Як побудувати будинок недорого?

kak_postroit_budjetnii_dom_1Про свій власний будинок мріє практично кожен, особливо після того, як людина вибрала для цих цілей хорошу земельну ділянку. Але в умовах нинішньої економічної ситуації у більшості майбутніх власників приватних житлових будівель цілком резонно виникає питання: як недорого побудувати будинок для постійного проживання?

Відповімо відразу, заощадити на зведенні таких конструкцій можна! Але для цього вам доведеться «вкласти» в цей процес чимало власних сил, знань і умінь, або скористатися послугами будівельної фірми. Що краще — вирішувати вам.

Але для того щоб ви мали уявлення про те, як побудувати бюджетний будинок, рекомендуємо вам ознайомитися з нашою сьогоднішньою статтею. Тож почнемо.

Як швидко і недорого побудувати будинок? секрети економії

Побудувати заміський будинок недорого можна за рахунок зниження витрат на наступних складових, які є обов’язковими при зведенні будь-якої будівлі:

1. Проект будинку. На жаль, сучасні реалії такі, що архітекторів, які пропонують готові проекти будинків, зовсім не цікавить вартість їх реалізації. Їм головне продати своє «дітище» і отримати за це гроші. Для того щоб ви не потрапили в халепу при виборі проекту вашого майбутнього житла, нижче, ми наведемо приклад того, як повинен виглядати проект, за яким можна побудувати найдешевший будинок:

  • прямокутна в плані конструкція. Про те, як підібрати оптимальний розмір будови, ви можете подивитися тут;
  • одноповерховий;
  • дах двосхилий;
  • в якості підстави використовується мілкозаглубленний фундамент;
  • відсутність «зайвих» вікон та інших елементів, таких як колони, балкони, зимовий сад і тому подібні «надмірності»;
  • нехитра внутрішня і зовнішня обробка стін приміщення.

Рекомендуємо вам приділити максимально можливу кількість часу вибору проекту вашого майбутнього будинку. Адже саме на цьому етапі, по суті, і визначається вартість робіт зі зведення споруди та її обробці. Також на даній стадії необхідно здійснити прив’язку конструкції до земельної ділянки, який ви можете отримати безкоштовно або купити.

2. Оздоблювальні роботи. Якщо ви хочете побудувати найдешевший будинок, то в процесі проведення робіт по його обробці вам доведеться задовольнятися традиційної штукатуркою або гіпсокартоном. Що стосується прокладки різних комунікацій, то тут, в принципі, економити не можна (про це ми поговоримо нижче). Ну а сантехніку вам доведеться встановити саму звичайну.

postroit_dom_budjetnii_variant3. Матеріали. Тут все залежить від кліматичної зони, в якій буде розташовуватися будову. Про це ми розповімо нижче, в розділі «з чого можна побудувати будинок недорого». Однак перед цим відзначимо кілька нюансів, які пов’язані з будівельними матеріалами і завдяки яким можна заощадити.

Перше — це доставка до місця будівництва. Природно, цю процедуру можна доручити підряднику будівельних робіт за окрему плату. Але якщо ви хочете досягти здешевлення процесу доставки будівельних матеріалів на об’єкт, можете зайнятися цим самостійно. Хоча, як показує практика, воно того не варто.

Друге — фірма-виробник матеріалів і знижки. Ніхто не буде сперечатися з тим, що будь-які вироби від іменитих брендів коштують на порядок дорожче їх аналогів місцевого виробництва. Хоча за якістю, останні, можуть нітрохи не поступатися продукції відомих фірм. Що стосується знижок, то бажано купувати будматеріали в період міжсезоння, який зазвичай триває з листопада по лютий. У цей час більшість магазинів влаштовують так звані сезонні розпродажі, де товари реалізуються за досить прийнятними цінами.

З чого побудувати самий бюджетний будинок?

Ну а тепер, як ми і обіцяли вище, давайте розглянемо можливі економні варіанти використання будівельних матеріалів для зведення приватного будинку, в залежності від різних кліматичних умов.

1. Райони з суворим кліматом. Як показує практика, для того щоб побудувати бюджетний варіант будинку в даній кліматичній зоні, доцільно використовувати утеплювачі з високим коефіцієнтом збереження тепла. Як матеріал для стін може виступати цегла або вібропресування блоки. Товщина кладки повинна складати від 180 до 250 міліметрів, а теплоізоляційних матеріалів від 100 до 300 міліметрів.

Також при будівництві недорогих житлових будинків в умовах суворої зими, для кладки несучих стін можна використовувати газобетонні блоки і їх різновиди. В такому випадку товщина утеплювача буде менше на увазі особливостей газобетону. Однак при цьому, на увазі відносно невеликих міцності матеріалу, товщина стін повинна бути більше, ніж в спорудах з цегли.

2. При спорудженні недорогого будинку під ключ в умовах м’якої зими, в якості будівельного матеріалу можна використовувати все той же газобетон і його похідні або ж великопористий керамзитобетон без застосування додаткового утеплення.

На чому не варто економити при будівництві бюджетного будинку

  1. kakoi_dom_postroit_nedorogoНа послуги інспектора з технічного нагляду. Повірте, що навіть якщо ви подивитеся на десяток книг на тему проведення будівельних робіт, то ви все одно не зможете достойно контролювати правильність їх проведення. А це загрожує не тільки можливим обманом з боку будівельної бригади, а й порушенням технології будівництва, що призведе до передчасного руйнування вашого будинку.
  2. На проекті будови. Перед тим, як придбати готовий проект вашого майбутнього будинку, поцікавтеся у розробників, для якої кліматичної зони розроблений проект, які температурні режими, снігове і вітрове навантаження здатна витримати конструкція. Також не зайвим буде прив’язати проект до реальних умов будівельного майданчика.
  3. Прокладка комунікаційних і інженерних мереж (про це ми згадували на самому початку).

Висновок

Як бачите, однозначної відповіді на питання: який будинок побудувати недорого — не існує. Тут все залежить від кліматичної зони, в якій буде розташована будівля, наявності у вас вільного часу, вартості будівельних і оздоблювальних матеріалів.

На наш погляд, краще трохи переплатити і довірити організацію, а також проведення будівельних робіт фахівцям. Як правило, подібні компанії беруть всі проблеми, пов’язані з розробкою проекту, доставкою матеріалів на об’єкт і, власне, будівництвом, на себе. Тим більше, звернувшись до професіоналів, ви відразу зможете дізнатися приблизну вартість будівництва будинку і прийняти остаточне рішення.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...