Види огорож для дому. Гарний та надійний захист

ograzhdenie_dlya_doma

Власники заміських будинків і дачних ділянок, за допомогою огорожі, намагаються не тільки захистити свою власність від несанкціонованого проникнення, але і створити затишну атмосферу в своїх володіннях. Саме тому огорожі для будинку повинні мати естетичний і гармонійний вигляд, виглядати привабливо, а також підкреслювати статус їх власника і відповідати загальному ландшафтному дизайну ділянки.

На сьогоднішній день існує велика кількість всіляких зборів, що відрізняються між собою особливостями конструкції, зовнішнім виглядом і використовуваними для їх виготовлення матеріалами. У даній статті ми розповімо вам про різновиди таких виробів, а також про особливості кожного з них. Але, про все по порядку.

Паркани: види для будинку, їх відмінності і використовувані матеріали

Для початку, хотілося б розглянути найбільш популярні види огороджень, і лише потім перейти до опису властивостей і особливостей матеріалів, з яких вони виготовляються.

Так, в залежності від масивності конструкції, процедури її монтажу і естетичних якостей, прийнято розрізняти такі види парканів та огорож:

  • вироби з паркану, що припускає вертикальне чи горизонтальне розташування планок. Традиційно, такі огорожі виготовлялися з дерев’яного паркану. Однак, останнім часом, все більшої популярності набирає пластик, що відрізняється прекрасним зовнішнім виглядом, а також легкістю монтажу.
  • глухі паркани, що представляють собою міцні і стійкі конструкції, які не тільки здатні захистити вашу ділянку від цікавих поглядів перехожих, але і захистити його від вітру або піску. Як матеріал для таких огороджень використовуються листи шиферу або профнастилу, цегла, дикий камінь, а самі огорожі (в більшості випадків) прийнято встановлювати при будівництві будинку з каменю.
  • тин або ажурна огорожа, яка виглядає досить естетично і оригінально, а в якості матеріалу для її виготовлення використовуються гілки дерев або (з недавнього часу) пластик.
  • паркани, які вмонтовуються з готових секцій. Однак необхідно відзначити, що установка таких конструкцій вимагає проведення деяких підготовчих робіт — заливка фундаменту і зведення опорних стовпів. Як матеріал для секцій може бути використана деревина, пластик або металева сітка.
  • огорожі з кованих секцій, які виділяються в окрему категорію на увазі деяких своїх особливостей. Такі споруди вражають своєю красою, величністю і неповторністю. До того ж, завдяки використанню при формуванні опорних стовпів різних комбінацій матеріалів (цегла, бетон, штучний камінь), подібні конструкції дуже міцні і здатні надійно захистити вашу ділянку від проникнення небажаних гостей.
  • огорожі з сітки, що відрізняються легкістю монтажу, відносно невисокою вартістю, але мають привабливий зовнішній вигляд, як всі вищеперелічені конструкції.
    Тепер, коли ви знаєте, які існують огорожі (паркани) і як вони між собою відрізняються за своїми конструктивними властивостями, давайте розглянемо, на що саме слід орієнтуватися при виборі матеріалу для майбутньої огорожі.

Особливості матеріалів, використовуваних для виготовлення парканів

ograzhdeniya_zabory

Для того щоб правильно вибрати матеріал для майбутнього огородження, необхідно орієнтуватися в особливостях кожної з його різновидів, тобто враховувати поєднання міцності і естетичних характеристик.

  1. Деревина використовувалася для зведення огорож ще з давніх-давен, привертаючи увагу власників будівель своєю натуральністю, доступністю і прекрасним зовнішнім виглядом. Однак, як і будь-який будівельний матеріал, дерево має і свої недоліки — погана стійкість до вологи, грибку та різних шкідників. Тому, якщо ви хочете щоб ваш паркан простояв не один десяток років, перш ніж встановлювати деревину слід ретельно обробити спеціальними просоченнями, що запобігають її руйнування під дією руйнівних факторів.
  2. Огорожі з цегли є надійним захистом вашого ділянки не тільки від проникнення небажаних гостей, але і від вітру, а також піску. До того ж, можливість комбінувати цегла з іншими будівельними матеріалами (каменем, металом), дозволить створити дійсно унікальне і красиве огорожу. Однак, з причини своєї масивності, установка таких конструкцій має на увазі заливку фундаменту, що пов’язане з додатковими тимчасовими і фінансовими витратами.
  3. Паркани для огорожі будинку з профнастилу, до недавнього часу, не користувалися великим попитом серед споживачів з причини своєї одноманітною забарвлення. Однак, з розвитком сучасних технологій, з’явилася можливість виготовляти листи, що імітують камінь, цегла або дерево. З недоліків можна відзначити погану стійкість профнастилу до динамічних навантажень, внаслідок чого на матеріалі залишаються вм’ятини.
  4. Огорожі з металевої сітки, що відрізняються легкістю установки і досить прийнятною вартістю. Однак, з причини своїх слабких естетичних якостей, такі паркани встановлюються, як правило, на дачних ділянках або будь-яких об’єктах, що охороняються, наприклад, навколо гаражів.
  5. Огорожа з габіонів, що представляє собою сітчастий каркас, заповнений камінням. Перевагою таких конструкцій, крім відмінних міцнісних якостей, є можливість формування найрізноманітнішого орнаменту за допомогою використання каменів різного розміру і забарвлення. Єдине, на що слід звернути увагу — це правильний підбір каменів. Так, занадто дрібні камені, будуть виглядати не дуже привабливо, тоді як великі досить складно підігнати одне до одного.

Як бачите, всі види зборів мають свої особливості і для того щоб підібрати оптимальний, в плані зовнішнього вигляду і вартості, варіант, рекомендується звернутися до фахівців, що спеціалізуються на проведенні даного виду будівельних робіт. До того ж, ставши клієнтом однієї з таких компаній, ви завжди зможете дізнатися попередню вартість готової конструкції, а також отримати необхідну консультацію з вас питань. Але, що найголовніше, ви завжди можете бути впевнені в якості виконаних робіт і довговічності будови, незалежно від того, що це — паркан або будинок.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 2,00 из 5)
Загрузка...