Помилки пiд час монтажу покрiвлi

Дах є одним з основних конструктивних елементів будинку. Від якості монтажу даху залежать експлуатаційні характеристики всієї будівлі. Отже, облаштування даху слід проводити у повній відповідності з проектом, намагаючись уникати помилок, про які піде мова у цій статті.

ошибки монтаж крыши

До яких наслідків може призвести неправильний монтаж покрівлі

Покрівля у будинку виконує певні функції. Тому помилки при облаштуванні покрівлі можуть створити ситуацію, коли вже через кілька років покрівельна конструкція прийде в аварійний стан. Це підвищить ризик пошкодження інших елементів будівлі. А значить, доведеться шукати засоби на позаплановий ремонт покрівлі.

Дахи бувають двох основних типів: горищний та мансардний. У другому випадку виправлення помилок обійдеться набагато дорожче. Адже для того, щоб забезпечити доступ до місця ремонту, прийдеться розібрати певну кількість елементів та конструкцій самої мансарди.

Якісна покрівля, яку зробили професіонали повинна витримувати вітрові, механічні та снігові навантаження, не втрачаючи своїх експлуатаційних характеристик. Навіть при різких змінах температурного режиму.  

Типові помилки при монтажі покрівлі

Як правило, помилки при монтажі покрівлі виникають через непрофесіоналізм виконавців або через бажання замовника зекономити. Найтиповішими помилками, результат яких – неправильна покрівля:

  • к чему могут привести ошибки при монтаже кровлиВідступлення від норм проекту. Досить часто у момент виконання робіт приймаються рішення про зміну конструкції або її окремих елементів. Однак спрощення конструкції або зміни параметрів її окремих елементів можуть розбалансувати всю систему. Покрівля не буде виконувати покладених на неї функцій. Ще гірше, коли роботи виконуються без будь-якого проекту. Тут вже, як у лотереї, зможе майстер, керуючись досвідом, врахувати всі нюанси чи не зможе.
  • Заміна матеріалу без перерахунку конструкції. Заміна покрівельного матеріалу веде за собою зміну експлуатаційних та інженерних параметрів покрівельної системи. До того ж, варто враховувати такі моменти, як довговічність зміненої конструкції та її вогнетривкість. Всі зміни необхідно узгоджувати з фахівцями та, у разі необхідності, внести зміни у проект. Неправильний монтаж покрівлі – це небезпечно. Тільки фахівці можуть зробити все якісно та надійно.
  • Помилки при монтажі всіх видів ізоляції. Наприклад, відсутність якісного шару гідроізоляції зведе нанівець ефективність всіх утеплювальних матеріалів. А зроблене з помилками утеплення покрівлі не дозволить зберегти тепло. Відповідно, будуть зайві витрати на опалення будинку у холодну пору року. Не варто забувати й про роль пароізоляції. Волога, яка буде накопичуватися всередині покрівельної конструкції, призведе до значного скорочення строку експлуатації. Крім того, вся конструкція покрівлі повинна бути вентильованою. Це обов’язкова умова.
  • Неякісне виконання обрешітки та примикання. Досить часто з метою економії роблять обрешітку, параметри якої не дозволяють забезпечити основу для покрівельного матеріалу. У цьому випадку надійність конструкції далека від ідеалу. Те ж саме стосується примикання. Вентиляційні конструкції, димоходи необхідно ретельно герметизувати. При цьому конструкція повинна залишатися надійною та у повній мірі відповідати всім вимогам, передбаченим проектом.
  • Помилки при монтажі водовідведення. Головним завданням системи водовідведення є забезпечення нормально водостоку. При цьому варто враховувати такі фактори: площа та форма покрівлі, кут ухилів покрівельних конструкцій, якість покриття, кліматичні умови конкретної місцевості.

Зрозуміло, що варто закуповувати та монтувати всі елементи покрівлі, які передбачені проектом. Між тим, досить часто люди відмовляються від якого-небудь одного або декількох елементів. Це призводить до порушення надійності, довговічності та функціональності конструкцій. Неправильна покрівля – проблема всієї будівлі. Тому таку роботу повинні виконувати фахівці з досвідом та кваліфікацією.

Помилки, що допускаються при експлуатації покрівлі

Ще під час монтажу покрівельної конструкції, варто забезпечити можливість її обслуговування та ремонту без пошкодження під час переміщення нею. Слід обходити місця стиків та примикання. Взуття повинно мати м’яку підошву та рівномірно розподіляти тиск стопи на покрівельний матеріал.

Бітумна черепиця у теплу пору стає м’якою. Тому ходити по ній краще у холодну пору. А для деяких матеріалів, наприклад, сланцевих рішень, взагалі ходження дахом заборонено. Для цього варто використовувати спеціальні конструкції.

Помилки покрівлі призводять до втрат експлуатаційних характеристик всієї будівлі.

Наші ціни
Коробка
від 8490 грн/м2
Під оздоблення
від 12490 грн/м2
Під ключ
від 15990 грн/м2
З нами вигідно і
безпечно будувати будинок!
НАДІЙНІСТЬ
  • 5 років гарантії на роботи
  • більше 10 років досвід
  • 50 - 70 років гарантії на матеріали
Чесність
  • кошторис з реальними цінами
  • фіксація цін в договор
  • всі об'єкти можна відвідати
Оперативність
  • будуємо за 6-12 місяців
  • у договорі вказуємо строки здачі
  • штраф 1% від загальної вартості
    при простроченні
Прозорість
  • щотижневий фотозвіт
  • можливість без погоджень в
    будь-який момент приїхати на будівництво

НЕМАЄ ВСІЄЇ СУМИ, ЩОБ ПОБУДУВАТИ ДІМ ВІДРАЗУ?
БУДЕМО БУДУВАТИ ПОЕТАПНО, ПО МІРІ НАЯВНОСТІ ГРОШЕЙ!

Проекты домов
Залишилися питання?
Замовте професійну консультацію прямо зараз!