Як побудувати будинок з керамічних блоків? Етапи будівництва будинку з керамоблоков

Замислюючись про будівництво заміського будинку, будь-який забудовник задається питанням, з чого краще будувати будинок . Якщо раніше самим міцним і надійним матеріалом для зведення будинків вважався керамічна цегла, то тепер, завдяки новітнім технологіям, йому на зміну прийшли поризовані керамічні блоки. Основним компонентом цеглини і керамоблоков є глина — екологічно чистий природний матеріал. Блоки — це вдосконалений варіант звичайної цегли. Вони мають різний типорозмір, пористу структуру і безліч порожнеч, які утворилися при формуванні.

Переваги та недоліки керамоблоков

будівництво будинку з керамічних блоків

На сьогоднішній день керамічні блоки є один з найпопулярніших будматеріалів. З їх допомогою зводять зовнішні і внутрішні стіни, а також використовують для огорож. Завдяки економічності матеріалу його застосовують як при елітному будівництві , так і при будівництві недорогих будинків і комерційному будівництві. Така популярність пояснюється високими експлуатаційними характеристиками керамоблоков, які вони мають завдяки пористій структурі. Переваги цього матеріалу наступні:

  • низька теплопровідність;
  • високі теплоізоляційні властивості;
  • пожежобезпечність;
  • екологічна чистота;
  • паропроникність;
  • міцність;
  • хороші шумопоглинаючі характеристики;
  • швидке будівництво з термоблоків завдяки легкій вазі і великим розмірам матеріалу;
  • морозостійкість.

Головним недоліком керамічних блоків є їх крихкість, а також висока здатність вбирати вологу. Тому потрібне виявляти особливу обережність при транспортуванні будматеріалу і захистити його при зберіганні від зайвої вологи.

Етапи будівництва будинків з керамічних блоків

кладка керамічних блоків

Будівництво котеджу з керамоблоков складається з етапів, про які можна дізнатися, подивившись відео проетапах будівництва . Будь-яке будівництво починається з вибору ділянки. При цьому важливо враховувати:

  • розміри майбутнього будинку;
  • розвиненість інфраструктури;
  • наявність комунікацій;
  • транспортну розв’язку;
  • геодезичні умови тощо.

Після вибору ділянки слід етап проектування. Не маючи великого будівельного досвіду, краще звернутися до професіоналів. Компанія «КіевНовБуд», що займається будівництвом будинків в Києві і київській області,не лише будує надійні, комфортні котеджі під ключ, але і надає різні будівельні послуги. Наші фахівці можуть розробити індивідуальний проект або запропонувати типовий.

Після оформлення необхідних документів на будівництво можна приступати безпосередньо до зведення будинку. Фірма «КіевНовБуд» пропонує різніваріанти будівництва залежно від фінансових можливостей клієнта. Якщо ви прийняли рішення будувати самостійно без сторонньої допомоги, то будівництво будинку з керамічних блоків слід починати з підготовки ділянки, земельних робіт і зведення фундаменту. Земельні роботи виконуються відповідно з обраним фундаментом, який вибирається залежно від якості грунту, близькості грунтових вод. Будинки з керамічних блоків завдяки легкості матеріалу не вимагають потужного підстави, тому зазвичай будують стрічковий, стовпчастий або монолітний фундамент.

Після зведення фундаменту необхідно обов’язково виконати гідроізоляцію, так як керамічні блоки добре вбирають вологу. Гідроізоляцію виконують рулонними матеріалами з основою з бітуму. Листи повинні укладатися на стику внахлест, який повинен бути не менше 100 мм.

Технологія кладки стін з керамоблоков

будинок з керамічних блоків

Тепла кераміка — новий матеріал на будівельному ринку. Будівництво з керамічних блоків виконується із застосуванням спеціальної технології, щоб будинок був надійним і довговічним.

