Як побудувати будинок з газобетону? Етапи будівництва будинку з газоблоків

Етапи будівництва будинку з газоблокуЗавдяки технічному прогресу і прагненню будуватиенергоефективні будинки на сучасному будівельному ринку постійно з’являються нові будматеріали, що перевершують своїми характеристиками існуючі. До таких матеріалів відноситься газобетон. Багатьох забудовників цікавить, як побудувати будинок з газобетону: в чому його перевага і недоліки, технологія зведення газобетонних стін, а також коли краще починати будівництво .

Переваги і недоліки

Чим же завоював популярність газобетон? Основні його переваги:

  • Міцність.
  • Зручний в роботі, так як не кришиться.
  • Довговічність. Термін служби близько 30 років, якщо використовувати у відкритому вигляді. При захисті стін від вологи термін служби збільшується до 80 років.
  • Легкість блоків і зручні розміри дозволяють швидко зводити стіни.
  • Невелика вага газобетону дає можливість заощадити на фундаменті.
  • Високі теплоізоляційні якості. Будинок з газоблоків не вимагає додаткового утеплення.
  • Найдешевший будівельний матеріал.

Це хороший варіант для будівництва недорогих будинків, а також для комерційного будівництва .

Головним недоліком є велика здатність до вбирання вологи, що зводить нанівець його високі теплоізоляційні якості. Тому вдома вимагають додаткового захисту від води і вологи, що трохи підвищує їх вартість.

Поетапне зведення будинку з газобетонних блоків

Етапи будівництва будинку з газоблоків аналогічні этапам будь-якого будівництва:

  • вибір ділянки;
  • проектування;
  • зведення коробки;
  • оздоблювальні роботи;
  • підведення комунікацій;
  • благоустрій території.

Кожен етап будівництва вимагає певних знань і навичок, тому краще залучати для них висококласних фахівців. Фірма КіевНовБуд пропонує будівельні послугиза доступними цінами. При цьому на виконані роботи надається гарантія 5 років.

Розробка проекту

Как построить дом из газобетона

Після того як вибрати земельну ділянку починається розробка проекту. Це один з найважливіших етапів, оскільки на цьому етапі проектується, яким буде майбутній будинок. Що необхідно продумати при розробці проекту:

  • поверховість;
  • площа будинку;
  • кількість кімнат і планування;
  • матеріал стін;
  • тип фундаменту;
  • наявність комунікацій і їх підводку;
  • розбивку ділянки.

Проект можна розробити самому, але для цього потрібно мати будівельний досвід і володіти хоча б мінімальними інженерними знаннями. Краще довірити цю справу професіоналам. Фахівці компанії КіевНовБуд можуть запропонувати типові проекти, за якими построены будинку або знаходяться в стадії будівництва « .Можливий варіант розробки індивідуального проекту. При розробці проекту співробітники фірми розрахують поетапну кошторис, що дасть можливість спланувати будівництво згідно фінансовим можливостям. з відеоролика про вартістьбудівництва ви дізнаєтеся, що впливає на вартість, скільки коштує квадратний метр зведення коробки та будівництва під ключ.

Міцний фундамент — цілісність всієї будівлі

Після розробки проекту земельну ділянку підготовляється до будівельних робіт. Потім будівництво будинку з газобетону припускає зведення фундаменту. Від вибору фундаменту залежить, скільки простоїть будинок. При його виборі слід враховувати властивості грунту і навантаження від стін і даху. Кращим варіантом для фундаменту газобетонного будинку є залізобетонна плита. При цьому забезпечується рівномірний розподіл навантаження на весь фундамент. Крім того, газобетон нестійкий до деформацій на вигин, а монолітний фундамент забезпечує цілісність всієї будівлі, навіть при русі плити, мінімізує деформації при усадці і запобігає появі тріщин у стінах.

На практиці в якості фундаменту для газобетонних будинків часто використовується монолітний стрічковий фундамент. Можливо підставу із залізобетонних блоків з армуючим поясом. Для стрічкового фундаменту спочатку риється траншея, на дні якої влаштовується піщана подушка з піску і щебеню. Потім встановлюється опалубка, висота якої над землею повинна бути не менше 50 см. Всередині опалубки монтується арматурний каркас, пов’язаний за допомогою дроту. Потім заливається бетон. Фундамент повинен вистоятися 28 днів.

Можливий монолітний стовпчастий фундамент. При цьому матеріалом для стовпів може бути бетон, камінь, залізобетон або цегла. Вони встановлюються в місцях найбільшого навантаження: у кутах споруди, на перетині стін. Стовпи повинні встановлюватися строго перпендикулярно. Стовпчастий фундамент обв’язується ростверком (монолітним залізобетонним поясом.)

