Монолітний фундамент: технологія, характеристики та ціни

Мати заміський котедж, напевно, мріє кожна людина. В даний час багатьох хвилює питання: чи потрібно будувати будинок в такі важкі часи. Багато в чому рішення про споруду будинку залежить від фінансового становища. Тому важливо знати, скільки коштує побудувати будинок, щоб розрахувати свої фінансові можливості. Зробити власні розрахунки можна за допомогою калькуляторів, розміщених в інтернеті, але це будуть приблизні розрахунки. Допомога в розрахунках можуть надати фахівці компанії «КіевНовБуд», ви висилаєте свій проект будинку і отримуєте розрахунок кошторису на будівництво будинку .

монолитний фундамента

Якщо рішення про будівництво будинку прийнято, кожен власник хоче знати, коли краще починати будівництво будинку, щоб побудувати будинок, який міг би стати фамільним гніздом для багатьох поколінь. Для втілення такої мрії потрібно, щоб будинок був надійним. Багато в чому надійність майбутньої будови залежить від обраного фундаменту, який вибирається на етапі проектування.

Вибір типу фундаменту залежить від ваги будівлі, властивостей грунту, близькості грунтових вод, рельєфу місцевості. Вага будови включає в себе вагу стін, обладнання, дахи, а також вагу максимальної кількості людей, які можуть одночасно бути присутнім в будинку. Вага стін залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Стіни з цегли важче, тому вимагають ґрунтовного фундаменту. Стіни з газобетону легше, але для них потрібно підставу, здатне гасити руху грунту, через якого в стінах можуть з’явитися тріщини. Монолітний фундамент підійде для будь-яких стін і будь-якого грунту. Йому не страшна близькість ґрунтових вод при правильно виконаній гідроізоляції. В багатьох сучасних технологіях будівництва будинків застосовують монолітний фундамент.

Монолітний фундамент: переваги та недоліки

Що ж собою являє монолітний фундамент? Це підстава, виконане з монолітного залізобетону. Існують наступні типи монолітних фундаментів: плитний, стрічковий і пальовий. Монолітний залізобетонний фундамент має такі переваги:

  • Довгий термін служби.
  • Надійність.
  • Завдяки армуванню витримує бічні і вертикальні навантаження.
  • При будівництві 2-3 поверхових будівель з нееластичних матеріалів в стінах не виникає тріщин, так як фундамент гасить руху грунту.
  • Залізобетон стійкий до впливу вологи.
  • При використанні монолітної плити під всією площею будівлі навантаження рівномірно розподіляється на всю поверхню підстави.
  • Можливість застосування на плаваючих і рухливих грунтах.
  • Застосування для будівель будь-якої конфігурації.
  • Простота і висока швидкість зведення.

Недоліком є висока вартість. Крім того, бетон має високу теплопровідність, а армована сітка і стрижні створюють в монолітної конструкції «містки холоду». Тому для монолітних конструкцій необхідно виконувати додаткове утеплення.

Технологія будівництва монолітного фундаменту

raschet monolitnogo fundamenta (2)

Для того щоб монолітне підстава була надійним необхідно правильно виконати розрахунок монолітного фундаменту. Це виконується на етапі проектування. Якщо вибирається типовий проект, то фундамент вже вибраний і зроблені всі розрахунки. Він може бути змінений, якщо не підходить для грунту, на якому зводиться будинок.

Будь-яке будівництво складається з етапів, аналогічно зведення монолітного фундаменту передбачає етапи:

  • Підготовка ділянки.
  • Земляні роботи.
  • Облаштування опалубки.
  • Гідро- і теплоізоляція.
  • Армування.
  • Бетонування.
  • Догляд та застигання бетону.

Етапи пристрою фундаменту аналогічні при використанні новітніх будівельних технологій .

Підготовка ділянки

На цьому етапі розчищається будівельний майданчик від сміття, вирівнюється поверхня землі. Далі необхідно зробити розмітку під майбутній фундамент. Для цього забиваються кілочки, і натягується волосінь або мотузка. Правильність розмітки перевіряється шляхом вимірювання діагоналей. Вони повинні бути рівні.

