Як побудувати будинок з цегли?

як побудувати будинок з цеглиМрія міських жителів — заміський котедж, де можна сховатися від суєти міста, дихати свіжим повітрям. Але мріяти — це одне, а реальне будівництво цегляного будинку — це складний і трудомісткий процес. Для цього потрібно знати, як правильно побудувати будинок, мати хоча б невеликий будівельний досвід. Можна укласти договір з будівельною фірмою. Правда, потрібно не помилитися з вибором підрядника. Надійною фірмою, яка давно знаходиться на будівельному ринку і займається зведеннямбудинків під ключ в Києві та Київській області та наданням будівельних послуг є компаніяКиївНовБуд.

Етапи будівництва будинку з цегли такі ж, як при будь-якому будівництві. У першу чергу вибирається місце під будівництво і оформляються всі відповідні документи та дозволи. Тільки після цього можна приступати до розробки проекту. На цьому етапі вирішуються такі питання:

  • які будови будуть на ділянці і відповідно його планування;
  • які будуть розміри будинку, скільки буде кімнат і поверхів;
  • вибирається матеріал стін, перекриттів, покрівлі та ін.;
  • в залежності від типу грунту, поверховості будинку і матеріалу стін вибирається вид фундаменту;
  • вирішуються питання, пов’язані з проведенням інженерних мереж.

Після затвердження проекту в контролюючих органах можна сміливо приступати до будівництва.

Як виглядатиме майбутній будинок, залежить насамперед від вибору матеріалу стін. Незважаючи на нові технологіїв будівництві будинків, найпопулярнішим матеріалом залишається цегла. Птому стаття буде присвячена будівництву будинку з цегли: як побудувати цегляний будинок.

вибір цегли

Існують різні види цегли, але найбільш популярні дві: біла силікатна і червона з глини. Вони відрізняються технологією виготовлення. Для зменшення навантаження на фундамент використовується пустотіла цегла, крім того, вона поліпшує теплоізоляцію будинку.

Популярність цегли пояснюють його переваги:

  • міцність;
  • пожежобезпечність;
  • довгий термін служби;
  • з плином часу зберігає свої експлуатаційні якості і естетичний зовнішній вигляд;
  • добре зберігає тепло;
  • дозволяє створювати будь-які архітектурні форми;
  • стійка до атмосферного впливу;
  • екологічно безпечна.

До недоліків повнотілої цегли є її вага, що вимагає масивного міцного фундаменту.

кладка цегли

етапи будівництва будинку з цеглиДля отримання красивою і рівної кладки потрібно вибирати цегла правильної форми, без тріщин, з цілими кутами і прямими ребрами. Міцність цегли для будівництва 2-3 поверхового будинку повинна бути не менше М100. Морозостійкість (кількість заморожування і відтавання) повинна бути не менше 35 циклів, цегла для облицювання повинна мати морозостійкість не менше 50 циклів.

Закуповувати матеріал слід весь з однієї партії, так як з різних партій вона може відрізнятися відтінком, що буде помітно при кладці стін. Кількість матеріалу треба брати на 10% більше з урахуванням вадів і можливого пошкодження цегли при кладці. Прорахувати кількість матеріалу можна за допомогою калькулятора. При покупці цегли слід звертати увагу на якість матеріалу. Якщо є тріщини, то при попаданні в них води цегла буде руйнуватися. Використовують цеглу для кладки несучих стін і міжкімнатних перегородок. Для цоколя, вентканалов і димоходів краще використовувати глиняну цеглу, оскільки силікатна погано переносить вологу.

Для цегляної кладки використовується три основних розчину:

  • цементний;
  • вапняний;
  • цементно-вапняний.

Базою для всіх розчинів є пісок бажано використовувати річковий. Розмішуються суміші згідно інструкції на упаковці. Більш міцним є цементний розчин, але його не застосовують для житлових приміщень. Вапняний сильно вбирає вологу, тому не такий міцний. У сучасному будівництві застосовується цементно-вапняні розчини. Вапно виконує роль пластифікатора, тому розчин легко лягає на цеглу.

Устройство фундамента

технологія будівництва цегляного будинку Цегла володіє найбільшою щільністю серед будівельних матеріалів, тому цегляні стіни дуже важкі і вимагають ґрунтовного фундаменту. Основа повинна відповідати нормам і укладатися фахівцями, так як помилки при укладанні фундаменту призводять до перекосів стін, просідання та тріщинах.

