідна. Не можна використовувати білий силікатна цегла. Фундамент з цегли відрізняється високою вартістю і малим терміном служби, тому застосовується, якщо матеріал має низьку ціну і виправдовує своє застосування з фінансової точки зору.

Який фундамент вибрати: на що звернути увагу при виборі

У сучасному будівництві застосовуються нові технології , в яких вибору фундаменту приділяється велика увага. Одним з важливих моментів, на які потрібно звернути увагу при виборі заснування, є передбачуваний термін експлуатації будівлі. У кожного фундаменту є свій термін служби. Найбільш довгострокові стрічкові фундаменти. Найкоротший термін служби у дерев’яних стовпів.

Вибір типу фундаменту залежить від наступних факторів:

  1. Геологічних властивостей грунту. Замовляється геодезичне дослідження грунту, яке показує товщину грунту, глибину залягання ґрунтових вод, глибину промерзання. Грунт досліджується також на пучинистість і просадочность.
  2. Навантаження від ваги будівлі, що складається з ваги всіх конструкцій, людей та меблів. Чим більше площа фундаменту, тим менше навантаження. Слід знайти оптимальне співвідношення площі і потужності фундаменту.
  3. Глибини основи фундаменту.
  4. Навантаження на грунт від сусідніх будівель.

Від правильного вибору типу фундаменту залежить подальша експлуатація і термін служби будинку. Немаловажним фактором надійності підстави є зведення фундаменту згідно технології. Цим повинні займатися фахівці. Компанія «КіевНовБуд» пропонує різні варіанти будівництва будинків залежно від ступеня їх готовності. Оцінюючи свої фінансові можливості, замовник може вибрати найбільш прийнятний для нього варіант :

ступінь готовності Вартість, грн. Терміни, місяць
Зведення коробки будинку 2990 4-6
Зведення будинку під обробку 4990 9-12
Зведення будинку під ключ 7990 12-18

 У рубриці портфоліо компанії «КіевНовБуд», що відкрилася на сайті, можна подивитися відеоролик про будівництво під ключ приватної резиденції, а також інших об’єктів у міру розміщення на сайті.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...