Як побудувати гараж правильно?

Кожен, без винятку, власник автомобіля мріє про свій власний гаражі. І якщо жителі мегаполісів можуть орендувати або придбати подібну споруду в гаражних кооперативах, то у власниківзаміської нерухомості є тільки один вихід — побудувати гараж самостійно. Але перед тим як ми розповімо вам всі тонкощі даної процедури, хотілося б перерахувати переваги, які отримає автовласник після зведення такого будинку:

  • захист кузова транспортного засобу від впливу природних факторів (дощу, граду, сонячних променів), які можуть призвести до пошкодження лакофарбового покриття та, як наслідок, виникнення корозії;
  • більший рівень захисту від угону. Адже погодьтеся, що викрасти автомобіль з гаража набагато проблематичніше, ніж заволодіти транспортним засобом, що знаходяться на відкритому повітрі;
  • можливість зберігати продовольчі запаси (в разі облаштування погреба).

Ну а тепер, давайте перейдемо, власне, до самої процедури зведення такого будинку і відповімо на питання: як правильно зробити гараж.

Спорудження і облаштування гаража

як зробити гараж

вибираємо місце

Зрозуміло, що для власників заміської нерухомості найбільш оптимальним варіантом буде розміщення гаража на території своєї ділянки. Так, це принесе деякі незручності, тому що будова займе корисну площу і доведеться пожертвувати певною кількістю грядок. Однак, в даному випадку, ваше авто завжди буде під наглядом.

Після того, як ви визначилися з місцем для зведення «будинку» для вашого автомобіля, необхідно перевірити грунт на даній території. Скажімо прямо, більшість власників «залізних коней» нехтують цим правилом і потім дуже про це шкодують. Чому? Розташовані близько до поверхні грунтові води будуть постійно підтоплювати гаражне приміщення (особливо під час весняних паводків), що, з часом, призведе до просідання будівлі або повного її руйнування.

Тому, до процедури вибору місця для будівництва гаража, необхідно підійти дуже відповідально.

Розміри

Не менш важливим етапом є і визначення розмірів майбутньої споруди. При цьому відзначимо, що не варто орієнтуватися на габарити автомобіля, який знаходиться у вашій власності на момент початку будівельних робіт, так як з часом, все може змінитися.

Також необхідно відзначити, що чим просторіше буде приміщення, тим зручніше вам буде розташувати в ньому різні інструменти і запасні частини для вашого авто. Адже автомобілям властиво ламатися, а кожен раз їздити в магазин за необхідної запчастиною, це, погодьтеся, досить незручно.

Виходячи з усього вищесказаного, рекомендується будувати сарай, який має такі габаритні розміри:

  • довжина — шість метрів;
  • ширина — чотири метри;
  • висота — два з половиною метри.

Крім цього, будівля гаража (по крайней мере, так рекомендує більшість експертів) має на увазі наявність оглядової ями і підвального приміщення, що дозволяє проводити ремонт автомобіля в домашніх умовах, а також розміщувати будь-які речі або запасні частини для вашого «залізного коня».

Матеріали

 як правильно зробити гараж

Після того, як ви визначилися з місцем розташування гаража і його габаритними розмірами, необхідно вибрати матеріали, які будуть використовуватися для зведення стін і споруди даху майбутнього будови .

Так, найбільш популярними виробами, що використовуються для кладки стін, є піноблоки, цегла або шлакоблок. Але якщо ви хочете звести дуже міцну і надійну конструкцію, зупиніть свій вибір на бетонних блоках, які повністю відповідають даним характеристикам. Однак, справедливості заради, варто відзначити, що такий матеріал є досить дорогим, а для його укладання потрібне залучення вантажного транспортного засобу та підйомної техніки. Саме тому бетонні блоки не користуються особливою популярністю при будівництві гаража.

Що стосується матеріалів для перекриття даху, то тут найбільш поширені такі варіанти:

  • шифер — якщо гараж розташований на території вашої ділянки;
  • бетонні плити — в будь-якому іншому випадку.

Відзначимо, що використання бетонних перекриттів більшою мірою пов’язане з безпекою вашого транспортного засобу, так як в цьому випадку грабіжники не зможуть проникнути в приміщення гаража через дах.

Фундамент

Як і в разі зведення будь-якого іншої капітальної споруди, будівництво гаража починається з закладкифундамента .Однак перш ніж перейти до даної процедури, необхідно виконати деякі розрахунки, завдяки яким ви зможете досягти бажаного результату.

Так, наприклад, якщо ви вирішили побудувати гараж з оглядовою ямою глибиною два метри, то глибина котловану розраховується наступним чином: два метри + товщина бетонного перекриття + товщина шару бетонної суміші під підлогу нульового поверху (не менше тридцяти сантиметрів). І тільки після визначення так званої нульової точки можна приступати до облаштування котловану і закладанні фундаменту .

Підлога

Якщо згідно з наявним проектом в гаражі не передбачено облаштування нульового поверху, то підлогу просто заливається бетоном. В іншому випадку, процедура виглядає наступним чином:

  • зводиться стіна, що розмежовує підвальне приміщення і оглядову яму;
  • уздовж гаража встановлюються рейки з металу, які приварюються до арматури. Така конструкція є основою перекриття між нульовим поверхом і гаражним приміщенням;
  • з боку підвалу встановлюються дерев’яні щити, які підпираються за допомогою колод або товстих дощок. Це буде своєрідна опалубка , яка перешкоджає витіканню бетонної суміші;
  • заливка бетону.

При цьому необхідно зазначити, що перед тим, як наповнити бетонної суміші, необхідно передбачити наявність отвори, яке буде служити входом в підвал і оглядову яму.

Кладка стін

Якщо ви вирішили в якості матеріалу для будівництва гаража використовувати піноблоки, цегла або шлакоблок, то процедура зведення стін, в даному випадку, нічим не відрізняється від побудови інших капітальних споруд. Так, спершу, необхідно «вигнати» кути, висота яких становить 4-5 «цегли». Потім, між ними укладаються ряди з використовуваного будівельного матеріалу. Дана процедура повторюється до тих пір, поки не буде досягнута бажана висота гаража.

У випадку з бетонними блоками, вам буде потрібна допомога підйомної техніки, а товщина бетонної суміші між ними буде варіюватися в залежності від габаритів і виду вироби.

Як облаштувати гараж всередині — залежить тільки від вас.

Покрівля

У разі, коли в якості покрівельного матеріалу використовуються листи шиферу, при зведенні стін гаража укладається додатковий ряд цегли. При цьому в процесі кладки необхідно передбачити наявність канавок, розташованих на відстані 1 метр один від одного і службовців для розміщення балок, на які буде монтуватися шифер.

Якщо перекриття здійснюється за допомогою бетонних плит, то в такому випадку вам не обійтися без послуг автокрана.

Висновок

Сподіваємося, що після прочитання цієї статті у вас не залишиться питань  щодо того, як зробити гараж. Що стосується вартості даного виду робіт, то тут все залежить від використовуваних матеріалів, конструкциї.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...