Чим загрожує порушення технології при виконанні будівельних робіт?

narushenie_tehnologii_stroitelstvaНерідкі випадки, коли в стінах будинків з’являються тріщини. Причому дане явище характерне не тільки для будівель, чий вік давно перевалив за 50 років, але і для зовсім недавно зведених будівель. Основна причина виникнення подібних дефектів — порушення технології будівництва і це жодним чином не залежить від розмірів будинку або типу будови.

У даній статті ми поговоримо про те, які саме порушення СНиП призводять до утворення тріщин в стінах будинку, а також виявимо найбільш небезпечні з них. Отже, поїхали.

Технологія будівництва: СНиП та до чого призводить їх недотримання

До основних видів порушень, які мають місце бути в процесі проведення будівельних робіт, відносяться:

  • неправильно вибране місце для зведення будинку;
  • недотримання технології заливки фундаменту;
  • неправильна кладка;
  • порушення технології укладання перекриття;
  • проведення оздоблювальних робіт в період усадки будівлі;
  • недостатнє армування віконних і дверних прорізів.

Давайте тепер більш детально розглянемо кожну з можливих порушень, а також поговоримо про наслідки, до яких вони можуть призвести.

Неправильно вибране місце

До основного з порушень, яке глобально впливає на цілісність споруди в подальшому, є відмова від проведення геодезичних досліджень на ділянці, перед початком проведення будівельних робіт.

snip_stroitelstvaТак, якщо на обраній земельній ділянці присутня м’яка або пухкий грунт, а грунтові води розташовуються близько до поверхні, то зневага послугами геодезистів може привести не тільки до появи тріщин, а й зміщення або навіть повного руйнування будівлі. Саме тому, перед початком будівельних робіт необхідно вдатися до послуг геодезистів та інших фахівців, які здатні здійснити необхідні дослідження і винести вердикт щодо придатності ділянки для будівництва будинку, незалежно від того, за яким проектом він буде побудований — типовим або індивідуальним.

Недотримання технології заливки фундаменту

Найбільш небезпечними і витратними, в плані усунення, є дефекти в стінах, які утворилися внаслідок неписьменною організації робіт по заливці фундаменту. Так, наприклад, усадка будинку відбувається непомітно для ока, а ось результатом такої «процедури» найбільш часто є поява тріщин в кладці. При цьому найчастіше це не дрібна «павутинка», а досить глибокі і широкі зазори.

Тому, якщо після з’ясування всіх обставин виникнення таких дефектів виявиться, що причина криється саме в неправильно залитому фундаменті, то нічого іншого крім як роботи по його зміцненню, вас не врятує. А це, досить трудомісткий і витратний процес, відмова від якого, згодом, призведе до повного руйнування всієї будівлі.

Неправильна кладка

До ще одного з найбільш часто зустрічаються видів порушень СНиП можна віднести і неправильно виконану кладку. Так, в процесі роботи, муляр повинен дотримуватися технологію перев’язки цегли або інших аналогічних будівельних матеріалів. В іншому випадку, поява тріщин, в які буде потрапляти волога, неминуче. А якщо врахувати, що під час морозів рідина перетворюється в лід і збільшується в об’ємі, то збільшення розміру тріщин просто не уникнути.

Ось такими неприємностями можуть обернутися для вас послуги недорогого і, як правило, непрофесійного, муляра. До того ж, при здійсненні кладки, необхідно орієнтуватися і на пору року, в яке було розпочато будівництво. Про те, коли краще починати будувати будинок, ви можете прочитати тут.

Порушення технології укладання перекриття

Неправильно організоване перекриття, також є однією з найбільш частих причин руйнування будинку, незалежно від того, побудований він за класичними або нових технологій. Це відбувається тому, що при порушенні технологій Повторний монтаж, навантаження на несучі стіни розподіляється нерівномірно. Внаслідок цього, стіна, яка отримує найбільше навантаження, просідає, в результаті чого утворюються тріщини в верхній її частині, а також над вікнами.

Проведення оздоблювальних робіт в період усадки будівлі

Як відомо, протягом першого року після будівлі, будь-яка будівля дає природну усадку, внаслідок чого на його стінах можуть з’явитися тріщини. Саме тому фахівці будівельної галузі не рекомендують проводити внутрішні або зовнішні оздоблювальні роботи в даний період. Це, в більшій частині, обумовлено тим, що обробка здійснюється, як правило, за допомогою листових матеріалів, своєчасно виявити тріщину під якими практично неможливо. Але якщо дана «біда» вже відбулася, скористайтеся послугами фахівців, які швидко і якісно здійснять будівельні та ремонтні роботи за доступними цінами.

treschinyi_v_domeНедостатнє армування віконних і дверних прорізів

Дуже часто можна спостерігати появу тріщин в районі віконних і дверних прорізів, що обумовлено порушенням технології їх армування. До того ж, армуючий шар рекомендується укладати не тільки в отворах, а й всієї стіни, що буде сприяти її надійності і довговічності.

Висновок

Плюси і мінуси технологій будівництва будинків в кожному випадку різні. Однак з упевненістю можна сказати одне, що недотримання технологій зведення будівель при будь-якому способі будівництва, спричинить за собою плачевні наслідки. Тому тільки «правильно» побудований будинок, стане для вас справжньою «фортецею».

Резюмуючи все вищесказане, можна зробити висновок, що найбільший ризик для цілісності майбутнього будинку представляє відмова від проведення геодезичних досліджень, що тягне за собою, в більшості випадків, повне руйнування конструкції. До категорії найбільш небезпечних порушень можна віднести і неправильну заливку підстави, так як в даному випадку, несвоєчасне проведення відновлювальних робіт також може привести до руйнування всієї будівлі.

Решта порушень СНиП можуть мати не такі плачевні наслідки, однак, для усунення що виникли внаслідок цього дефектів, доведеться витратити чимало сил, часу і коштів. Однак якщо така біда все-таки трапилася, не рекомендується намагатися провести відновлення пошкоджених ділянок власними силами, так як це може призвести до ще більш плачевних наслідків. Краще, скористайтеся послугами фахівців, які мають багаторічний досвід в даній галузі.

Наші ціни
Коробка
від 8490 грн/м2
Під оздоблення
від 12490 грн/м2
Під ключ
від 15990 грн/м2
З нами вигідно і
безпечно будувати будинок!
НАДІЙНІСТЬ
  • 5 років гарантії на роботи
  • більше 10 років досвід
  • 50 - 70 років гарантії на матеріали
Чесність
  • кошторис з реальними цінами
  • фіксація цін в договор
  • всі об'єкти можна відвідати
Оперативність
  • будуємо за 6-12 місяців
  • у договорі вказуємо строки здачі
  • штраф 1% від загальної вартості
    при простроченні
Прозорість
  • щотижневий фотозвіт
  • можливість без погоджень в
    будь-який момент приїхати на будівництво

НЕМАЄ ВСІЄЇ СУМИ, ЩОБ ПОБУДУВАТИ ДІМ ВІДРАЗУ?
БУДЕМО БУДУВАТИ ПОЕТАПНО, ПО МІРІ НАЯВНОСТІ ГРОШЕЙ!

Проекты домов
Залишилися питання?
Замовте професійну консультацію прямо зараз!