Як побудувати будинок з піноблоків? Етапи будівництва будинку з пінобетону

На сучасному будівельному ринку з’явилося багато нових будматеріалів для стін, які завдяки своїм характеристикам витісняють звичайний цегла, який використовували з давніх часів. Один з таких матеріалів — пінобетон.

Будівництво будинку з піноблоків стає все більш популярним нарівні з будівництвом з газоблоків. Часто ці матеріали плутають між собою, однак, вони абсолютно різні. Для виготовлення піноблоків використовується пісок, цемент, вода і спеціальний піноутворювач. Він сірого кольору і має вагу, трохи перевищує вагу газоблоків. Пінобетонні блоки дешевше газобетонних і більш стійкі до вологи. Дешевизна блоків дозволяє використовувати їх длябудівництва недорогих будинків .

Переваги та недоліки пінобетонних блоків

будівництво будинку з піноблоків

Великою перевагою піноблоків при їх високої вартості є характеристики, які притаманні дереву та цеглі: високі звуко- і теплоізоляційні властивості. Пориста структура матеріалу наближає його по паропроникності до дерева. Пінобетон стійкий до множинного оттаиванию і заморожування, має високу пожежобезпечність, низький коефіцієнт усадки і вологовбирання.

Пінобетон не містить шкідливих для організму людини речовин, тому піноблоки широко використовуються в комерційному будівництві , наприклад, при будівництві оздоровчих і дитячих установ.

Пінобетон легко можна обробити, що дає можливість створювати конструкції різних форм і втілювати будь-які дизайнерські ідеї. Будинок з піноблоків зводиться в кілька разів швидше, ніж із цегли, при чому його вартість також в рази дешевше. Пінобетонні блоки виробляються шляхом заливання форм певного розміру або нарізаються з моноліту. Блоки мають правильну геометричну форму і різні типорозміри, що дає можливість швидкого будівництва і, тим самим, значно скоротити терміни будівництва будинку з піноблоків .

Недоліком піноблоків є невелика міцність. Пінобетонні стіни не витримують великого навантаження.

Етапи будівництво будинку з пінобетонних блоків

Багато забудовників, що не мають будівельного досвіду, замислюються, що краще: побудувати будинок самому або запросити будівельну організацію. Якщо скористатися послугами сторонніх організацій, то в першу чергу постає питання довіри. В даний час з’явилася велика кількість недобросовісних підрядників. Тому при виборі будівельної фірми, потрібно звертати увагу на відгуки клієнтів і термін перебування її на будівельному ринку. Компанією, якій можна довіряти, є «КіевНовБуд». У нашої фірми багатий досвід будівництва будинків під ключ. Про те, що таке будівництво під ключ, можна дізнатися з видео  на нашому сайті.

Підготовчі роботи

Ознайомившись зі статтею про те, як правильно побудувати будинок , стане ясно, що етапи будівництва будинку з піноблоків, такі ж, як на будь-який інший будівництві. Перший етап — вибір ділянки під будівництво, який багато в чому залежить від фінансових можливостей майбутнього забудовника. Найбільшим попитом користуються будинки поблизу міської межі з розвиненою інфраструктурою в житловому селищі, де знаходиться ділянка. У таких місцях зазвичай проведені комунікації, до яких можна підключитися, що економить кошти і скорочує терміни будівництва.

Після вибору ділянки слід етап проектування, на якому вирішується такі питання:

  • поверховість і обсяг будинку;
  • матеріал конструктивних елементів;
  • вид фундаменту;
  • матеріал внутрішньої і зовнішньої обробки;
  • схеми підведення комунікацій.

Якщо ви скористаєтеся послугами компанії «КіевНовБуд», то всі питання, що стосуються будівництва та оформлення документів фірма бере на себе. Фахівці фірми можуть розробити індивідуальний проект або запропонують типовий, по якому вже збудовані котеджі. При проектуванні розраховується кошторис на кожному етапі будівництва. Якщо ви прорахували кошторис в іншій будівельній фірмі, надсилайте її до нас. У нас діє акция , згідно з якою ми на 10% знизимо ціни, вказані в надісланої кошторисі.

Після розробки проекту слід етап підготовки ділянки: проводиться його вирівнювання та земельні роботи для зведення фундаменту. Будинки з пінобетону не вимагають потужного фундаменту. На вибір типу підстави впливає якість грунту і глибина залягання грунтових вод. Для 2-х і 3-х поверхових будинків з пінобетонних блоків більше підходять монолітні стрічкові або плиткові фундаменти. Для одноповерхового можна застосувати пальовий. Від якості підстави залежить термін експлуатації всього будинку, тому його пристрій краще довірити професіоналам.

Зведення стін з піноблоків

построить дом из пенобетона

Після фундаментних робіт слід етап зведення стін. Перед кладкою стін з піноблоків слід виконати гідроізоляційні роботи: накрити поверхню фундаменту декількома шарами руберойду або іншого гідроізоляційного матеріалу. Кладка піноблоків може виконуватися з використанням трьох видів сполучної речовини:

  • цементно-піщаного розчину;
  • спеціального клею;
  • морозостійкого плиткового клею.

Спочатку піноблоки укладаються по кутах. Вертикальність і горизонтальність кладки перевіряється за допомогою нівеліра або будівельного рівня. Потім натягується шнур між кутами і викладаються горизонтальні ряди. Від рівності першого ряду залежить подальша кладка стін. Незалежно від виду використовуваного сполучного речовини перший ряд укладається на цементний розчин. При використанні клею особливу увагу слід приділяти якості піноблоків: вони повинні бути рівними, з цільними кутами і боковинами.

Якщо при завершенні ряду цілий блок не поміщається, його відпилюють за розмірами зазору і, обмазавши з бічних сторін клеєм, акуратно вставляють у зазор, постукуючи киянкою. Щоб побудувати будинок з пінобетону, який не дасть тріщин після усадки, слід армувати його стіни. Для армування застосовується арматура діаметром 8 мм, яка укладається в спеціально зроблені штроби. Спочатку армування виконується між першим і другим рядом, а потім через кожні 3-4 ряди. Армуються також ряди перекриття над віконними і дверними прорізами.

Кожен ряд піноблоків слід перевіряти за допомогою рівня і шнура на вертикальність і горизонтальність. Після укладання ряду треба вирівнювати всі нерівності, наприклад, за допомогою рубанка для гіпсокартону, щоб не було виступів. Щіткою змітається утворилася пил і осколки.

Після зведення стін монтується перекриття, кроквяна система і виконуються покрівельні роботи. Коли готова повністю коробка, виконуються зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи. Внутрішню обробку стін з пінобетонних блоків можна виконати гіпсокартоном, євровагонкою, декоративною штукатуркою або іншими оздоблювальними матеріалами. Для обробки фасаду можна використовувати вініловий сайдинг або штукатурку.

Як ведеться будівництво на наших об’єктах, можна побачити, подивившись відеожурнал , який ведеться на нашому сайті. Наші будівельники дотримуються технології кладки того матеріалу, який використовується. Крім того, на всі виконувані роботи є сертифікати. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам і можемо запропонувативаріанти будівництва з урахуванням фінансових можливостей клієнта:

ступінь готовності Вартість, грн./м2 Термін виконання, місяців

Коробка дома

2990

4-6

Будинок під обробку

4990

9-12

Будинок під ключ

7990

12-18

Уклавши з нашою компанією договір про будівництво під ключ, ви отримуєте бонус — оформлення документів на будинок, а також безкоштовне обслуговування протягом року.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...