Земляні роботи

Риється котлован під монолітний фундамент глибиною 0,5-07 м. Розміри котловану повинні бути трохи більше розмірів фундаменту, щоб було зручніше виконувати будівельні роботи. Дно котловану потрібно вирівняти, наприклад, за допомогою будівельного рівня. Далі влаштовується піщано-гравійна подушка. При цьому пісок слід поливати водою, щоб він краще утрамбувати.

Облаштування опалубки

Опалубка виконується з дощок товщиною не менше 2,5 см і бруса для укосів. Опалубка повинна встановлюватися з капцями по всьому периметру. Дошки можна обернути поліетиленом, щоб вони не вбирали вологу їх бетону. Перед заливанням бетону потрібно перевірити жорсткість конструкції, вона повинна витримати тиск бетону.

Гідро- і теплоізоляція

Перед тим як робити гідроізоляцію можна зробити бетонну стяжку. Гідроізоляція необхідна, щоб захистити фундамент від проникнення вологи. Для її пристрої використовуються гідроізоляційні матеріали, які повинні укладатися на швах внахлест. Після гідроізоляції при необхідності виконується утеплення, зазвичай для цього використовується екструдований полістирол.

Армування

Армування забезпечує майбутнього рослині високу міцність і сейсмостійкість. Для армування використовується арматурна сітка або збирається каркас з арматурних стержнів, які зв’язуються за допомогою дроту. Товщина прутів залежить від майбутньої навантаження на фундамент, можуть використовуватися стрижні діаметром від 10 до 14 мм. Сітка повинна укладатися понизу і по верху фундаменту.

Бетонування

Заливати бетон бажано за один прийом, щоб виключити містки холоду, які можуть утворитися між шарами бетону. При заливанні бетону потрібно використовувати вібратор, щоб виключити порожнечі і вигнати все повітря. Коли перестануть виходити бульбашки повітря і на бетоні з’явиться бетонне молочко, вібрацію можна закінчувати.

Догляд та застигання бетону

Для того щоб монолітний фундамент був надійним, бетон повинен набрати міцності. У перший тиждень бетон потрібно зволожувати, щоб не було тріщин на його поверхні. Для захисту від пересихання бетон потрібно накрити поліетиленовою плівкою або мішковиною. Міцність бетон надираються за 3-4 тижні.

Скільки коштує влаштування монолітного фундаменту

З’ясовуючи витрати на будівництво будинку, потрібно знати, скільки коштує побудувати будинок . Одним з витратних етапів будівництва є пристрій монолітних фундаментів.

При розрахунку монолітного фундаменту слід враховувати кількість і вартість використовуваних матеріалів. Для цього необхідно знати:

  • товщину піщано-гравійної подушки;
  • товщину бетонної стяжки;
  • кількість ізоляційних матеріалів;
  • кількість і діаметр арматури і арматурної сітки;
  • висоту фундаменту, який заливається;
  • кількість пиломатеріалів для улаштування опалубки.

Загальна кількість матеріалів буде залежати від площі плити. Якщо говорити про середню ціну за квадратний метр плити, то при товщині плити 20 см вона буде приблизно 1500 гривень, а при товщині 40 см — 2500 гривень.

На вартість фундаменту впливають геологічні та кліматичні умови місцевості: складність рельєфу, близькість підземних вод. Якщо будувати самостійно, то вартість монолітного фундаменту буде складатися з вартості матеріалів. Якщо скористатися сторонньою силою, то до вартості матеріалів додається вартість виконання робіт на кожному етапі зведення фундаменту.

Виходячи з цього, вигідніше укласти договір з будівельною фірмою про будівництво будинку під ключ, ніж наймати фахівців на кожен етап будівництва. При укладенні такого договору з компанією «КіевНовБуд» вам гарантовано якісне виконання робіт. На всі роботи дається 5 років гарантії. Як ведеться будівництво компанією можна подивитися у відео сюжеті про будівництво об’єкта в місті Боярка . Наша компанія піклується про своїх клієнтів, проводячи постійно акції , які роблять співпрацю взаємовигідною.

Ціни наших об’єктів залежать від ступеня їх готовності. Наші фахівці допоможуть розрахувати вартість будинку по етапах і вибрати найбільш вигідний варіант з урахуванням фінансових можливостей клієнта.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...