Будь-який вид фундаменту для газобетонного будинку необхідно гідроізолювати. Після того як підстава буде готове, його слід покрити гідроізоляційним шаром з 2-3-х шарів руберойду або толю, промазав гідроізоляційної мастикою. Гідроізоляцію слід виконувати як горизонтальну, так і вертикальну.

Технологія зведення стін з газобетонних блоків

Щоб газобетонний будинок простояв довгі роки, при зведенні стін повинна суворо дотримуватися технологія будівництва будинку з газоблоків. Для зведення газобетонних стін застосовується специнструмент: терки, спеціальні лопатки для нанесення клею, гумовий молоток, щітка для видалення пилу та ін.

Починається укладання газоблоків з кутів будівлі. Для першого ряду використовується цементно-вапняний розчин у співвідношенні 3: 1, який укладається шаром близько 20 мм, для інших рядів розлучається спеціальний клей. Дуже важливо, щоб первісний ряд був покладений ідеально рівно, тому що від цього залежить подальша кладка стін. При укладанні блоку в кут слід перевіряти рівність як у поздовжньому, так і поперечному напрямку. Між кутами натягується шнур, по якому перевіряється рівність і викладається весь ряд. Блоки укладаються за правилом перев’язки: у кожному новому ряду блоки зрушують не менше 8 мм по відношенню до попереднього ряду. Торці блоків мають паз-шип і укладаються без використання клею на вертикальних швах. Підганяються блоки за допомогою гумового молотка.

Якщо після укладання ряду залишається зазор менше розміру блоку, то необхідно на місці виготовити доборний блок, відповідно до розмірів зазору. Зайву частину можна відпиляти за допомогою електропили або ножівки. При укладанні доборного блоку в зазор його торці повинні змазуватися клеєм. При кладці рядів слід стежити, щоб сусідні блоки знаходилися на одному рівні, так як перепади висоот можуть у подальшому стати причиною виникнення вертикальних тріщин. Вирівнюються блоки за допомогою терок. Пил, що утворилася при вирівнюванні, потрібно змахувати щіткою.

Для міцності стін будівництво з газобетону припускає армування. Спочатку армується перший ряд, а потім кожен четвертий. Для армування виконуються пара поздовжніх штроб на відстані 10 мм один від одного. У канавки вставляється арматура діаметром 8мм і заливається бетон. Можна армувати скловолокнистою сіткою. Армований пояс потрібно виконати також під віконними прорізами. Перемички над дверима і вікнами виконуються з пмощь U-образних газоблоків, які армуються п’ятьма прутами арматури, залитої бетоном.

 

Технология строительства дома из газоблоков

Армування кладки з газоблоків

В якості перекриття використовуються багатопустотні бетонні плити і з газобетону. При використанні газобетонних плит по периметру стін необхідно зробити армуючий кільцевої пояс, службовець для забезпечення стійкості будівлі. Бетонні плити використовуються для стін, що знаходяться на відстані 6 метрів.

Оздоблення внутрішня і зовнішня

Для зовнішньої обробки стін найбільш придатними є:

  • Вентильовані фасади;
  • Штукатурні суміші для газобетонних стін, які володіють високою газо- і паропроникністю.
  • Фасадні декоративні штукатурки. Використання теплих штукатурок дає не тільки декоративний ефект, але і утепляючий.
  • Облицювальна цегла. При цьому слід використовувати спеціальні гнучкі зв’язку між газобетонной стіною і облицюванням.

При підборі матеріалів для внутрішньої і зовнішньої обробки потрібно дотримуватися правила, що не можна для внутрішньої обробки використовувати паронепроникні матеріали, а для зовнішньої паропроникні. При використанні паронепроникних матеріалів втрачається перевага газобетонних будинків — здатність стін «дихати».

Перед оштукатурюванням на газобетонні стіни наноситься грунтовка, що захищає матеріали від вологи. Коли грунтовка висохне можна наносити декоративну штукатурку. Полегшити внутрішні роботи можна використанням гіпсокартону. У вологих приміщеннях обробка виконується кахельною плиткою.

У статті «Як побудувати правильно будинок» можна почерпнути інформацію про будівництво будинку, на цій інформації недостатньо, якщо немає будівельного досвіду. Тому варто задуматися про укладення договору на будівництво зі будівельною фірмою . Компанія КіївНовБуд є лідером на будівельному ринкув Києві та Київській області пропонує свої послуги з будівництва будинків під ключ. У відео-журналі можна побачити, як будується будинок з газобетону нашою фірмою і оцінити якість виконання робіт. При укладанні договору про будівництво будинку під ключ наша фірма бере на себе всі турботи по будівництву, а як бонус займається безкоштовним оформленням документів на будинок. Крім того, дається рік безкоштовного обслуговування.

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...