Найбільш підходящим є стрічковий фундамент, так як він повторює розташування несучих стін і перегородок будинку, тому здатний витримати великі навантаження. Для його зведення риється траншея, на дні робиться подушка з піску і гравію. Потім споруджується опалубка з армуючим поясом і заливається бетон. Це монолітний фундамент. Для зведення збірного стрічкового фундаменту використовуються готові плити, але він не такий міцний, як монолітний.

Для пристрою стрічкового фундаменту знімається шар родючої землі, викопується котлован, утрамбовується гравій і заливається бетон шаром 10 см. Після застигання укладається арматура і заливається новий бетонний шар. Так робиться, поки не буде досягнута потрібна висота фундаменту. Отримана плита є підставою для всього будинку, тому повинна бути ідеально рівною.

Подальша споруда будинку з цегли можлива тільки після повної готовності фундаменту. Бетон застигає протягом двох тижнів, але приступати до зведення стін можна через місяць. Про терміни будівництва можна докладніше дізнатися зі статті «Як довго будується будинок?«.

Технологія будівництва цегляного будинку: способи і кладка стін

Для будівництва цегельного будинку застосовується наступні види кладки:

  • традиційна — суцільна з повнотілої цегли;
  • суцільна з пустотілої цегли;
  • зведення стін з пустотілої або повнотілої матеріалу з повітряним прошарком;
  • колодцевая з використанням пористого цегли;
  • полегшена з горизонтальними тичковими перев’язками;
  • тришарова із зовнішнім облицювальним шаром, використанням пустоцілої цегли і утеплювача (мінеральних плит).

Останній вид кладки найоптимальніший за вартістю, теплоізоляції і презентабельному увазі. Ця кладка підійде і для елітного, і для недорогого будинку.

Від того, наскільки буде дотримана технологія будівництва цегляного будинку, залежить тривалість експлуатації і зовнішній вигляд будови. Тому зведення стін повинно здійснюватися суворо за правилами. Будівельна компанія «КіевНовБуд» гарантує якість кладки і пропонує варіанти будівництва будинку різного ступеняготовности.

Перед тим, як зводити стіни укладається шар гідроізоляції, щоб захистити цегла від вологи. Гідроізоляцію робитися з декількох шарів руберойду. Додатково можна зробити гідроізоляційний шар на рівні можливих кучугур снігу.

Зведення стін починається з виведення кутів. Цей етап вимагає особливої ​​акуратності і точності виконання робіт, так як від правильності та рівності положеннях цегл залежить вся кладка стіни. Якісна укладка припускає використання достатньої шару розчину і простукування кожної цеглини при кладці, щоб виключити завоздушенность. Після укладання декількох рядів по куту натягується шнур і по ньому викладаються проміжні цеглу. Необхідно стежити за однаковою висотою кутів, яка перевіряється за допомогою нівеліра або будівельного рівня. Вертикальність стін контролюється схилом або рівнем.

Якщо кладеться облицювальна цегла, то розшивку швів слід робити, поки розчин не застиг. Це зробить поверхню красивою і захистить від проникнення вологи. Якщо передбачається оштукатурювання стін, то розчин не доповідається до лицьової сторони цегли на 2 см. У цьому випадку порожній простір заповнить штукатурка, завдяки чому вона буде краще триматися. Кожен наступний ряд укладається по відношенню до попереднього зі зрушенням на третину цегли. Для збільшення міцності стіни кожен п’ятий ряд слід армувати кладочної сіткою.

Коли завершений віконний проріз, зверху укладається залізобетонний стовп. При використанні як перемичок металевих куточків перед укладанням їх бажано пофарбувати. Якщо необхідно підігнати розміри цегли, це робиться за допомогою болгарки або молоток-кирки. Плити перекриття укладаються на тичковий ряд. Утеплювач повинен завжди бути сухим, тому його треба захищати від вологи.

Ми описали, як побудувати будинок з цегли, але, не маючи достатнього досвіду кладки, важко отримати з першого разу ідеальні стіни. Тому тренуватися можна на споруді підсобних будов, а для зведення стін краще запросити фахівців. Компанія «КіевНовБуд» не тільки якісно будує, але й дає гарантію 5 років на виконані роботи. Переконатися в якості робіт можна, побувавши наготових и які споруджуютьсяоб’єктах фірми.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Загрузка...