В якості розчину для зовнішніх стін розлучається суха теплоізоляційна суміш з основою з перліту. Для внутрішніх стін застосовується цементно-піщаний розчин. Суміш повинна бути мати таку густоту, щоб вона не провалювалася в пори блоків. Інший варіант виключення попадання в пори блоків розчину — укладати поверх блоків стеклотканевой укладальна сітку. Можна для зручності кладки додати пластифікатор. Для виключення містків холоду розчин повинен бути теплим. Роботи проводяться при температурі не нижче +5 градусів. При мінусовій температурі в розчин можна додати противоморозні добавки.

Кладка керамічних блоків виконується з дотриманням технології кладки керамоблоков. Перший шар розчину наноситься рівним шаром, щоб вирівняти підставу по висоті. Починати кладку рядів слід з кутів. Для цього беруть цілі блоки, кутові добірні елементи або половинки блоків. Матеріал легко піддається обробці, тому при необхідності керамоблоки можна розрізати на частини.

Перш ніж виконувати монтаж керамічних блоків по горизонтальні, на кутах слід покласти не менше трьох рядів. При цьому потрібно ретельно відстежувати вертикальність і горизонтальність кладки рядів за допомогою будівельного рівня і шнура або волосіні, які натягуються між кутами. Блоки укладаються в горизонтальні ряди зі зрушенням на 10 см щодо блоків попереднього ряду. Розчин на горизонтальні блоки наноситься товщиною 8-15 мм, його товщина не повинна бути занадто великою, щоб не зменшити теплоізоляційні переваги матеріалу.

Так як керамічні блоки мають систему паз-шип, вертикальні шви між ними не потрібно заповнювати розчином. Для того щоб не було перекосів, нові деталі вставляються в пази вже закріплених блоків. Винятком є ​​випадки, коли з’єднується фронтальна поверхня з бічною або зрізаний блок з цільним. При цьому розчин наноситься на вертикальний шов і блок підбивається гумовим молотком. Щоб зменшити поглинання вологи з розчину керамоблоки слід перед укладанням змочити водою. Блоки повинні щільно прилягати одне до одного, їх підганяють за допомогою гумового молотка або легкої киянки.

Якщо внутрішні стіни зводяться одночасно із зовнішніми, то 1-й ряд внутрішньої стіни з’єднується із зовнішнім за допомогою розчину, у 2-му ряду блок повинен заходити сантиметрів на 10-15 в зовнішню стіну. При цьому слід утеплити з’єднання. Якщо внутрішні стіни будуть зводитися після зведення зовнішніх, то в зовнішніх стінах необхідно виконати відповідні штроби.

Зная, як довго будується будинок , можна оцінити, що будинок з керамічних блоків зводиться в кілька разів швидше, ніж цегляний. Після зведення стін з керамоблоков їх потрібно обштукатурити або облицьовувати оздоблювальним матеріалом. При цьому слід обробити шпаклівкою вертикальні шви. Стіни з керамічних блоків товщиною 38 см не вимагають утеплення, що знижує вартість будівництва.

Кладка стін з керамоблоков може бути трьох видів:

  • одношарова;
  • двошарова;
  • тришарова.

На останніх етапах будівництва будинку встановлюються вікна та двері. Перекриття можуть бути дерев’яними, залізобетонних плит або монолітними. Після монтування кроквяної системи проводяться покрівельні роботи. Найбільш популярною покрівлею в даний час є металочерепиця. Після зведення коробки та оздоблення фасаду, виконуються внутрішні оздоблювальні роботи.

Щоб будинок простояв багато років, кладка керамічних блоків повинна здійснюватися згідно спеціальною технологією, тому будівництво будинку краще довірити фахівцям. Компанія «КіевНовБуд» має сертифікати на виконання робіт. В відеожурналі можна побачити, як наша компанія будує будинки своїм клієнтам, і переконатися в якості виконаних робіт, подивившись готовые  об’єкти. Самим вигідним варіантом співпраці є будівництво під ключ. Які переваги дає таке будівництво, можна дізнатися зі статті «Що таке будинок під ключ «. Подарунком від фірми при цьому є оформлення документів на будинок і безкоштовне річне обслуговування після здачі будинку в експлуатацію.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...